News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jul 2019.

Started by Nikola, July 01, 2019, 01:07:16

Previous topic - Next topic

Aquaria

EagleS, zavidim ti na uhvaćenom momentu  :120:  :101:

Ne zauzeh neku bolju poziciju, no dobro:

Prokapala je tek neka sitna kiša nekih 5-6 minuta i stala - najavljeno nevrijeme (makar ovamo) prođe po sistemu "tresla se gora" :46:
Mada, ako ćemo realno, Micev je i pomenuo jugoistok zemlje i južni Jadran, tako da mi ostali nemamo što da se bunimo zbog ove ispale :11:

EagleS

Kako stadoh sa snimanjem, ni 10 sekundi nije prošlo, tako grom udari direkt ispred u Zagorič  :07:  :06: :11:

Quote from: Aquaria on July 13, 2019, 13:03:38

Ne zauzeh neku bolju poziciju, no dobro:

Moraćeš neku bolju poziciju idući put  :120:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Aquaria

Čudo da nije u trafostanicu jer tamo redovno svraća  :05: A drugi put (zapravo treći  :75: ) moraću na krov; ovo amaterisanje s terase nema više nikakvog smisla  :10:

Miloš

Sinoć je kompletno primorje dobilo dobru kišu. Već malo u unutrašnjosti, uključujući i Podgoricu i Cetinje, padavine su bile zanemarljive.

Bar 21mm
Budva 20mm
Ulcinj 18mm
Herceg Novi 15mm

NK sve ce biti dobro

Cudi me da niko ne pominje Nikšić, sinoć je u periodu od 9 i po do 10 takav monsun naišao, da je nadrljao onaj ko se našao na otvorenom i bogomi su velike kolicine pale  za tako mali period.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Mađo

U Nikšić je palo 17 litara a najviše u Šavnik 33.2 mm.
Kod mene na Njeguše očekivanih 1 litar kiše.
Uvatih i jednu munju sa mobilnijem. :67:

Niksic 3

U Baosicima lijepo vrijeme, na plazama leze pohotne Novljanke. :60:
T 27c.

Mađo

:67: Biće prije da su Srbijanke, te Novljanke su nekako konjaste.  :11:
---
Lijepo vrijeme,T 23.4°

staracfoco

Kod mene je ,u zadnjih pola sata,baš dobra grmljavina a upravo je počeo i pljusak,ali ,bogme,slabašan. Grmljavina ne prestaje.

staracfoco

Ovo se prtvorilo u pravi pljusak. Biće ođe mjerljivih količina kiše. Grmljavina ne prestaje.

Aquaria

Šalji to ovamo ako vam ima što viška  :101:

Ovamo se danas pojavio samo jedan kumulodžumbus ( :120: ) koji je obećavao, ali na kraju iskulira  :76:

staracfoco

Quote from: Aquaria on July 19, 2019, 19:40:03
Šalji to ovamo ako vam ima što viška  :101:

Ovamo se danas pojavio samo jedan kumulodžumbus ( :120: ) koji je obećavao, ali na kraju iskulira  :76:
Ima viška i šaljem odma brzom prugom.

SnowHunter

U srcu ljeta, u drugoj julskoj dekadi, neobično niski minimalci:

U odnosu na prosjek u prethodnih desetak godina ove brojke su niže za 2°C do 4°C. Žabljačkih 3.5°C koliko je izmjereno 11.07. je izjednačena najniža julska temperatura u CG bar od 2009. Istih 3.5°C Žabljak je mjerio i 02.07.2013. Pomenutog 02.07.2013. vrlo hladno jutro su zabilježili i Rožaje sa 4°C i Kolašin sa 4.1°C.

Divna ljetnja dekada i u Beogradu, bez tropskih noći i uz super niske minimalce za doba godine. Niži srednji minimumi u drugoj dekadi jula od ovogodišnjih 16.1°C nijesu bilježeni u ovom vijeku (prosjek 19.0°C).  :109:

Miloš BP

Прође добар талас кише са грмљавином,око 1, пола 2. Око 11 литара пало. Сад суво, и јако пријатно..
Only black and white

Niksic 3

U Baosicima bio pljusak, koji je donio oko 5mm.

Aquaria

Ovamo grmljavina, vjetar i neka kiša u pokušaju. Ništa bolje ni u gradu, kako mi rekoše :25: Ništa od "najavljenih" 43°C na jednoj TV stanici  :102:

Nikola

Danas jedna od boljih oluja u životu,na Rijeci Crnojevića,intezitet padavina nije toliko bio bitan koliko sijevanje i gromovi.Nikad više i nikad bliže nisam vidio munja.

Buc

Od subote zavrsava se ljeto :99:

Mađo

Juče nas je ufatila kiša,od velikog razvoja koji je nastao pomeđu nas i BIH.Palo je 7.4 mm.Padalo je i u Radanoviće.

Niksic 3

Teska zaropecina u Baosicima, T 35c.

Miloš BP

Bgm,sasvim neočekivano,ali pade lijepa kiša popodne. Grmljavina je bila jaka, pa je bilo neprijatno je za slušat. Mada grmi i dalje,ali slabije. Vidjecemo je li to sve za danas/ večeras.
Only black and white

staracfoco

I kod mene se ispadala dobra kiša uz jaku grmljavinu. Trenutno je sve stalo a viđećemo oće li biti nove kiše tokom noći. Ovo je bilo baš neočekivano,jer su prognoze najavljivale nestabilnost za sjeverozapadne krajeve. Ukoliko se ostvari prognoza za vikend i ponedjeljak ovo će biti baš kišovit jul. Interesantno je da se ovolika kiša nije odrazila na stanje vodotoka. Nekoliko pritoka Lima su presušile ili će brzo, što znači da su ove kiše bile lokalnog karaktera, t.j. ograničene na kotlinu u kojoj se Berane nalaze.

Južina

Čini mi se da Lim nikada nije bolje izgledao što se tiče vodostaja u zadnjih nekoliko godina.
Pade kiša ali takva sparina da je to strašno.

niksicki

Od Vrmca do Tivta pocela prokapati kisa.

Mađo

Na Njeguše oblačno i vjetrovito.