News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2020.

Started by sanjin, December 28, 2019, 18:38:00

Previous topic - Next topic

sanjin

Nadamo se pravoj zimi u udarnom zimskom mjesecu. Prvih nekoliko dana nove godine trebalo bi da budu bez padavina i hladnjikavi.

Nikola

GFS 12Z već drugi izlaz crta potencijalno sniježni ciklon za 5./6. i usamljen je u tome.

Poledica

Sve gotove prognoze su uvele padavine za nedelju. Bas cudno.

EagleS

Quote from: Nikola on December 30, 2019, 21:41:07
GFS 12Z već drugi izlaz crta potencijalno sniježni ciklon za 5./6. i usamljen je u tome.

Lijepo li je viđet ove linije, nije samo gfs, tu je i gem, prosjek gefs isto daje plitiki ciklon za 5ti i povoljan minus... ali ec je neka druga priča

GFES

Mislim da će bit studa ali da će ciklon da pobjegne južno prebrzo ili će se formirati svakako previše južno
The absence of evidence is not the evidence of absence

Miloš BP

Quote from: Nikola on December 30, 2019, 21:41:07
Istrajava i u 3 izlazu. A milina mi pogledat meteogram za BP :05:
Only black and white

Gaga

Ec za sada suv,valjalo bi od sjutra da pocne da crta nesto slicno  :03:

Nikola

Quote from: Gaga on December 30, 2019, 23:50:22
Ec za sada suv,valjalo bi od sjutra da pocne da crta nesto slicno  :03:
Presušio i GFS.

sanjin

Modeli setaju. Ponovo su uveli padavine za nedjelju. Doduse samo na sjeveru

Miloš BP

Šetaju, jeste, ali ja bih prije rekao da padavine smanjuju, u odnosu na prethodne izlaze, sve je sića.. Narocito Gfs.. A i Ec je slab. Ostale modele nisam gledao.         
Only black and white

EagleS

Otišao je ciklon za Tursku i Levant, usaglasili su se modeli oko toga, za prvu dekadu januara teško da će formirati neka nova prilika.
The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Cini mi se da ce 5-og biti slicno kao prethodnih dana kada je padao snijeg na sjeveru. Malo padavina ali bice finog minusa pa ce se nakupiti 5cm, lokalno i do 10cm. Najbolje bi trebalo da prodju Pljevlja i Rozaje.

Matija Milosevic

Zanima me Kolasin,moze li.sad bolje proci  :79:

michael

slabo to sve izgleda...

sanjin

Noc nedjelja na ponedjeljak olujni sjeverni vjetar.

pg

Skoro svake godine jak vjetar kad se u badnjake ide
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

michael

I posle izleta snijega na sjeveru sjutra, mrtvo nista naredni period  :54:

Nikola

Od utorka,u jutarnjim satima,umjeren do jak mraz i u nizijama.Narednih 7-10 dana stabilno vrijeme.

sanjin

Anticklon do daljnjeg. :103:

sanjin

EC promijenio pricu. Crta nam plitki ciklon za 19.01. Bio bi snijezan iznad 600mnv.

Nikola

Loši modeli,hladnoća dalje na istoku,AC preko kontinenta.I padavine ukinute.

Poledica

Opet neke padavine za nedelju?

Nikola

Ukinute padavine za nedelju.Modeli generalno bolji u odnosu na juče za kraj perioda.

michael

Tacno ukinute padavine. Mislim da januar odlazi u propast  treba i srece za taj kraj perioda izgleda...planine i skijanje mnogo lose

sanjin

Noc subota na nedjelju i nedjelja prijepodne padavine. Na sjeveru slab snijeg, na jugu slaba do umjerena kisa. Moguce da NK vidi pahulje.

Cirius

Jak greben sljedećih dana nad velikim dijelom Evrope, u nekim mjestima bi moglo biti i 1050 mbara.