News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2020.

Started by Nikola, August 01, 2020, 00:21:21

Previous topic - Next topic

vanja

a dje ce vise.  :07: 80 litara za sat ipo . pada i dalje, dosta slabije.  u daljini se cuje tutnjava.
preko morace ni struje ni vode.

Miloš BP

Cestitke na prijeko potrebnoj kisi, kojima je trebala. Mene probudi jaka grmljavina prije pola sata. Pada i lijepa kisa(da nam treba sto)
Only black and white

Al3k5aNd4R

❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Matija Milosevic

I jutros umjerena kisa na jugu sinoc nevi
jeno nevrijeme  :120:
Palo je kise ko u Jul I Avgust zajedno

Miloš BP

Velika kisa pade sinoc/jutros. 33mm.  Jos pada.
Only black and white

Mađo

Palo je,prema mjerenjima sa AMS, 95.8 mm kiše do jutros,uz maksimalan intezitet od 480 mm/h.
Evo par klipova od sinoćnog nevremena. :81:

Par skrinšotova sa stanice od sinoć  :81:

I na kraju najzanimljiviji podaci iz tekuće sedmice.  :81:

Matija Milosevic

Opasne broke jutros
Na primorju Budva ubjedljiva 34 mm
U PG velicanstvenih 70 mm
Kod mene 26 mm
Nzm samo koliko je Palo na Cetinje  :114:

Mađo

Cetinje 40 mm.
Golubovci 75.3mm

Po Ogimet-u, PG grad 79 mm.

Matija Milosevic

Malo na Cetinje mislio Sam da ce ici lagano preko 100 mm :77:

Mađo

Quote from: Matija Milosevic on August 05, 2020, 10:51:28
Malo na Cetinje mislio Sam da ce ici lagano preko 100 mm :77:

Nije,izgleda da je zaobišla glavnina.Poklapa se synop sa čuvenim stubićima sa AMS.  :81: http://meteo.co.me/misc.php?text=102&sektor=1

sanjin

Po AMS Masline 88 litara.

Matija Milosevic

Jel ovo greska ili je Novi ostao na 0.1 mm juce

Bura

Jedan jači pljusak u Baru uz malo grmljavine i to je to. Ako ništa, makar je osvježilo i zeru ublažilo sušu. Trenutno promjenljivo vrijeme, T 26.9°C.

Ima razvoja na moru zapadnije od naše teritorije.

Quote from: Matija Milosevic on August 05, 2020, 12:37:28
Jel ovo greska ili je Novi ostao na 0.1 mm juce

Jeste malo čudno, ali tako piše u synopima. Naročito jer su ostale zalivske stanice i AMS prijavile lijepe padavine, tipa Tivat 19 mm, Lepetane 22.6 mm.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

sanjin

Nažalost, nevrijeme je sinoć bilo pogubno za veliki broj naših malih komšija  :82:

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/457525/podgorica-veliki-broj-uginulih-vrabaca-u-bloku-pet

Evo kako je izgledao sinoćni monsun

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1699809960167004&id=214259745388707

vanja

ahahahahhahah a sto je to  madjo maksimalni intezitet 480mm/h aoo  :75: jel to rekord stanice? apokalipsa .

ams masline izmjerio u 0039h rekordni maksimalni intezitet padavina od 117.09mm/h

trenutno 29 stepeni, vedro.

Niksic 3

Ja vjerujem da ih je sprzila korona ili 5G mreza. :11:

Svjeze danas, neobicno posle onolikih vrucina, priroda je prodisala.

sanjin

U Pg toplije nego sto je najavljivano. I danas hvatamo 30 stepeni.

Saopštenje CGES-a:

Kroz našu državu prethodne noći protutnjalo je nevrijeme kakvo već dugo nijesmo zabilježili.
U periodu od 19h sinoć do 7h jutros registrovano je preko 58 hiljada atmosferskih pražnjenja na teritoriji CG i graničnih trafostanica susjednih sistema BiH, Albanije, Srbije i Kosova
.

Nikola

Za vrijeme sinošnje oluje bio sam u Danilovgrad,ništa posebno što se inteziteta padavina tiče,ali orkanski zapadni vjetar jedno 10-15 minuta i blicanje svake sekunde jedno dvije ure prvi put sam doživio.

Priroda je živnula,nažaost ti vrapci izgleda ni oni nijesu očekivali takvo nevrijeme u ovo doba.

Matija Milosevic

U stvarno brutalan podatak,hvala na ovom podatku
Nekako je zivnuo I forum sa ovom olujom sinoc.
Kod mene trenutno sunce ugrijalo,napolje oko 20 stepeni kao da je okrobar.Oblaci se sa juga

Aquaria

Na Njeguše kao da su vatrogasnim crijevom zalivali stanicu :104:

Našla sam i ja nekoliko vrabaca po dvorištu danas  :82: Ali me raduje što je većina preživjela jer se opet čuje cvrkut sa drveta gdje se stalno okupljaju :105:
Jes' da je nama s juga prijeko bila potrebna kiša, ali moglo je ovo i malo skromnije  :120:

Nikola

Linija nestabilnosti iz srednje Albanije stigla do Ulcinja,po putanji teško da može dublje u unutrašnjost ali biće zanimljivo da li će zahvatiti ostatak primorja.

Matija Milosevic

Sipeca kisa,kao da je jesen napolju  :120:

Matija Milosevic

U ovom situacijama kod nas je hladno Ali uglavnom bez kise
Cini mi se krajnji sjever odlicno prolazio
Pljevlja 0.40 rr

Matija Milosevic

Slaba kisa jesenja
Cini mi se slaba nestabilnosti prelazi preko istoka drzave iz Albanije,msm da ce citav Dan biti kise  :15:

Matija Milosevic

Mrak napolju,kisa iznenadjujuce jaka uz ovakav sjever,no moram istaci ja ko obozavatelj lejtnje kise ne smeta mi.
Tako da mi je ljeto po meraku  :114: