News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Stefan600

Da.  :63: A jesi li ti nocas bio na vijesti. I... Sta si rekao (ako si bio) ?  :112:
Februar 2012. :)

Madjo

Npr mene raduje što je zeru toplije nego prethodni izlaz.To je zato što će centar Gordane tokom rane večeri bit smješten bliže Dalmaciji da bi se kasnije spuštio prema Jonskom moru.Biće više padavina, ako počne sa susnježicom vrlo brzo će preć u čist snijeg.

Stefan600

To za tb. A mi cemo sjutra(ka' i obicno) kako je krenulo kisurinu dobit.  :12:

Madjo

Neće kišurina nego kiša.
Dobro bi bilo da se noćas što prije izvedri i sjutra da bude vedro dok ne mrkne.

Madjo

Stefan600

Bjeste tamo. Sta forsirate swi ecmwf. Da nije bolji od Gfs-a? E nije casti mi.

Madjo

Pa uporedi, gotovu yr.no prognozu i accuweather, isprati koje parametre daju jedni i drugi....

Stefan600

Ne no velim ti gfs i yr.no. Znaju da pogrjese i jedni i drugi ali tu su nedje.

Stefan600

A neee htjedoh reci freemeteo i yr.no

Madjo

Znaju da pogriješe sinoptičari koji se bave samo jednom oblašću a kamoli norveški kompjuter koji pokriva cio svijet,to jest 6 milona mjesta.  :67:

Freemeteo i accuweather su gotove prognoze globalnog gfs-a i ne vrijede apsolutno ništa, ni orjentaciono

Stefan600

A cekaj ... Zasto YR.No vrijediii!!!?!?!???

Madjo

Pa vrijedi Stefane, makar orjentaciono.Npr za sjutra za Podgoricu najavljuje max dnevnu do 8° i kišu  :67:
E zato tebe ne valja  :11:

Stefan600

Nije. Nego prosle zime kad dodje vrijeme da se vidi za 1-2 dana prognoza uvijek sa gledao freemeteo i u 60 % slucajeva su bili u pravu.

Dzoni

Izbjegnu Dusan da ti odgovori Stefane kakvu je prognozu dao za Podgoricu za sjutra a ?   :122:

Mislim da je HMZCG dao jako korektnu i najblizu stvarnom scenariju...oblacno sa kisom a u toku noci moguca susnjezica.

Ako ranije izjutra bude oblacno ili oblacnost dodje tek predvece (17-18H) mislim da ima sansi za pojavu susnjezice ili snijega u protivnom ako dodje oko podneva,kisa je sigurna za PG uz 5-6 C temperature.

@ Madjo

Nije realno da sjutra u PG bude 8C, ja mislim da ne moze preci 6c NI SLUCAJNO.

Fraka

U podgoricu nede ni 4 stepena prec sjutra zbog gotovo sigurnog zadrzavanja ladnog vazduha, ali opet po mom misljenju sanse za snijeg su dosta male..

sanjin

Neka bude sto bude,ja odoh da spavam.

Madjo

Pa danas je lagano gurala do 7.6°  :77:  Uz sjeverac.  :76:

Fraka

E, ali drugacije je kad je kisa.. tako mi se barem cini da je do sad bilo  :32:

Dzoni

Pa u PG je uz sjever i suncano vrijeme uvijek visa temperatura nego uz oblacnost kojoj je prethodilo zadrzavanje hladnog zraka a jos uz nadolazece padavine... vidi se da nisi iz PG Madjo  :122:  
Tako da iz 1 u 1 tipujem sjutra nizu max dnevnu temp za PG u odnosu na danasnju !

Sada kod mene 2,2 C, a HMZ prikazuje 2,7  :32:

Madjo

Drugačije je samo kada kreće južina.Dovoljno je sjutra da pušti sjever,ka što oće, i da ogrije sunce i da skoči do 10 °.
Nije zalud to Kazan.  :67:

Fraka

A, pitanje je oce li se probit sunce ili ce ostat oblacnost? mada svakako, tesko mi je povjerovat da sjutra moze snijeg bilo dje juznije od niksica, sem cetinja fala bogu  :109:

bole

Quote from: Madjo on December 12, 2010, 00:17:10
Pa danas je lagano gurala do 7.6°  :77:  Uz sjeverac.  :76:

danas je bilo suncano :)

Madjo

I sjutra će bole, do popodne.

Fraka

madjo, moze li 20 cenata sjutra, sto mislis?