News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2010.

Started by Miloš, November 26, 2010, 16:48:14

Previous topic - Next topic

Vasilije

Fraka iz tvojih usta u oblake ali izvise PG...

Madjo

Quote from: Vasilije on December 08, 2010, 11:49:33
Nadam se da ce posle ovoliko kise pasti malo snijega u PG....

Dobrodošao na forum  :47:

Quote from: Xenia on December 08, 2010, 10:11:18
Madjo, ako nisi vec nekom obecao suvo vrijeme, posalji malo snijega i u Podgoricu iduce nedjelje.  :82:

:63: Zanimljivo, stalno se crta nešto sa juga ali svaki put bježi u dalji termin.

Madjo

Evo kako filigrantski precizne karte vide razvoj situacije u noći između četvrtka i petka.  :81:

Snijega će biti prilično na sjeveru a nešto će popršat u planinskim krajevima na jugu. :28:

Sa debelog plusa u minus u samo nekoliko sati

Poseydon

Poseydon

Dzoni

Po ovim kartama koje je Madjo postavio upitno je oce li biti snijega i u Niksicu ?!

Miloš

Pojava snijega u Nikšiću nije pod znakom pitanja, ali sniježni pokrivač jeste.

Stefan600

Posto ovi sa Hmz daju samo za vise predjele Pg snijeg dali moze proprsat malo na Zlatici posto smo mi najsjevernije naselje u Podgorici.?
Februar 2012. :)

Cirius

Quote from: stefan96 on December 08, 2010, 15:44:39
Posto ovi sa Hmz daju samo za vise predjele Pg snijeg dali moze proprsat malo na Zlatici posto smo mi najsjevernije naselje u Podgorici.?
Gdje si vidio tu prognozu za  "vise predjele Pg" ?   Moj drug zivi na Malom brdu,  njemu onda ne gine jedna peda ..    :122:

Stefan600

Visi predjeli u okolini Podgorice(izvinjavam se.)

vanja

Quote from: cirus on December 08, 2010, 16:10:21
Quote from: stefan96 on December 08, 2010, 15:44:39
Gdje si vidio tu prognozu za  "vise predjele Pg" ?   Moj drug zivi na Malom brdu,  njemu onda ne gine jedna peda ..    :122:

mislio je na ovo valjda...i mene je zbunila prognoza

Podgorica: Pretežno oblačno, povremeno sa kišom, u večernjim i noćnim satima u višim oblastima u okruženju kiša će preći u snijeg. Jutarnja temperatura vazduha oko 13, najviša dnevna do 16 stepeni.

vrlo siroko i fleksibilno odradjena prognoza

Stefan600

Da... Trebali su konkretnije odradit.

Fraka

Gfs malo povecao sanse za snjezni pokrivac u Beogradu, moglo bi ga biti oko 5 cm. I dalje crta ovaj produzetak padavina za krajnji jugoistok..  Volio bi da Milos prokomentarise ovo kao najbolji poznavalac, bez ikakve sumnje, tog dijela teritorije.

Cirius

Jos sjutra kisa i toplo vrijeme,  onda nekoliko suvih,  hladnih dana   :105:   trenutno izgleda nemoguce da nesto probije ovo dosadno nimbo-stratusno cebe iz kojeg sipi evo 20 i kusur dana kisa,  ali sjutra vece mu stize sjeverac     :111:

Stefan600

Pa moze onda bit bar provejavanje u Pg?  :78:

Vjestica

Evo nam ga snijeg Danilovgradski  :114: Vidjeces,bice ga,pa makar da pobijeli.GFS je dao neko produzenje padavina dok svane,al vrlo slabih padavina.

Cirius

Vrlo dobar EC 12 Z,  nema ni traga juzini do kraja prognoziranih  240 h  tj 10 dana.  Da uzmemo s vecom rezervom poslednjih 2-3 dana tog perioda,  ali znaci da bi sljedecih nedelju dana trebalo da bude hladno, suvo, sa vjetrom sjevernih pravaca,  jer se atlantski AC  (i posle tog perioda)  drzi,  po sadasnjim izlazima,  odlicno.  Nece biti bas skolski primjer omega AC-a,  ali tuda ce negdje na jugoistoku i jugozapadu od njega vecinu perioda biti nestabilna polja.  
Zima dolazi naglim i masivnim prodorom sa sjevera sjutra vece,  na velika vrata ...   i nastavlja da  "dolazi"  danima      :111:    bice onaj prelijepi,  ostri miris u vazduhu od petka,  sa tamno plavim nebom i bijelim oblacima  !  Nepogresivo se osjeti u Pg kad se zabijele planine okolo    :43:

Fraka

Kad smo vec kod toga koliko je dobar EC

:29: :79:

Simke

Pogledajte karte za nedelju ocekuje se snijeg slabog do umjerenog inteziteta prvenstveno na jugu  :79:  :79: a mislim prema kartama koje sam pregledao bice nesto i u srijedu,sto vi mislite?

Vjestica

Po yr.no bi trebalo da se potpuno razvedri u cetvrtak vec u 22H to su podaci EC-a,dok GFS daje slabe padavine do jutra skoro...

bole

Ja bih samo zelio da pozdravim GFS   :116: RESPECT  za model poslednjih 10 - 12 dana ovaj put je bio bolji od EC  :22:

Fraka

ehtelion

ja bih da se ovi postovi brisu. ovo je postala sprdacina.

Miloš

Quote from: ehtelion on December 08, 2010, 21:45:59
ja bih da se ovi postovi brisu. ovo je postala sprdacina.

Potpisujem.  :45:

Toliko gluposti pročitah ovdje, da namjerno neću napisati ništa vezano za sjutrašnju prognozu, jer se to ne bi uklopilo ovdje.