News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

April 2020.

Started by Nikola, March 28, 2020, 11:12:08

Previous topic - Next topic

Winter81

Ma kakav yr.no,pojma nemaju ni sa temp ni sa padavinama.

sanjin

Novi finorezolucijski modeli zestoko skresali padavine, sto je bilo i ocekivano. Za Pg zna se - eventualno mp3 uz śeverac.

Winter81

Opet vracene padavine na meteogram za Pg :79:

Nikola

Tu bi do najkasnije 3h imali slabe sniježne padavine(u prosleku 0.3mm/h),što je znatno bolje od prošlog puta.Ali ovog puta će biti jačeg vjetra,tako da će vjerovatno biti i manje od prognoziranih padavina,zar nije dovoljno padanje snijega par sati u ovo doba godine.
Novi EC je nešto topliji ali zato produžava padavine,što mu dođe na isto da ćemo pri kraju padavina imati slab snijeg,samo se razlikuje u vremenu dešavanja.

dacolik

Quote from: Nikola on March 30, 2020, 21:04:13
Tu bi do najkasnije 3h imali slabe sniježne padavine(u prosleku 0.3mm/h),što je znatno bolje od prošlog puta.Ali ovog puta će biti jačeg vjetra,tako da će vjerovatno biti i manje od prognoziranih padavina,zar nije dovoljno padanje snijega par sati u ovo doba godine.
Novi EC je nešto topliji ali zato produžava padavine,što mu dođe na isto da ćemo pri kraju padavina imati slab snijeg,samo se razlikuje u vremenu dešavanja.

Novi EC daje oko 15mm sveukupno.. Cak daju i pokrivac neki minimalan.

Poledica

Miloš BP

Only black and white

Poledica

Po ovome u Nk oko 10 cm.

milos555

Aprilski snijeg u Nikšiću i nije toliko rijetka pojava, jer pada skoro svake godine. Tako je na primjer, kratko padao 19. aprila 2017, zatim 25. aprila 2016. godine, dok je 5. aprila 2015. formiran i pokrivač od 2 cm.
Sada ipak ne bi trebalo puno očekivati zbog cjelokupne zime, tako da je sve iznad 5 cm iznenađenje  :99:

Dado

Cini mi se Milose da si to napisao zbog vjetra prije nego zbog ove zime, iskusno.  :03:
Ne ocekujem ni ja nista spektakularno, sto ne vazi za Cetinje i sjever.

Mađo

Noćašnji Ec odličan za planinski jug Crne Gore.Većina padavina će biti u sniježnom obliku.
Ponovo fini jadranski ciklon.

Winter81

Cini li mi se ili je i gfs pojacao padavine?

Nikola

Quote from: Winter81 on March 30, 2020, 23:51:02
Cini li mi se ili je i gfs pojacao padavine?
Da,prati dnevni EC,svakako sjutra veče zanimljivo za praćenje,još od januara prošle godine.

Nikola

Strujnice odlično pokazuju povoljan smjer kretanja oblaka do 7h kad bi se centar ciklona pomjerio južno i tu bi već imali istočno strujanje.Padavine solidne od 03UTC-06UTC uz umjeren do jak sjeverni vjetar,PG u oznaci od 7-11m/s.

scepo

E vala Nikola neka bude i 1mm padavina u obliku snijega pri ovakvom vjetru, meni ce se san ispunit, toga se ne bi Durmitor postidio, 1 april bi ostao u pamcenju dugo,dugoo  :101:

Danilovgrad

Ja se stalno javljam kada smatram da će biti snjjega u DG. Dakle 10cm uzočas. Fešta. Uobičajeno za april.

vanja

scepo,vazda ste ga vi u gornju goricu vise imali nego mi ovamo u centar i preko morace. ovaj vjetar moze biti veliki problem.kad bi samo malo smanjio nebi bio upitan ni pokrivac. sa druge strane u citavom zivotu mogu se sjetit samo jednog odlicnog snijega u pg sa sjevernim vjetrom i da recem "par kratkih pokusaja" od po sat vremena koji su samo ostali pokusaji.  :79:

@danilovgrad sto je bilo u prethodna dva puta?  :07: no da te ohrabrim od svih sansi sad imate najvecu  :52:

Danilovgrad

Iskreno ne radujem se. Voće sjutra moram da zastitim od mraza. Bašta počela da izbija svo povrće. Strasno. Ali evo baksuz sam. Pašće 10cm da mi sve uništi.

vanja

ima li kakvih mogucnosti da se to zastiti, no vjetar ce duvat...bas problem :55:

Danilovgrad

Prošle nedelje sam odahnuo. Bilo ga je skoro 1cm. Imam slike ne umijem da postavim.odje. Taman sam odahnuo sad ce biti gore od prosle nedelje jwr ce biti mraz u srijedu na cetvrtak.

Danilovgrad

Quote from: vanja on March 31, 2020, 02:25:06
ima li kakvih mogucnosti da se to zastiti, no vjetar ce duvat...bas problem :55:
Male voćkice mogu tkaninom pa kesu zavežem sjevacu sve. Ostalo cu prekriti ima ona zelena mrezasta tkanina. Nadam se da ce ublaziti.

vanja

gledam sad na vrf 1km rupa padavinska u dijelu dg i pg  od ponoci...ako ovako bude bice to mp3 kao i uvjek sto biva sa vjetrom :71:

Danilovgrad

Quote from: vanja on March 31, 2020, 02:30:09
gledam sad na vrf 1km rupa padavinska u dijelu dg i pg  od ponoci...ako ovako bude bice to mp3 kao i uvjek sto biva sa vjetrom :71:
Ne plašim se snijega koliko mraza srijeda veče.

dacolik

Dje vidje to,na onaj svajcarski model?

vanja

Quote from: dacolik on March 31, 2020, 02:33:15

Dje vidje to,na onaj svajcarski model?
niskorezolucijski wrf 1km http://www.meteo.co.me/misc.php?text=9&sektor=1