News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Jul 2019.

Started by Nikola, July 01, 2019, 01:07:16

Previous topic - Next topic

Nikola

Vedra i topla prvojulska noć.

T 25c

staracfoco

Velike temperaturne amplitude danas u Bijelom Polju i Beranama. Minimalne T u oba grada 12 stepeni a u najtoplijem dijelu dana u Bijelom Polju 34 a u Beranama 32 stepena. Razlike 22,odnosno 20 stepeni.

Bura

Quote from: staracfoco on July 01, 2019, 19:55:38
Velike temperaturne amplitude danas u Bijelom Polju i Beranama. Minimalne T u oba grada 12 stepeni a u najtoplijem dijelu dana u Bijelom Polju 34 a u Beranama 32 stepena. Razlike 22,odnosno 20 stepeni.

Pljevlja još više, sa 11.1°C na 35.0°C, dakle 24°C.  :52:

Za to vrijeme Bar je jedva preskočio 30°C, a amplituda manja od 10°C. Milina jedna.  :03:
Podgorica je prvi put ove godine prešla 38°C.  :26:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

sanjin

vanja

U Masline prijatnih 22°.  Sada već juče, najveća dnevna bješe 37° celzijusa.

Sledećih dana slijedi spektakl

Mađo

Spektakl nego što,na Njeguše čak 34.1° izmjereno u 11.36h, sad je podnošljivih 33 uz 33 % vlage.
U zadnje 5-6 godina ovo je drugi najtopliji dan.

vanja

38 stepeni zabilježila ams masline. sada mjeri 23°

sjutra najači udar. mađo drž se!  :13:

Niksic 3

Nema jos prave vrucine, T 20c. :11:

Bura

Poslije dužeg vremenskog perioda jutros je bilo advektivne magle u Baru.  :04:  :04: Naravno, nije zalazila dublje u kopno.
U tim trenucima je Bar od Podgorice bio hladniji za 10°C.

Fotografisano sa Volujice:  :04:

Izvor: BARinfo   http://barinfo.me/magla-kao-tema-dana/

Trenutno u Baru vedro, T 28.7°C.

U Podgorici se podigao onaj dobro poznati slabi južni vjetar tako da je zakucao temperaturu na ovih trenutnih 37°C evo par sati.

vanja

hmzcg javlja  38.6 u 15h,  srecom vlaznost je 23% inace bi svi pocrkali  :26:

Miloš

Sjajne fotografije!  :109: Te ljetnje primorske magle su mi uvijek bile fascinantne. Vidjeh jutros rano na satelitskom snimku, ali sam mislio da je niska oblačnost. Zato je tu Sergej da sve zabilježi kako dolikuje.

Miloš BP

И јуче, и данас, грмљавина у ово доба. Само сва кише оде около.. Надам се да ће ипак мало наквасити данас.
Only black and white

Fraka

Pozrav ljudi. Evo ja konacno imam da javim nesto zanimljivo sa ovih putovanja, jer sumnjam da koga zanimaju vremenske prilike po Evropi i Americi. Ali sad smo krenuli u jedan Arctic Project, tako da trenutno prolazim pored Labradora i za 2 dana ulazim u Hudson strait pa u Hudson bay sve do Inuitskih hamleta Rankin Inlet, Chesterfield Inlet, pa uzvodno kroz taj fjord do Helicopter Islanda ispred Baker Lake Hamleta. To je sve i dalje okovano ledom, a trenutno prolazimo kroz Iceberg zonu, pa valjda bude ok. Trenutna T je 9 stepeni, voda oko 6, i polako to pada sve...

Mađo

Ajde srekanj ti put pa da se vrneš ovamo nazad u Montenegro što bi reka Ekrem.

staracfoco

Trenutno plusak sa grmljavinom. Ne liči na nešto što će potrajati,ali je znatno svježije nego prije samo 15 minuta.

Miloš

Koliko samo razvoja i grmljavine na sjeveru CG danas. U Kolašinu AMS uhvatila 20-ak mm, moguće da je Žabljak još više, ali ne radi AMS.
Julska kiša zlata vrijedna. A izgleda da pristiže još jedna porcija iz Bosne.

Matija Milosevic

U Kolasinu Dana's Jak pljusak plus grad
U Kotoru nigdje oblaka mjesec dana :120:

Bura

Fine količine kiše, a po medija čitam i gráda, na sjeveru:

Kolašin 33 mm
Pljevlja 17 mm
Žabljak 10 mm

Sa klimatoloških stanica znaćemo sjutra.

Sunčan i vruć dan danas u Baru, Tmax 32.3°C. U Podgorici Tmax 37.3°C.   :26:

staracfoco

Čudi me da se Nikšić 3 ne javlja. Sudeći po fotografijama sa puta Jasenovo Polje-Šavnik danas je tamo bila dobra igranka od grada. Sve pobijeljelo kao usred zime kad padne snijeg.

Niksic 3

Nisam u nk pa nisam ni znao, u baosice fina noc.

vanja

namračilo se fino u podgorici, tamni oblaci po okolnih brda. čuje se i grmljavina u daljini. sjevernije ima fine akcije 34 stepena trenutno

Aquaria

Na tuški poče kiša  :04:

niksicki

Izmedju 1ipo i 2 kisa je bila od Kokota do Bastona. Nedje prokapala nedje i fino nakvasila asfalt.

Aquaria

Da se upiše u tefter ova mala noćna porcija kiše (i neočekivana, rekla bih  :29: ) - valja se  :120:

Miloš

Bogami u Baru lijep kratkotrajan pljusak uz grmljavinu i pojačan vjetar. Palo je 3-4mm. Lijepo iznenađenje, nijedan model nije davao da će ovaj front da dobaci razvoje čak do ovamo. Kratko je trajalo, par minuta možda.