News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2020.

Started by Nikola, December 01, 2020, 01:53:15

Previous topic - Next topic

Matija Milosevic

Stigao sam u KL
Danas se vec topi snijeg,moze nocas I da padne opet
Uglavnom zima je  :79:

Bura

Mom skromnom nizu praćenja pridružio se i današnji datum.

Prvi snijeg na Rumiji:

12/13.    2. 12. 2012.
13/14.   24. 11. 2013.
14/15.   26. 12. 1014.
15/16.   28. 11. 2015.
16/17.   11. 11. 2016.
17/18.    7. 10. 2017.
18/19.   17. 11. 2018.
19/20.   19. 1. 2020.
20/21.   11. 12. 2020.

Evo i kako je izgledala jutros barska ljepotica.

Izvor fotografije: http://barinfo.me/

U Baru trenutno T 11.9°C, pada sipeća kiša.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Aquaria

Malo magle i za nas jutros

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Matija Milosevic

Evo ogrija sunce na selo,lijepo izgledaju moracke planine uslagirano ,ima preko 50 cm u prosjeku gore,vidjecemo narednih dana kako ce se ponasati snijeg gore
U gradu je ostalo jos malo snijega u zaladima

Mađo

Razvedrilo i ośeverilo,konačno, poslije dosta dana sa kišom.Padavine u mm po danima:

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Matija Milosevic

Posle 4 dana ostadoh bez snijega  :120:
Uglavnom gore se dobro drzi
Ovamo hladno danas ima vjetra,uglavnom oblacno

Matija Milosevic

Danas smo najhladniji
Nebo kristalno cisto,nije bilo nekog znacajnijeg topljenja snijega danas  :79:

Miloš BP

Цјелодневна магла. Није ни свануло. Јутрос -1.5°, мах. +2°, каже АМС.
Подаци synopa, о 5°С, у ситуацијама као данас, нису поуздани. Станица се сигурно налази негдје височије гдје се магла можда и макла који сат.
Only black and white

Matija Milosevic

Дуловине,1059мнв, и Маганик..

Dulovine iznad KL 1050 metara ima jos snijega u zaladima

A na drugoj Maganik mocni 2139 metara na njega ima snijega do ljeta nadam se  :79:

Miloš BP

Магла и данас . Биће је и наредних дана вјероватно. Мах. данас, око 1°С. Јес' вјештачка зима, али макар даје утисак неке зиме.
Only black and white

SnowHunter

Visoke planine nijesu loše prošle u prethodnoj sniježnoj epizodi. Satelitski snimak:

Nešto pozajmljenih fotografija s neta od zadnjih nekoliko dana, uz veliku zahvalnost autorima...  :45:

Prošla zima je na primorskim planinama bila, blago rečeno, očajna. Vršne zone Orjena su ovog puta dobile odličan pokrivač, valjda će ove sezone konačno biti onog tipičnog, višemetarskog orjenskog snijega. Subra (1679 m):

Već u podnožju Vučjeg zuba (1805 m) solidne naslage snijega - za ovo doba godine odlično:

Vršne zone već ušlagirane, kažu da na Zubačkom kablu ima oko 70 cm snijega:

Bjelasica je pokupila 30-40 cm u višim zonama. Ključ:

Pešića jezero još uvijek nije kompletno pod ledom:

Pogled s Troglave na Komove:

Ovako izgledaju Komovi izbliza:

Autor lijepe sinjajevinske fotografije Mićo Baltić  :109: kaže da na 1800 m ima oko 50 cm snijega, a visočije i više:

Nekoliko fotografija s Tromeđe (2366 m) i Bogićevice - uobičajeno najsnježnije zone u CG, čini se ne i ovog puta:

Hridski krš (2374 m):

Preko puta u Albaniji Dobrodol je fenomenalna sniježna oaza:

Na kraju par prelijepih slika sa Žurima, čini se da su Moračke planine odlično prošle:

Ne uspijevam ništa da pronađem iz najviših zona Durmitora, Maglića i Bioča - a vjerujem da je trenutno tu najveći snijeg u CG, iznad 2000 m moguće i metarski.

niksicki

Bila su ona braca sa Cetinja na Bobotov I to jos nocili gore. Vele citavim putem oko 30 cm snijega. Imaju slike na fb.

Matija Milosevic

Moracke planine prelijepo izgledaju
Maganik je uslagiran sa mog sela
Velike padavine one primaju  :79:
Cekamo novi  :119:
Snow odlicno,prokletije oaza prava

SnowHunter

Quote from: niksicki on December 18, 2020, 18:52:23 Bila su ona braca sa Cetinja na Bobotov I to jos nocili gore. Vele citavim putem oko 30 cm snijega. Imaju slike na fb.

Mislim da su u pitanju otac i sin.  :122: Izgleda da sam ja bio preoptimističan. Šteta što nema više dnevnih fotografija s uspona, čini se da je snijeg ipak veći od pomenutih 30 cm. Onaj stari je već sležen i zbijen pa ne propada, stoga je teško procijeniti ili izmjeriti njegovu visinu. Na ovoj fotki s uspona vide se zaliveni Zupci gore desno, a okolni teren, inače kamenit, je preravnjen a to teško da može od 30 cm:

Dodajem dvije lijepe fotografije sa samog vrha, svaka čast na noćenju na 2500 m  :119: :109::

staracfoco

Gledam ove prelijepe fotografije koje je postavio SH i zavidim ljudima koji su ih napravili. Uživaju  u sniježnoj idili i suncu. Mi, iz ovih rupa, skoro da imamo polarnu noć. Prohladni dani ali od sunca ni traga. Stisla neka teška tmuša.

SnowHunter

Jako toplo more u novembru i decembru, skoro 2°C toplije od ovovjekovnog prosjeka:

Matija Milosevic

Na selo danas pravo proljece,vjerovatno je dosta toplije nego u gradu ,u KL danas 5.7 max
Planine okolo ljubomorno cuvaju snijeg
Pa I visovi par stotina metara iznad sela u zaladju kompletan snijeg
Cekamo novi  :79:

SnowHunter

Još jedna topla zimska dekada je iza nas:

Nešto padavina je bilo samo na početku dekade, snijega tek u planinama - ali i to ispod prosjeka. Primjer Žabljaka:

Treća dekada će donijeti više dinamike, a da li će, gdje i koliko biti snijega - ispratićemo...  :79:

Miloš BP

Poslije 6 dana neprekidne magle, ugledasmo nebo. Doduse, ne i sunce, jer je oblacno. Nije losa ova inverzija, ohladjeno tlo, ako je bude i narednih dana, mozda i zabiljezimo neki solidni pokrivac za vikend.
Only black and white

Matija Milosevic

Nocas je bilo I slabe kise cak kratko
Hladnjikavo napolju,cekamo snijeg  :79:

Matija Milosevic

Dvije stvari na sinopu su mi sumnjive i pomalo smijesne
Budva koja vec danima ima 19 stepeni,a ostatak primorja od 14 do 16 uglavnom,I Zabljak koji uprkos visokim temp.vec danima prijavljuje 12 cm snijega bez topljenja
No gledajuci kameru taj snijeg se zacementiro ne topi se  :120:
Danas prelijepo ko u aprilu

Niksic 3

Maglovita noc, pada slaba kisa.

Matija Milosevic

Jak vjetar jutros
Palo 12 mm kise
Za sad jos visoka temp. :120:

Matija Milosevic

Na Zabljak pocela akcija  :79:
I na viline vode
Ocekujem da se brzo spusta snijezna granica
Odje masu kise pade danas

staracfoco

Kod mene slaba kiša u zadnjih sat vremena.