News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2020.

Started by Nikola, February 01, 2020, 00:37:11

Previous topic - Next topic

Gaga

Na momente malo jace kod delte  :110:

scepo

Eo i kod mene bas fino nanosi, kakva je zima ovo je premija  :109:

EagleS

Ka nekad u stara vremena, prijavljujem pahulje, Malo brdo
The absence of evidence is not the evidence of absence

Aquaria

ICON je, čini mi se, pokazivao susnježicu za termine oko ponoći, ali to je više bilo rezervisano za sjeverne djelove grada. Dobacio mp3 i do mene  :11: Vjetar je malčice oslabio u zadnjih sat vremena, bilo je "pristojnih" udara večeras.

P. S. Hajde neka mi neko potvrdi da stanica u Golubovcima sve vrijeme mjeri udare vjetra, a ne konstantnu brzinu (izvor: pljusak.com) :07:

Fraka

Lijep snijeg pao na sjeveroistoku. Foca ce obradovat ovih 17 cm u Berane, s obziorom kakva je zima. Nevjerovatno slabo stanje na juznim planinama sa snijegom. Mjesta koja redovno imaju visemetarske snjegove su potpuno gola ili imaju 10 cm mizerije.

staracfoco

U pravu si Fraka. Obradovao sam se kao malo dijete. Mada,ovih 17 cm i nijesu svuda isti. Zbog jakog vjetra,uz koji je snijeg padao,ima nanosa ali i mjesta đe ga skoro nema. U svakom slučaju bar jedno pravo zimsko jutro u ovoj šogavoj zimi. Gledano sa druge strane,na ovakve snjegove nekad se niko nije ni osvrtao jer je to bilo nešto što se podrazumijeva. Snjegoljupci,na zle se grane došlo.

Fraka

Jugoistok Srbije bas dobro prosao, kako to uvijek biva u ovim situacijama. Kukavica na 118 cm. Dobro su prosla i niza mjesta.

Transmat

Dajte link za synop ko ima, ovaj stari sto imam ne radi. Bas me interesuje koliko su jaki udari  vjetra u Nk. U bjelopavlice i spuz i mareza uopste nijebilo vjetra ovaj put. Pisacu dovece o tome.

Bura

Quote from: Transmat on February 06, 2020, 13:15:04
Dajte link za synop ko ima, ovaj stari sto imam ne radi. Bas me interesuje koliko su jaki udari  vjetra u Nk. U bjelopavlice i spuz i mareza uopste nijebilo vjetra ovaj put. Pisacu dovece o tome.

http://195.66.163.3/arhiva/synop/?C=M;O=D   :45:

31 m/s tj. 112 km/h
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Darko-Surdulica

Jugoistok je top prosao... pola sela u okolini Surdulice i Vlasine su odsjecena i bez struje...
Snijeg kod mene 35cm, kao sto rece Fraca Kukavica 118cm, u ostalim planinskim krajevima Surdulice metar snijega uz nanose od 2 do 3m.

Trenutno T -4C uz slab snijeg i pojacan severac...

Evo fotki od mne...jedva sam ocistio :67:

Transmat

Quote from: Bura on February 06, 2020, 13:44:57
Quote from: Transmat on February 06, 2020, 13:15:04

http://195.66.163.3/arhiva/synop/?C=M;O=D   :45:

31 m/s tj. 112 km/h
Hvala stari !   :119:

budva lastva grbaljska

U Budvi u 15 h 9C zvanicno , inace prosle godine negdje krajem februara bio je jos jaci vjetar i jos hladniji nalet zime nego ovaj trenutno https://www.youtube.com/watch?v=YEZJUN9EeF8

Matija Milosevic

Zekova glava uslagirana,bas lijepo vidjeti,ujak mi je poslao par slika,I'ma u prosjeku preko 1 metra namjanje a u smetovima preko 4 metra ako mu je vjerovati :79:
Uglavnom radi se o visini o 2122 mnv nista ne vidjeno za ovo doba godine :114:

Nikola

Ulcinj na -1c,prestao vjetar.DG takođe u minus,dok je u PG 5c.Ukoliko ne bude jačeg vjetra do ujutro može biti tu finih minusa.

Cuca

U Plavu jutros pada snijeg umerenog inteziteta.
A planine su u gustoj sniježnoj zavjesi.

Miloš BP

Данас облачно. Био је и ледени дан. Мах.Т.око -1°С.
Only black and white

Mađo

Ladno, -3,5°

Još ima snijega u krugu stanice. :81:

Miloš BP

Облачно данас. Читав дан дува умјерен/јак јужни вјетар, на ударе то буде повремено и веома јак.
Only black and white

mecava

Jaka kiša u Beogradu. Potop.

staracfoco

Min T tokotm noći +8 stepeni,trenutna +11. Pa ovo su ljetnje jutarnje temperature.

Mađo

Quote from: staracfoco on February 11, 2020, 07:14:16
Min T tokotm noći +8 stepeni,trenutna +11. Pa ovo su ljetnje jutarnje temperature.

Kod mene Tmin +4.9°,trenutno 10.A još ima snijega u tragovima,zanimljivo.

Matija Milosevic

U Njemackoj olujni udari vjetra  :107:
Bilo sinoc Jake kise  :120:

Bura

Promjenljiv i, slobodno mogu reći, kasnoproljećni dan u Baru. Temperatura je izašla na nepuno 19°C, kasnije se potpuno naoblačilo i dunuo jugozapadnjak, pa je "zahladnjelo". Za to vrijeme je na Žabljaku padao snijeg.  :64:

Trenutno svježe i mirno, T 9.9°C.   :45:

U Pljevljima je počeo snijeg.   :79:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Danas su temperaturne brojke znatno iznad all-time prosjeka, ali su beskrajno daleko od rekordnih. Samo mali podsjetnik na današnji dan od prije četiri godine. Tada su, prije svega na jugu, porušeni all-time rekordi za maksimalnu februarsku temperaturu. Brojke iz synop izvještaja tog dana su bile sljedeće:

Ulcinj  27.8°C
Bar  27.6°C
Podgorica  27.3°C
Golubovci  27.1°C
Tivat  26.5°C
Herceg Novi  24.4°C
Pljevlja  20.5°C
Nikšić  20.3°C
Cetinje  20.1°C
Kolašin  19.4°C
Žabljak  12.6°C

Stanice na sjeveru su rekorde zabilježile uglavnom narednog dana 17.02.2016. Najimpesivnija je bila brojka iz Bijelog Polja od čak 27.0°C, ali neću o tome ovom prilikom. Samo ću da navedem maksimalne temperature zabilježene 16.02.2016. a koje su zapisane u zvaničnom zavodovom Meteo godišnjaku 2016:

Bar  27.2°C
Golubovci  27.1°C
Podgorica  27.1°C
Tivat  26.6°C
Ulcinj  26.2°C
Herceg Novi  23.6°C
Pljevlja  20.4°C
Nikšić  20.3°C
Cetinje  19.7°C
Kolašin  19.3°C
Žabljak  12.4°C

Bukvalno, od 11 stanica brojke se poklapaju samo kod dvije: Nikšića i aerodromske stanice Golubovci. Mnogo bih volio da znam kako je ovo moguće?! Na koji način se ove temperature naknadno ispravljaju, ili na koji način mi dobijamo pogrešne brojke u realnom vremenu. Posebno je zanimljiva razlika kod Ulcinja od čak 1.6°C?!

Nikola

Kolašin najtopliji sa 18.5c,zatim Žabljak sa 18.0c,Bar na 'zimskih' 14.8c.