News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2019.

Started by sanjin, December 28, 2018, 21:25:59

Previous topic - Next topic

Dzoni

Mislim da ce padavine, u ZB, poceti sutra ranije, oko 19-20h.

sanjin

19-22h je termin kad pocinju. Intenzivnije nakon 22h.

Poledica

Koliko se moze ugrabiti snijega u nk po prognozama ?

sanjin

Sjutra vece moguc snijeg ponegdje na primorju, sto je i Dusan implicirao u prognozi. Prije svega Ulcinj.

Meteogram za PG.

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

St.

Prepolovljene padavine, konretnije tek kada ojuzi. Uzas

sanjin

Poledica

Za nk daje vise od 20 mm pri negativnoj temp sigurno.Moglo bi to na 30 cm iskociti.

Mađo

Quote from: St. on January 07, 2019, 21:15:00
Prepolovljene padavine, konretnije tek kada ojuzi. Uzas

Mislim da nijesu prepolovljene uopšte, ono što se da zaključit jedino da će malo kasnit proces i period najintezivnijih padavina nekoliko sati.

Dzoni

@St. @sanjin

Ne vidim da su padavine smanjene a kamoli prepolovljene, medjutim u terminima snjegopada one su smanjene. Max 10mm u obliku snijega za nas. Bice 5-10cm snijega koje ce slistiti kisa jako brzo. Gro jakih padavinskih termina su posle u obliku kise. Steta :56:

sanjin

Od kad je to yr.no pouzdan za termine i intenzitet?

St.

Quote from: sanjin on January 07, 2019, 21:18:06
Za Pg 30mm.

Od toga je podebelo preko 20mm ciste kise, od jutra konkretnije padavine pri otopljenju po visini i produbljenju ciklona.

Skracene su i smanjene od kasniji popodnevnih casova takodje.

petar

Uvijek nesto na kraju ne odgovara za Pg.
Ma ima da pada i snijeg i kisa pa ko pobijedi  :05: :79:

sanjin

Quote from: St. on January 07, 2019, 21:27:30
Quote from: sanjin on January 07, 2019, 21:18:06
Za Pg 30mm.

Od toga je podebelo preko 20mm ciste kise, od jutra konkretnije padavine pri otopljenju po visini i produbljenju ciklona.

Skracene su i smanjene od kasniji popodnevnih casova takodje.
da li je cista kisa to ce nam reci modeli fine rezolucije. Poenta je da nije tacna tvrdnja da su padavine prepolovljene.

Mađo

Prognozirana visina snijega u CG za srijedu veče.Nikako da provalim koji model je u pitanju.

Bole-PG

Ja sam koristio sad yr.no skoro kad sam bio na putovanju i bio je pouzdan unutar 24h sa preko 80% i pogodjao je vrlo cesto i sat u kojem pocnu padavine.
Podgorice grade moj!!!

bole

Pa pise valjda u cosku ICON Madjo

Danilovgrad

Ovo je postala takva zavrzlama bez otpetljavanja da vise nista ne znamo ni sto smo znali.
Niko ne zna kad i koliko padavina ce biti... na kraju uvijek se ne zna i iznenadi nas.

Bole-PG

Tresla se gora rodio se mis kao i vazda, samo pratiti nebo kad dodje i to je to nakon 20h
Podgorice grade moj!!!

sanjin

Taj isti yr.no daje cistu kisu za Nk u najjacim terminima i sa vecim minusom po visini od Cetinja za koje se crta cisti snijeg. :07: :07: toliko o pouzdanosti.

skener

EC, GFS i te aplikacije tipa yr.no ne prepoznaju mikroklimu pojedinih mjesta u CG te se s toga ne mogu s velikom pouzdanoscu uzimati njihove prognoze o kolicini pa i vrsti padavina

Poledica

Skener reci tvoje misljenje sta da ocekujemo  :72:

sanjin

Quote from: skener on January 07, 2019, 21:55:40
EC, GFS i te aplikacije tipa yr.no ne prepoznaju mikroklimu pojedinih mjesta u CG te se s toga ne mogu s velikom pouzdanoscu uzimati njihove prognoze o kolicini pa i vrsti padavina
Upravo tako. Ali ne mozes to dokazati yr.no prognosticarima. Kako taj sajt izmijeni padavine, tako i oni prelaze iz euforije u kuknjavu i nazad.
Svi znamo da Nk najbolje odolijeva juzini, a da je Ct osjetljivo. Medjutim, po yr.no sasvim druga prica.

boka

Quote from: sanjin on January 07, 2019, 21:59:30
Quote from: skener on January 07, 2019, 21:55:40
Upravo tako. Ali ne mozes to dokazati yr.no prognosticarima. Kako taj sajt izmijeni padavine, tako i oni prelaze iz euforije u kuknjavu i nazad.
Svi znamo da Nk najbolje odolijeva juzini, a da je Ct osjetljivo. Medjutim, po yr.no sasvim druga prica.

Ja yr.no samo pratim jer zbilja umije dobro da pogodi kolicinu padavina...za ostale stvari nije pouzdan uopste i manje vise radi gotove prognoze...

Mađo

Quote from: bole on January 07, 2019, 21:48:32
Pa pise valjda u cosku ICON Madjo

Iskreno, prvi put čujem za to. Sve je to boranija za EC.