News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2020.

Started by Nikola, August 01, 2020, 00:21:21

Previous topic - Next topic

Južina

Ni malo mi se ne dopada ovaj juzni vjetar.
Ima nocas tropska noc da da bude :20:

Matija Milosevic

Krenuo jug da puva
Danas umalo tropsku dan...na 29 smo stali
Trenutno vusokih 28

Matija Milosevic

Najhladniji smo nocas za sad
15.9  :109:Cim su juzna strujanja znam da ce hladna noc biti
Danas 29 najvisa

Aquaria

Quote from: Bura on August 02, 2020, 19:04:51
Za spavanje veoma teška noć u Baru. I tokom dana je bilo teško, temperatura je išla do 36°C (i sad Podgoričani i Danilovgrađani prevrću očima  :05: ).
Što da prevrćemo očima kad je nekad vaših 33°C gore nego naših 40?  :11:

Toplo je i noćas, ali svakako prijatnije nego prethodnih noći. Po AMS 27.3°C.

Uhvatih jedan krug danas biciklom i, kao što sam i mislila, ništa od divljih šipkova i iglica ove jeseni - sve je spaljeno. Postaviću kasnije par fotografija u drugoj temi da ih ne trpam ovdje. Mislim da ćemo se preporoditi ovom najavljenom kišom, više je i vrijeme  :116:

Mađo

Zamalo da Njeguši jutros uvate tropsku noć.Tmin 19.8° izmjerena u 6.20h  :01:

Sad je oblačno i sparno.

Bura

Quote from: Aquaria on August 03, 2020, 23:06:41
Quote from: Bura on August 02, 2020, 19:04:51
Za spavanje veoma teška noć u Baru. I tokom dana je bilo teško, temperatura je išla do 36°C (i sad Podgoričani i Danilovgrađani prevrću očima  :05: ).
Što da prevrćemo očima kad je nekad vaših 33°C gore nego naših 40?  :11:

Tačno.  :48: Ali više sam mislio na ono "uuuuuu 36 stepeni je u Baru, pocrkasmo svi", a Podgoričanima je to svakodnevnica. Ali da, naših 31-2 stepena i 60-70% vlage...  :26:

Quote from: Aquaria on August 03, 2020, 23:06:41
Uhvatih jedan krug danas biciklom i, kao što sam i mislila, ništa od divljih šipkova i iglica ove jeseni - sve je spaljeno. Postaviću kasnije par fotografija u drugoj temi da ih ne trpam ovdje. :116:

A da se nadovežem i na ovo. Ako pod iglice misliš na nešto što se u Bar zove zinzule, ne znam što je gore... To što su kod tebe spaljene i znaš da ih nema, ili to što se prodaju na barskim pijacama za 10-ak eura po kilu, pa i pored toga što ih ima - nema ih.  :11:  10 eura kilo... Vala ni da pričaju. Kad im cijene padnu na nekih 3-4 eura, tad ih već i ne moraš kupovat jer znaš da je u tom jednom kilu što kupiš, najmanje pola kila gnjilih i smežuranih.  :11: Nego skrenuh s teme mnogo.

Promjenljivo vrijeme kako u Baru tako i u cijeloj državi. Sparno uz slabo jugo, T 29.6°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

EagleS

Gorelo danas na Malo brdo i pri obali kod solitera, sve je u dim i pepeo bilo, neko je izgleda odlučio da satre Malobrđane pred kišu  :77:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Matija Milosevic

Na zapadu ima razvoja I nestabilnosti
U NK cini mi se par sati kisa

Aquaria

Quote from: EagleS on August 04, 2020, 14:00:10
Gorelo danas na Malo brdo i pri obali kod solitera, sve je u dim i pepeo bilo, neko je izgleda odlučio da satre Malobrđane pred kišu  :77:
To da ugrabe jer posle ni benzin neće pomoći :107: Ili da se tješimo da možda ipak nije namjerno (how yes no)  :22:

Quote from: Bura on August 04, 2020, 12:59:13
Tačno.  :48: Ali više sam mislio na ono "uuuuuu 36 stepeni je u Baru, pocrkasmo svi", a Podgoričanima je to svakodnevnica. Ali da, naših 31-2 stepena i 60-70% vlage...  :26:
Upravo to - zalud niža temperatura kad je vlažnost vazduha visoka. Samo se sjetim Soluna i moje radosti kad sam vidjela da je tamo temperatura tu oko 32-33, a onda jedva preživjela tih mjesec dana konstantne sparine  :26:

A za iglice (zinzule, žižule, kineske urme) i cijenu od 10€ stvarno sramota, naročito imajući u vidu koliko NE treba brige oko njih. Eto, kad bude sezona (a baš kratko traje), slobodno dođi i uberi koliko hoćeš, ima i sadnica ako bi ih imao gdje posaditi. Čuš 10€  :07:

Ovamo se naoblačilo i poprilično se smirio vjetar u odnosu na jutros.

Evo par fotografija od juče. Morača se još uvijek drži, mada u ovom dijelu i ne presušuje:

Ovo je već nizvodno, vidjeh i da su se vozili skuteri nešto niže od vukovačkog mosta.

I na kraju jedan pokušaj hvatanja u kadar požara koji danima bjesni u Albaniji:

Ovo je inače jedna od lokacija gdje se masovno eksploatiše pijesak i pored svih zabrana i pobune mještana.

Bura

Quote from: Aquaria on August 04, 2020, 14:25:56
Quote from: Bura on August 04, 2020, 12:59:13

A za iglice (zinzule, žižule, kineske urme) i cijenu od 10€ stvarno sramota, naročito imajući u vidu koliko NE treba brige oko njih. Eto, kad bude sezona (a baš kratko traje), slobodno dođi i uberi koliko hoćeš, ima i sadnica ako bi ih imao gdje posaditi. Čuš 10€  :07:

:04: :04: E sad si me kupila za sva vremena. Ne znam za vas, ali ja od danas imam najdražeg člana(icu) na forumu.  :05: :47: Baranin koji krajem ljeta i s početka jeseni makar mjesec i po dana nema žute ruke od mandarina i zatvor od zinzula, ili nije normalan ili nije Baranin.  :05:
Ali da, na pijacama su ukrv skupe, svake godine bez izuzetka. Ne znam zašto, eto i sama kažeš da nijesu teške za uzgoj. Mada možda se iznerviraju berući ih kroz one drače, mrčeni izgrebani, pa k'o vele da znaju zašto su se mučili.  :05:

Potpuno oblačno u Baru sada, T 30.4°C. U državi je najtopliji Ulcinj sa 31.0°C.

Na zapadu BiH, istoku Hrvatske i u Slavoniji od jutra tutnje jake grmljavinske nepogode. U Banjoj Luci je za par sati palo 42 mm kiše i gráda.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

vanja

Odlicne slike,podsjeti me , tuda cesto vozim biciklo.  ufatim krug preko donje gorice, vukovackog mosta, golubovci, mataguzi, tuzi i nazad u podgoricu 50km krug. i bas krug izgleda na karti .
cekajuci kisu...oblacno u pg i sparno . duva neki jugo, jugoistok, 31 stepen mjerimo ...oko i u gradu pozari, ljepota  :35:

Matija Milosevic

U NK izmjereno danas 2 mm

Aquaria

Vanja, dobra ti je ruta. Sestra "skrati", pa ide magistralom, ali ja npr. ne bih mogla savladati nadvožnjak, pa se nešto i ne usuđujem u takav pohod (jedva savladam onaj uspon prije Vukovaca, vjerovatno znaš koji, a ne nadvožnjak  :11: ). Ako možeš, probaj da odeš ka Boljesestrama - vrijedi makar zbog pogleda na ravnicu s jedne i jezero s druge strane  :03:

Quote from: Bura on August 04, 2020, 14:56:51
:04: :04: E sad si me kupila za sva vremena. Ne znam za vas, ali ja od danas imam najdražeg člana(icu) na forumu.  :05: :47: Baranin koji krajem ljeta i s početka jeseni makar mjesec i po dana nema žute ruke od mandarina i zatvor od zinzula, ili nije normalan ili nije Baranin.  :05:
Ali da, na pijacama su ukrv skupe, svake godine bez izuzetka. Ne znam zašto, eto i sama kažeš da nijesu teške za uzgoj. Mada možda se iznerviraju berući ih kroz one drače, mrčeni izgrebani, pa k'o vele da znaju zašto su se mučili.  :05:
Samo da nas izbjegne grad noćas ili da ga prežive, lako ćemo za berbu  :122: A lično mi je teže da berem japanske jabuke nego iglice - toliko o dračama  :11:

Bilo je prokapanja prije desetak minuta, ali odmah je stalo i sad se već ne može disati od sparine. Vidjeh snimke i fotografije iz grada - ono je već kriminal od požara  :107:

Matija Milosevic

Po radaru Boku je zahvatio talas  :120:

Mađo

Quote from: Matija Milosevic on August 04, 2020, 19:44:27
Po radaru Boku je zahvatio talas  :120:

Nije Boku ništa zahvatilo i ne kreće se u tom pravcu.Velika masa nestabilnosti zahvatila BIH.  :81:

---
Oblačno i uglavnom suvo.T 20.2° i 88% vlage.

Matija Milosevic

Ako je vjerovati ovom radaru,u 10 I 15 je u Budvi kako nevrijeme ,put cetinja tamo,sa grmljavinom  :11:

Aquaria

Evo me s muštulukom - počela kiša  :105:

Rijetka grmljavina se čuje, ali zato blica svakih par sekundi

Admin

Kod Mađa na Njeguše je već palo 5 litara.

Mađo

Na Njeguše pada dobra kiša uz lampanje.

Mađo

A sad je baš nevrijeme,ima grada,ostadosmo bez struje...

Niksic 3

Dobra kisa pada u Niksicu trenutno, inace danas je tokom dana palo 4mm.

Admin

Mađo javlja da je na Njeguše za pola sata palo 55 litara!!!

Mađo

Oluja i dalje traje,intezitet kiše ne jenjava,blicanje konstantno i mukla grmljavina.Na momente se čuje grad.

Niksic 3

Jaka kisa uz izuzetno izuzetno jak juzni vjetar, prava oluja.

Mladen

Žestoka kiša pada u Cetinje, obilni pljuskovi i vrlo jaka grmljavina. Gromovi svako malo udare u brda okolo. Odavno takvo blicanje nijesam vidio.