News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jun 2020.

Started by Nikola, June 01, 2020, 00:08:40

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Još jedna hladna dekada je iza nas. Za razliku od treće majske dekade gdje je hladnoća bila posebno izražena na svjeveru, u prvoj junskoj dekadi negativno odstupanje je bilo slično na nivou cijele Crne Gore:

Od 2009. godine nešto hladnija od ovogodišnje je bila samo prva dekada juna 2013.

SnowHunter

Iako smo već 12 dana u klimatološkom ljetu, ljetnjih vrućina još uvijek nema. Srednje minimalne temperature u unutrašnjosti su u zoni jednocifrenih, vjerujem kako prija kad se založi vatra  :120::

Jedna bjelasička slika od prije par dana - Strmenica (2122 m), Bardov do i Mokro polje su još uvijek puni snježanika što je s obzirom na očajnu zimu sjajno:

U Beogradu, pomalo nevjerovatno, još uvijek nema tropskog dana. Svakako ove godine imamo najkasniju pojavu prvog tropskog dana još od 1991. kada je isti zabilježen 15. juna.  :109:

Matija Milosevic

Bas mi je zao sto mi se telefon pokvario stari Pa nmg da stavim sliku Torne,a preko novog telefona nmg da udjem u forum ,bas steta Al vidjecu nesto,uglavnom sjeverne ekspozicije Torne Pune snijega Komovi takodje I Maganik jos drzi snijeg,to je odlicno,sve je to zbog hladnijeg kraja proljeca I pocetka ljeta,danas oblacno Ali nebi trebalo kise da bude do nedelje

Bura

Sunčani i prijatno topli dani u Baru u dosadašnjem dijelu juna, a tako je i u ostatku države. Prošle godine je na današnji dan maksimalna temperatura u Podgorici bila 36.1°C, a danas će biti oko 28°C. Jun za poželjeti.  :105:
Ako ništa drugo, makar su vremenske prilike kod nas kako treba, u ovoj nakaradnoj godini.

U Baru T 24.0°C, vlaga 69%. Najtoplija je Podgorica, a Pljevlja i Bijelo Polje su topliji od primorja.  :62:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Južina

Kod nas je jedina prednost što temperatura brže i dublje pada uveče u odnosu na primorje.Definitivno ne bi se mogao poželjeti bolji jun, da oće i jul ovako izgurati.Avgust da se pregrmi i to je to :11:

Nikola

Nekad je podgoričko ljeto trajalo od polovine maja do polovine septembra,sad se naguraju ekstremi u par dana(kao one godine preko 40C 10 dana zaredom).Do sad smo imali samo u drugoj dekadi maja vrijeme najsličnije ljetu.

Umjereno oblačno,T 25.6C

Matija Milosevic

Slaba kisa,nije padala 3 Dana  :120:

Matija Milosevic

Pola sata bas jaka kisa  :107:

Mađo

10 litara kiše danas.

scepo

Sudeci po Ams Masline tamo je provala oblaka, 26mm biljezi stanica, kod mene ni kapi nije palo :75:

Nikola

Istočni dio grada potop,kod mene možda 5mm.

vanja

dobra kiša pala i preko morače

Miloš BP

Bgm,  provala oblaka i kod nas. Uz jaku grmljavinu i vjetar. Do prije sat vremena bilo je dosta sunca i toplo je bilo.
Only black and white

Niksic 3

Bilo malo kise danas, svjeze 17c, Niksic izgleda ovog juna nece imati ni ljetni dan od 25c a kamoli tropski.Kakvo izenenadjenje za sad. :109:

Mađo

I što je najjače, neće ni narednih 7 dana bit nikakvija vrućina.

SnowHunter

Pa ipak, u odnosu na cijeli period meteo mjerenja od 72 godine ovogodišnja prva polovina juna u Podgorici je hladnija od prosjeka za ''samo'' 1.5°C i nalazi se u zoni normalno:

Čak 19 puta je bilo hladnije nego ove godine, tako da se teško može reći da prisustvujemo bilo čemu neuobičajenom.

Mađo

Ja ne pamtim ovoliko dug period svježeg vremena u ljetnjem periodu.Ovo praktično traje od zadnje dekade maja.  :02: Produziće se ljeto do novembra.

Oblačno, T 15.2° Tokom noći bilo solidne kiše.

Matija Milosevic

Evo jedan moj izvjestaj,juce Sam bio ka  Kotoru imao Sam obaveza.U Budvi nista padalo nije,dok vec od radanovica ka Kotoru pljusak.U Kotoru uglavnom citav Dan slaba do umjerena kisa I svjeze dosta za ovaj period.Sinoc Sam stigao u PG I spavo Sam ko zaklan  :120:svjeze nenormalno padala je kisa citavu noc na zabjelo.Jutros opet kisa u PG,na uzlazu u PG potop gdje rade autoput.U KL trenutno obalcno bez kise

Mađo

Nikola

U davna vremena u ovo doba današnja Tmax je bila jutarnja.

scepo

Dobar pljusak kod mene, fino je natopilo..

Miloš BP

Коначно 1 сунчан дан од раног јутра. Мало декоративних облака није представало никакву пријетњу. Мах.Т. 27°С.
Only black and white

Bura

Nastavlja se prijatni jun u Crnoj Gori, mada polako popušta.  :63:

Evo srednjih maksimalnih temperatura za prvih 19 dana juna u Podgorici, za posljednjih par godina:

2014. 29.5°С
2015. 32.2°С
2016. 28.1°С
2017. 29.6°С
2018. 31.9°С
2019. 31.2°С
2020. 26.5°С

U Baru umjereno oblačno veče, T 20.8°С.

Poslije Kumo-maničke doline na jugozapadu Rusije, Grčke i drugih oblasti Evrope koje su tradicionalno vreli u ovo doba godine, danas ali i proteklih dana im se pridružila i zapadna i južna Norveška. Tamo su temperature danas išle do skoro 32°С i pored pretežno oblačnog vremena tokom cijelog dana. Oslo je zastalo na 29.9°С, dok je najveći obalski norveški grad i drugi po veličini u državi, Bergen izašao na 30.3°С. Najtoplije je bilo selo Gulsvik sa 31.5°С.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Matija Milosevic

Danas je prokapalo malo kod mene kise,okolo po planina je Fina kisa bila,narednih dana opet nestabilno na sjeveru  :107:

scepo

Veliko nevrijeme eo vec 20 minuta, jaki pljuskovi, vjetar pocinje i sitni grad trenutnoo :55: