News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jun 2019.

Started by Cirius, June 01, 2019, 00:06:47

Previous topic - Next topic

Mađo

:67: I što je Nikšić bolje položen za šverc.
--
Malo oblačno i svježije, T. 24,2

staracfoco

Pušti,Mađo,makanju. Pred njim je još dosta vremena dok skapira neke rabote. Važno je,i ođe se ne šalim,da je pun entuzijazma,ima širok dijapazon interesovanja i volju da uči. Što se tiče toga ko su bolji ljuđi ja mislim da smo tu neđe. Bilo dobrih ljudi i u Nišiće i u Berane,pa ih više nema. Sad švercera i lupeža koliko oćeš,mada su primat preuzeli primorci. Jutrošnja kiša dodala još 4 mm/m2. Svježe je.

Niksic 3

Opusteno Foco, sve je sala. :27:

Grmi, ne vjerujem da ce biti ista.

Miloš BP

I u ovu rupu je padala kiša jutros. Isto 2 sata. A padavina nista u synopu.. 0mm. Sigurno još 4-5mm je ipak bilo. Juče 19.2mm. Ukupno oko 30mm u zadnja 3 dana.
Only black and white

Poledica

Muci se vrijeme, pade malo kisice i to je to. Promenljivo.

staracfoco

Quote from: Niksic 3 on June 18, 2019, 16:20:54
Opusteno Foco, sve je sala. :27:

Grmi, ne vjerujem da ce biti ista.
Eh što ti je generacijski jaz. I ja sam pokušao da se šalim ali mi,izgleda,nije pošlo za rukom. Kolega,Nikšić 3,doći ću ja u tvoje godine pa ćemo se sigurno bolje razumjeti. :11:

Niksic 3

Staracfoco  :45: :121:.

Nocas bas svjeze T oko 15c.

Aquaria

Užasno sparan dan, i juče i danas. Dva dana zaredom po jedan oblak je donio sat vremena slabe kiše čisto da pogorša stvar. Danas smo bili na Boljesestrama, do vazduha se nije moglo doći od sparine. Ono dobro (i začuđujuće) je što je makar bilo mosquito-free  :120:

Mađo

Sparina i dolje u Radanoviće.  :13: Vjerovatno T jedva prelazi 30 stepeni.

Na Njeguše u prvi dio dana bilo sunčano i vjetrovito, toliko da sam morao skupiti suncobran.
Ali lijepo.  :03:

Bura

Ozbiljno nevrijeme danas u Sloveniji i Hrvatskoj. Ima i većih šteta u pogođenim područjima. Trenutno (20:00h) samo iznad Slavonije ima skoro 8 000 munja.

Kod nas danas ništa, bilo je pojačane oblačnosti. Temperature su išle uglavnom do 32°C, samo Podgorica i Danilovgrad do 35°C.

U Baru se temperatura cijeli dan vrćela oko 30°C, ali uz visoku vlagu koja je išla i do 80% se disalo na škrge.

Aquaria lijepe slike.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Aquaria

Hvala, Bura  :03:

Posle nekog vijećanja i konsultacija  :120: postavljam još jednu fotografiju odatle. I dalje nisam sigurna da li ovo zaista jesu noktilucentni/noćni svjetleći oblaci ili ne, ali ako jesu, znači da se ipak mogu vidjeti i kod nas (doduše, možda ne tako spektakularno kao sjevernije) :101: Kvalitet fotografije je očajan, ali u nedostatku profi opreme ili makar boljeg telefona - šta je, tu je:

O utisku uživo mogu samo da kažem - :04:

Poledica

Sparina velika. Dako bude kise, valjalo bi malo  :107:

Nikola

Sa zapada stiže oblačni sistem ali bez aktivnosti,po modelima ne bi je trebalo ni biti prije sjutra sredinom dana.

Mađo

Ali zato po Srbiji haos od nevremena.  :02:

zec

Zanimljiv dan juče u Srbiji, dosta superćelija i grad do 10 cm u prečniku.

Slikao sam HP superćeliju kod Velike Plane:

Moje fotografije oluja tokom ove konvektivne sezone:

Quote from: zec on June 20, 2019, 22:04:11

Miloš BP

Bravo Zec. Profesionalno kao i uvijek kad nađeš vremena.
Only black and white

Bura

Poslije 20-ak dana pade kiša u Bar, nacijedi se 2 mm, a izgleda da su, ovoga puta, djelovi grada dalje od obale dobili još manju količinu.
Cijelo primorje je dobilo kišu. Najbolje je, izgleda, prošao Ulcinj; tamo je bio jedan jak pljusak od 15-ak mm.
Podgorica je danas izvisila.

Baš haotičan dan u Srbiji juče. Oblasti na lijevoj obali Dunava u okolini Beograda su imale količine padavina između 100 i 120 mm padavina.  :58:

Zec, zaista predobre slike. Bilo je tu lijepih munjolova. Peta i šesta slika poslije prvog snimka u citatu  :04: :04: .

Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš BP

Данас поподне, из 2 наврата, 2 јака, али кракотрајна пљуска.. 10+mm сигурно. Послије паузе ево опет кише,а има и магле по околним брдима. 
Only black and white

Mađo

Brao zecu  :67: Ako može stavi još koju.  :07:
-----
U Radanoviće i Sutvaru bijaše jedan dvadesetominutni nalet jake kiše,iza 4 ure popodne,vjerovatno je palo između 8-10 mm kiše.

vanja

kakva diskoteka gore kod vas zec  :116:. u pg trt ka i vazda...mada jes oko 19h dvije kapi padose preko morace, cisto da zabiljezim tu pojavu  :11:

Aquaria

Ja onda bolje da ne prijavljujem jednu čašu kiše između 10 i 12h  :11:

sanjin

Lijepih +31 u 22h zahvaljujuci vjetru.  :107:

skener

Bice ovo izgleda najtoplija noc do sad u pg

Matija Milosevic

Jedna od najtoplijih noci koje pamtim u zivotu
Ovo je komedija kakav vjetar ko Iz sahare  :107: :120:

Niksic 3

Vjetrovita noc i u Niksicu, vidim nocas bilo pakle po Crnoj Gori.