News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Dzoni

Jako zahladjenje moj Stefane  :75:

Cirius

Prvih par dana decembra  (i poslednji dan novembra)  cemo biti pod dalekim ali sasvim solidnim uticajem markantnog ciklona Biserka.  Ako neko osjeti prozno nadahnuce vec veceras,  neka se  "lati pera"  tj  tastature i docara nam ukratko njene namjere     :72:

Rade

Ja sam počeo sa pisanjem projekta o igradnji zida koji bi sprječavao prodor toplog vazduha iz Afrike, kad budem pri kraju podijeliću ga s vama!

Cirius

Quote from: Rade on November 29, 2010, 17:29:54
Ja sam počeo sa pisanjem projekta o igradnji zida koji bi sprječavao prodor toplog vazduha iz Afrike, kad budem pri kraju podijeliću ga s vama!
:102:

Tek sad vidjeh u TV Vijesti na naslovnoj strani  najvu priloga "Biserka donosi potop",  intervju sa Dusanom na devetoj strani ...     :109:     

Rade

Quote from: cirus on November 29, 2010, 17:33:54
Quote from: Rade on November 29, 2010, 17:29:54
:102:

Nadam se da se kolege sa foruma neće ljutit zbog "zloupotrijebljenih" grafika i da će mo podržat  :P Ali ozbiljno pišem...

Stefan600

Momci, evo ovi sta ovi sa Hmzcg kazu za petak i subotu: U petak veče, u sjevernim, centralnim, a moguće i u višim planinskim predjelima na jugu, slabe do umjerene sniježne padavine. U subotu promjenljivo ili pretežno oblačno, u južnim predjelima mjestimično slaba kiša, a u sjevernim i centralnim predjelima slab snijeg ili susnježica. Znaci admine Niksic dobija snijeg ali Pg o5 ne. ufffffffff
Februar 2012. :)

Poseydon

Fraka

preprepredaleko, kao iz bajke  :101:

Stefan600

A za kad je ovo??? Ovo izgleda jako dobro.  :121:

Stefan600

Da... Vidjeh sad. Pa ovo realno moze da se dogodi, i to po meni su velike sanse. Jel ne moze taj hladni vazduh da se kruzi stalno istom putanjom... Morace i nas zakachit... Ne mora to biti 11 i 12 decembra to moze biti i kasnije, ali i ranije.

Fraka

Bitno je da ovaj zapad vise izadje iz minusa, dok je tamo minus mi nemamo sto trazit...

Stefan600

Mora se neko pozdravit sa ovom hladnocom da bismo mi upali tu.  :01:  :106:  :107:  :72:

Dzoni

Evo Yo.nr  crta susnjezicu tik iznad Podgorice, na Ublima (Kuci)

Stefan600

Ovo izgleda fino. Al ja se nadam ovom (bjese li) 11,12,13 decembru  :102:  :102:  :102:

Rade

Prošle godine je u PG padala kiša, a ja išao naveče put Kuča, i prije Meduna je bila susnježica, a ne tek na Ublima ;)

Madjo

Do sjutra ujutro još bi moglo da pane stotka neđe  :52:  Zaboraviće se Časlav izgleda  :27:

Stefan600

A ovo jos ljepse. Otvrajte. Postavio bih ja i sliku onu kao sto vi radite ali nzm kako. I ovaj sajt sto su dali ovi gore 11,12 decembar hladnocu po visini i snijeg i Ecmwf daju isto.

http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php?ech=72&mode=0&map=0&type=0&archive=0

sanjin

Kako Stefan barata ovim "meteo" terminima.....  :83:

Stefan600

E... Kamo srece da je tako.  :76:  :122:  :122:  :122:

mac-SK

Mislim da nas modeli ovaj put kazu nesto sta je sasvim izvodljivo. Veliko zahlađenje ocekuje nas valjda od 10-11 Dec. Oćito je da će se hladna masa sa severu direktno ide prema Balkanu. Neizvesno je koliko će taj hladan bran producirati sneg na ovim prostorima.
Šta je najvažnije, saćekamo još malo, iako sam prilićno siguran da ovaj put modeli ne mogu da si opet poigraju sa nama.  :03:

Stefan600

Mora i nas hladna masa zakaciti nekad. Mislim da smo dovoljno cekali. Cijeli Novembar... Pa sad i decembar juzina da okrene  :35: (desavalo se i to) ali mislim da ova godina nije za price bez snijega. Evo kako je ,,fino,, pocelo po Evropi, metropole zavejane  :79: , zatvoreni aerodromi, ma bre saobracajni kolaps. :24:

bole

:116:
vrijeme je da ovdje bude presijek afrikiani.....

Transmat

To je dosta daleko, ali i ako se desi, biće vjerovatno suvo zahlađenje..
Posle ovoliko kiše siguran sam da mora naići period suvog vremena a sa tim ide i hladnoća..  :119:

bole

to ce mo jos da vidimo dal ce bit suvo ili ne daleko je  :)  gfs crta padavine ........ u svakom slucaju odavde pocinje zima :)

ehtelion

hahahah, to mi mislimo i nadamo se dok juzina opet ne udari. A mogu se kladiti da oni shamani ceraju ovaj jugo i africki pijesak na nas:)