News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Dzoni

Kod tebe trpaona od snijega, spremi drva i uzivajte u 30-40cm snijega :)

LOMIBA

:04: :79: jedva cekam a i sad ima snijega ali nije dovoljno da ukljuci komso zicaru :D izvinite zbok off topica  :60:
U dobru se ne ponesi!

niksicki

A niksic?Sta se moze ocekivat?

Madjo

Prema Coampsu, u četvrtak smo pod dejstvom ciklona čiji će centar bit južnije od Jonskog mora.Što bi značilo slabe padavine na jugu.

sone

Quote from: Madjo on December 14, 2010, 19:28:27
Prema Coampsu, u četvrtak smo pod dejstvom ciklona čiji će centar bit južnije od Jonskog mora.Što bi značilo slabe padavine na jugu.

Znaci li to Djoma da bi PG mogla da vidi koju pahulju tokom cetvrtka...

Madjo

Moguće je, mada... :09: Novi Ec je smjesti taj ciklon dalje nego Coamps.Nije problem u temperaturi, nego pitanje oće li bit išta padavina.I toliko je ugrubo da je teško ištga više kazat.Treba se okrenuti ovoj Đenovki u petak i subotu.Po novom Ec 12z izgleda odlično za moje krajeve, nema proboja južine, ciklon,Dragica, sa sjevera Italije ide prema jugoistoku i ulazi preko nas na kopno  :08:  Dobro je.

Poseydon

EC 12Z odlican.10cm snijega ce osvanuti  u subotu ujutro

LOMIBA

Madjo jel to znaci da uopste nece biti juznine?
U dobru se ne ponesi!

Miloš

Biće južno strujanje po visini, ali bi primorske planine spriječile da prodre do PG.

Vjestica

Moglo bi ga napadat 30cm za jednu noc petak/subota.GFS crta pocetak padavina kasno u petak,koliko ja protumacih.

Stefan600

Ja mislim da ce startovat padavine(po dosadasnjem materijalu) u petak uvece oko 20 h
Februar 2012. :)

Fraka

Pitanje je bi li moglo ista osvanut, ali cinjenica je da moze past dosta snijega. Mada velike su sanse da do kraja noci pada samo kisa.u svakom slucaju ja vjerujem u po metra snijega ili jace na relaciji Njegusi - Cetinje  :119:

Bole-PG

Ja ocekujem mozda i izmedju 18-19 h .Ali to je tu oko 20h.
Podgorice grade moj!!!

Madjo

Quote from: stefan96 on December 14, 2010, 20:13:50
Ja mislim da ce startovat padavine(po dosadasnjem materijalu) u petak uvece oko 20 h

:75:

Quote from: Bole-PG on December 14, 2010, 20:18:56

:07:

Odakle vam informacije, ako mogu znati ?  :32:  :28:

Fraka

Vjestica

I ja se pitam?? Mada kad gledam neke sajtove uglavnom daju padavine od petka vece,pa su mozda po tome rekli,od prilike.I ti ih Madjo odma napadas,polako  :63:

Stefan600

Da odprilike. A sto znam moze bit ovo i ranije i kasnijeg. Ali je ovaj termin najjaci, zbog toga sto temp ima vremena da se spusti prije dolaska padavina, a isto tako ima vremena da napada po metra  :99:  :79:

Poseydon

Quote from: Madjo on December 14, 2010, 20:22:43
Quote from: stefan96 on December 14, 2010, 20:13:50

:75:

Quote from: Bole-PG on December 14, 2010, 20:18:56

:07:

Odakle vam informacije, ako mogu znati ?  :32:  :28:
Neka ti zajebancija Madjo,no da cujem sto mislis  o datoj situaciji za Pg ?Ima li ovoga Cirusa dje ?Ceka mudro petak popodne :11:

Stefan600

Bole-PG

Je po materijalu sa weathe2umbrella ima da biras oces GFS NMM ETA
Podgorice grade moj!!!

Miloš

Polako ljudi, da izađu 12Z izlazi modela sa finom rezolucijom (NMM i WRF), pa ćemo onda znati malo približnije. A to će biti oko 22h.

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!

Miloš

Na HMZCG, to su jedini modeli koje pratim za period manji od 5 dana za CG.

http://www.meteo.co.me/misc.php?text=51&sektor=1

Madjo

Po trenutnom materijalu, čini se da su vrlo visoke šanse za snijeg u petak.E sad subota, tu bi moglo da slomi ali Kazan je kalajisan i ne da se tek tako  :78:   :83:

Sljedeće neđelje temperature u porastu, ali raduje to što ima naznaka da se ponovo stvara atlantski blok polovinom sljedeće sedmice.

Bole-PG

Podgorice grade moj!!!