News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Danilovgrad

Kimi

Red da se sutra konačno zabeli  :79: :79:

bole

gfs ec 12 z .... :29:   

respect :) za sloznu bracu

Stefan600

Posalji mi link nmg otworit sansi nema nesto je zablokira.
Februar 2012. :)

sanjin

Fraka

Smara meteoadriatic  :31:
Uglavnom +138 h ozbiljan snijeg  :64:

Danilovgrad

Kako se ispada kisa veceras u Danilovgradu od 23h do 00:30h.. potoci su bili ulicama...

vanja

Quote from: Danilovgrad on December 04, 2010, 00:32:43
Kako se ispada kisa veceras u Danilovgradu od 23h do 00:30h.. potoci su bili ulicama...

zar vama nije zeta na ulicama ha haa haaaa haaaa (mala sala)   :62:

Danilovgrad

Ne daj Boze da je na ulicama centra tada bi Bjelopavlici bili zaliv.. :11:

Danilovgrad

E jutros je zasnijezlio na samim vrhovima Garca, oblacnost je visoka, a osjeca se i prohladnost. :) Znaci snijeg neminovan u bradima.

Rade

Zna li ko koja je granica snijega? Mi bi trebali da idemo sjutra u planinu

demijan

izmadju 700 i 800 metara.

Danilovgrad

Pa na Garcu je pao pri samom vrh i ako je padao i nize. Oko 1000 metara, a visok je 1436, do duse on je na juznoj strani. Ove planine sa sjeverne strane Danilovgrada su bijele i nize... Mozda na oko 800m.

ehtelion

U Poljice koji su na 800 metara padao je snijeg ali se nije primio. Oko 4 sata na Garcu jedva da je bilo snijega, a i to sto ga je bilo, sve je bilo mokro. Ali zato Prekornica i Lisac prelijepi.

Danilovgrad

Da, tacno. Srebrni!!! :))

Al3k5aNd4R

oce li bit kise sjutra? sto velite?
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Vjestica

Fraka

GFS za Beograd dao dosta lijepu prognozu, sa ne nesto obilnim padavinama, ali SA padavinama, sto je najbitnije  :64:

Miloš

Modeli ne odustaju od jako zanimljivog razvoja situacije u četvrtak.
Za manje od 6h se crta pad temperature od 15-20°C u svim slojevima. To je nešto što se zaista rijetko viđa.
U takvim uslovima moglo bi biti u kratkom intervalu i grmljavine i jakog vjetra, pa čak i grada i snijega.

Evo male analize zadnjeg izlaza GFS-a za čevrtak uveče. Bićemo pod uticajem ovog dubokog ciklona (Veselinka?) sa centrom iznad Sankt Petersburga i okoline.
Na osnovu polja temperatura, padavina i vjetra sam odredio položaje frontova u ovom terminu.

Nakon prolaska fronta bi se formirao sekundarni ciklon sa centrom iznad Rumunije koji bi bio odgovoran za sniježne padavine u noći između četvrtka i petka.
Na sjeveru Crne Gore prilično obilan snijeg, a može i ovamo kod mene.  :114:

Madjo

Bravo za crtanje frontova  :45:  Izgleda da će okinut dobro.
Mene je izuzetno zanimljiv period nakon zahlađenja, ostaje hladnoća dok se u Tirenskom moru stvara masa koja se vuče prilično južnije(nešto slično kao onaj neimenovani ciklon poslije Blagote,čini mi se, koji je donio manje sniježne padavina na jugu)   :83:  Samo što je razlika što je će ovog puta bit prilično ladnije,tako da eto Stefanu prilično razloga da se raduje  :11:

milos555

Period ponedjeljak-petak:
Prva tri dana umjereno do potpuno oblačno, mjestimično sa uglavnom slabom povremenom kišom. U ponedjeljak tokom prijepodneva, u višim planinskim predjelima na sjeveru ponegdje je moguć snijeg i susnježica. U četvrtak pretežno oblačno, povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom, krajem dana i tokom noći u sjevernim predjelima će kiša preći u susznježicu i snijeg – uglavnom u južnim i centralnim predjelima mjestimično se očekuju umjerene količine padavina. U petak na jugu malo do umjereno oblačno a ponegdje slaba kiša je moguća u jutarnjim satima, na sjeveru promjenljivo, povremeno sa snijegom slabog intenziteta. Vjetar do četvrtka južnih a u petak sjevernih smjerova, umjeren do pojačan, ponegdje i jak. Temperatura vazduha u porastu, u četvrtak popodne i petak u osjetnom padu.  :79:

Ovako kazu u HMZCG,a ako su vec objavili onda je valjda tako...  :56:

Danilovgrad

Znaci bice snijega u Danilovgradu u cetvrtak vece, jel?

Miloš

Quote from: Danilovgrad on December 05, 2010, 13:52:34
Znaci bice snijega u Danilovgradu u cetvrtak vece, jel?

Jako teško... Samo na sjeveru i višim predjelima na jugu. Što se Crne Gore tiče, biće zanimljiviji period nakon četvrtka. Jer, hladnoća je tu, dovoljno je samo da se formira neki ciklon nad Jonskim morem i eto snijega.
Ovo je samo jedan od mogućih scenarija, ne uzimajte zdravo za gotovo.  :03:

Danilovgrad

A Milose po tebi realno koliko ce bitiu najhladnije u DG, mislim na dnevnu temperaturu i koliko ce trajati zahladjenje??

Miloš

Quote from: Danilovgrad on December 05, 2010, 14:11:55
A Milose po tebi realno koliko ce bitiu najhladnije u DG, mislim na dnevnu temperaturu i koliko ce trajati zahladjenje??

Najhladnije će biti u petak, kad već prestaju padavine. U četvrtak tokom dana oko 15°C uz kišu, uveče i u toku noći za vrijeme prestanka padavina bi trebalo da padne na oko 5°C. Još je to daleko, ali ovo nisu situacije u kojima Danilovgrad ili Podgorica dobijaju snijeg...