News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2019.

Started by Miloš BP, January 01, 2019, 00:50:46

Previous topic - Next topic

bole

Canj obijelio... Pada snijeg zestoko magistralu prekrio

Matija Milosevic

I'ma li podataka od 13 casova?
Sanjine  :79: :119: :114:

sanjin

Ct 53cm, Kolasin 49cm, Andrijevica 46cm, Rozaje 42cm, Berane 35cm.
Za BP i Plav nema podataka.

Mladen

Quote from: sanjin on January 10, 2019, 13:32:42
Ct 53cm, Kolasin 49cm, Andrijevica 46cm, Rozaje 42cm, Berane 35cm.
Za BP nema podataka.

Hvala Sanjine, znači dobro sam izmjerio snijeg u 11.30h. Tada je bilo 50cm, dodalo je još u međuvremenu. Trenutno je oslabio, pomalo provijava, ali vjerovatno, reklo bi se po oblacima, uskoro kreće nova tura.

bole

Gaga

Mi po obicaju ostasmo suvi,trenutno nije ni vjetar toliko izrazen.

Nk

Niksic je takodje danas u padavinskoj rupi, nista znacajno

dacolik

Pada li snijeg u Danilovgrad?

bole

Susnijezica u Zeti, snijeg pada na Vranjini i Virpazaru

Poledica

Sve se razbilo odje,palo mozda cenat dva novog.To je to za danas.

St.

Quote from: dacolik on January 10, 2019, 13:54:25
Pada li snijeg u Danilovgrad?

Povukle su se padavine skroz, djeluje kao da mozda i bude nesto sa juga..

Postoje sanse jos nekih 1h/2h.

Mladen

Ponovo pojačao snijeg u Cetinje. Trenutno umjeren do jak.

Mladen

bole

Brzo ce pg presnijeziti

Bole-PG

Susnjezica sa sve vise snijega, moguce da presnijezi ako pojacaju padavine kasnije
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Gaga

U naletima bas ozbiljno pada

SnowHunter

Fenomenalna zimsko-sniježna epizoda u Crnoj Gori!  :43: :43: :43:

Ovdje u Beogradu takođe imamo izvanrednu zimu. Već 18 dana sa snijegom na tlu, već 13 dana sa padanjem snijega. Iako je u januaru 2017. bilo mnogo hladnije, ovoliko snijega nije bilo od legendarne 2012.  :109:

Još jednom bih htio da izrazim ogromno razočaranje načinom na koji naš Zavod prikuplja padavinske podatke sa klimatoloških stanica.  :46:  Evo, u jutrošnjem klimatološkom izvještaju Budvi je upisano 1.5 mm kiše, AMS je izmjerila oko 18 mm. Inače su budvanski izvještaji u zadnje vrijeme vrlo neredovni. Plužine uopšte ne mjere sniježne padavine, ali slično se može reći za Bijelo Polje, Berane i Andrijevicu. Kako drugačije objasniti da Bijelo Polje jutros daje 0 mm padavina, a snijeg je narastao sa 9 cm na 24 cm (istina AMS mjeri realnih 13 mm). Slično je u Beranama snijeg porastao sa 11 cm na 30 cm, ali bez padavina.  :120: Andrijevičkih 4.2 mm je dalo porast sniježnog porkivača od 22 cm, da se Ojmjakon ne postidi. Sramota!  :46: Od klimatoloških stanica jedino su potpuno pouzdani šavnički i uglavnom rožajski podaci. Da dodam da su Dragovića Polje, Virpazar i Ubli offline već 9 dana.  :46:

Sad malo žabljačke statistike koja će potvrditi utisak za snjegoljupce odlične zime. Visina snijega u poređenju sa prosjekom, skoro mjesec i po u konstantnom ''plusu'':

Datumski novonapadali snijeg je takođe iznad prosjeka:

Prošla zima je do 10.januara u visokim planinama bila snježnija, ali za čak 3°C toplija:

Otuda je visina snijega na tlu daleko iznad prošlogodišnje i na Žabljaku je druga najveća u zadnjih 18 godina:

Bole-PG

Jos uvijek visoka T2m a vjetar smeta
Podgorice grade moj!!!

albatros_mne

Како пада на једно пар км од мене, цијело брдо под завјесом, а до мене повремено добаце мрвице...  :05:

albatros_mne

Каква вејавица сад удари, лудило

Bole-PG

Kako se muci ali dzaba kad je ovo ono sa sjeverom. Da oce sjever stati
Podgorice grade moj!!!

Bole-PG

Susnjezica sa naletima jakog snijega
Podgorice grade moj!!!

albatros_mne

Не знам шта се код вас дешава, али ово је код мене озбиљан снијег

bole

Bole, Dzoni nesmeta vijetar nego T2 visa za stepen dva...