News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Automatska stanica Masline (Podgorica)

Started by vanja, June 09, 2018, 21:03:45

Previous topic - Next topic

vanja

Automatska stanica Ambient Weather WS-2902 se nalazi u podgoričkom naselju Masline . Instalirana je na travnatoj površini i na visini od 2 metra i 20cm.

vanja

vanja

SnowHunter

Svaka čast, Vanja!  :45:

Malo sam analizirao brojke i moram reći da sam prijatno iznenađen. Svakako ima i do toga što je instalirana prema propisima i na travnatoj površini, ali s obzirom da se radi o ne toliko skupoj stanici kvalitet brojki je fantastičan. Recimo poređenje maksimalaca u aprilu i maju sa glavnom podgoričkom stanicom daje korelaciju od 0.994!!! Vidim da ne pokazuje znake zagrijavanja kod direktnog sunca, a i padavinski podaci su više nego korektni. Sad pročitah nekoliko review-a na internetu i uglavnom vidim samo riječi hvale. Baš lijepo da je Podgorica dobila još jednu pouzdanu stanicu koja može pomoći boljem poznavanju i razumijevanju lokalne mikroklime.

Nikola

vanja

koliko sam upoznat develeperi prave malo bolji program za upload podataka od stanice...vucem podatke sa WU jer mi je mnogo preglednije od maticnog softvera. Nadam se da ce stanica potrajat. :) Prvenstveno me kod nje interesuju udari sjevernog vjetra iz pravca Platija. Za sada nije bilo nista specijalno. :)

vanja

vanja

Podaci za Jul:

Intezitet kiše (rekord 100.8mm - 1 Jul)

vanja

vanja

Podaci za Septembar 2018 :

* 23 septembra sam cistio talog od kise tako da je zabiljezeno 1mm vise. pravi podatak za septembar je 1.8mm
* najaci udar vjetra je bio 48km/h 25septembra izjutra, dan ranije 44/km/h ali wunderground ne daje tu brzinu kad se uzimaju rezultati za cio mjesec

vanja

vanja

vanja

vanja

Podaci za Januar 2019 :

vanja

vanja

vanja

vanja

vanja

vanja

Podaci za Jul 2019 :

ps. u vezi informacija na tabelarnoj slici nedostaju detaljne informacije za taj dan. WU je izgleda zabagovao  mada sto se tice padavina  srecom su informacije tu

vanja

vanja

vanja

vanja

Podaci za Novembar 2019 :

Quote from: vanja on November 07, 2019, 01:16:40
Do ovog momenta AMS Masline je zabiljezila 324.1 litra kise. Posebno je bilo veselo juce izmedju 1119h i 1224h kada je za tih 65 minuta palo 56.65 litara. Zabiljezena je i najaca jacina padavina u tom periodu od 108.02 litar/h i to u vrijeme  1156h sto je apsolutni rekord stanice.

vanja