News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2018.

Started by Miloš BP, February 01, 2018, 10:14:08

Previous topic - Next topic

sanjin

Quote from: Krivi on February 27, 2018, 01:05:34
Ipak je skoro u potpunosti oslabio, čekamo novu turu. Podgoričani, zaslužili ste konačno, uživajte. Ja jedva čekam da je vidim sjutra pod pokrivačem, nešto što mi je izmaklo tokom studentskih dana u glavnome gradu.  :121:
Dobrodosao.  :121: Eto vama Baranima druga zima zaredom sa snijegom.

Vjetar kao da na momente skrece na NW smjer. Imamo oko 3cm.

bole

station             date             time             T        H        GR       P           RR       WD       WS       GUST 
PODGORICA    26.02.2018   24:50     -2.02   89.30    0.00     995.90   0.10     89.00    3.90     7.90

Fino li je napolju, krupne pahulje nosene vijetrom....

Ima ovdje jos padavina dosta, pa cak i sjutra do 18h

Admin

Ako ćemo pošteno, zaradili smo ovaj snijeg! Kukanjem, gatanjem, ... kako god, ali evo ga.
Imamo dokumentovano (fotografijama) da se formirao i sniježni pokrivač.
Sad mogu na spavanje. Laku noć.
---
U jednom trenutku smo imali preko 90 posjetilaca on line.

Bole-PG

Konaco pada kako treba umjeren intezitet
Podgorice grade moj!!!

Bura

Zašto u ovom 00UTC synopu nema podataka o visini snijega?

Slab snijeg trenutno, T 0.6°C. Ja sam prezadovoljan i ovim. Evo vam još jedna  :79: .
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Nikola

Čestitam na snijegu Barani   :109: i to je poseban doživljaj.

Trenutno fino pada.

sanjin

Quote from: Bura on February 27, 2018, 01:14:17

Slab snijeg trenutno, T 0.6°C. Ja sam prezadovoljan i ovim. Evo vam još jedna  :79: .
Vjerovatno kasni. Sjecas se prosle godine za Bar da je bila greska pa onda ispravka.

EagleS

Počeo južnjački krupno da pada, na 6cm do jutra  :111: pa onda nova tura
The absence of evidence is not the evidence of absence

Mađo

7-8 cm snijega ima.T -3°

Bole-PG

Nema nista ljepse nego gledati kad krupno pada bez vjetra kasno uvece, mirno, nigdje nikoga.
Podgorice grade moj!!!

NK sve ce biti dobro

Što veli admin gatanjem - samo sto nismo vidovnjake zvali.
Zamalo da pane sistem zbog snijega u pg i njegovog cekanja.  :11:

skoro da je stao kod nas
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Niksic 3

U Nk znatno oslabio,put jugozapada se vidi kao neki crnji oblak,sto bi znacilo prestanak ozbiljnijih padavina,no eto mozda nas zakuci jos 2-3mm.
Ovo nije realno 4 puta pokusavam da izbacim komentar,stizu upozorenja da je neko prije mene napisao komentar,ovo mi se jos ovdje nije desavalo :109:.

Bura

Quote from: sanjin on February 27, 2018, 01:15:34
Quote from: Bura on February 27, 2018, 01:14:17

Vjerovatno kasni. Sjecas se prosle godine za Bar da je bila greska pa onda ispravka.

Nema uopšte, ni za Pljevlja ni za Nikšić nema visine snijega. Pogledah i za neke prethodne dane isto nema za ovaj termin. Je li moguće da se ne mjeri u 00UTC, vjerovatno od skora? Korekcija je onomad bila za termin 18UTC.

Ali dobro, evo synop kaže da je palo 5 mm u obliku snijega. Ako je AMS zbog netopljenja snijega javila svega 0.5 mm, što znači da je 4.5 mm ostalo u pokrivaču, znate da ima makar 2-3 cm.  :60: :79:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Aquaria

Quote from: EagleS on February 27, 2018, 00:59:56
Najjači smo   :120:

:102: :102: :102:

A što je najjače, pošla drugim poslom do ostave  :05:

On: ovdje još uvijek ne smanjuje, sipa koliko može  :105:

petar

Ovim tempom stizemo brzo do 5cm, sipa i dalje JAK snijeg, pahuljeee krupneee. Ovo sto se veceras desava u Podgorici jee čarobno  :111: :79: :43:

St.

I u Dg samo provijavanje vec neko vrijeme. Padavinski bolje prolazi istok. Sjecam se 2012, februar, snijega pola metra svuda. Udjes na forum dok iskucas poruku jednu stizala su obavjestenja da je po 10 poruka novih postavljeno, racunam, u svega jednom minutu. I tako je bilo cijelu noc, dan.. :109:

Bole-PG

Oslabio preko morace, jedva da ima 2cm sa sjeverne strane nije skroz pokrio beton, sa juzne strane kao da ne pada, lokve i vidi se trava, beton.
Bzv  :35:
Podgorice grade moj!!!

mecava

Ove upravo meni stize obavjestenje da je Stenli poslao poruku  :120: Lagano preko 2000 postova za februar, mozda bude i dosta preko. Cestitke svima na snijegu. U Beogradu -9 uz slab snijeg. Ima ga oko 15 cm.  :79:

sanjin

Ti Bole kao da zivis u drugom gradu.  :67:

Varira intenzitet, al u prosjeku je to umjeren snijeg. Kao sto se vidi sa slika ima ga oko 3cm.

Bole-PG

Velike su pahulje inace sporo pada a to je sa sjeverne strane, sa juzne pada kao citav dan.
A jbg podgorica nije tako mali grad kao sto svi mislite.
Sjecam se 2012, stefanu u zagoric je bilo 20cm razlike u odnosu nas koji smo na juznoj strani grada.
To je tako, sve zavisi je li sa sjevera ili sa juga takoreci snijeg.
Znamo da su sa juga najjaci
Podgorice grade moj!!!

NK sve ce biti dobro

Ovdje potpuno stao...vrlo slabo provijava

Ne mogu da se otmem utisku, ali neka me isprave ostale kolege iz nk, da ovo nije ni nalik klasicnom niksickom snijegu

Ne bi me iznenadilo da do jutra na ovome ostane.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

vanja

stvarno prelijepa noc u podgorici.  -2 stepena trenutno slab do umjeren snijeg pada nosen blagim sjevernim vjetrom.vidi se poneki malo jaci udar vjetra a onda ga kao zakoci a pahulje,zatecene lebde u zraku na trenutak da bi onda onako lagano,ako perje krenule da padaju.
neko je rekao da je najaci termin od 10 do 1 ili 2 poslije ponoci.evo da vidimo kako ce to da bude jer vidim i nk i dg javlja da tamo snijeg pomalo posustaje. da vidimo da li to pravilo znaci i za nas.

Bole-PG

Da to je taj vjetar, gledas na svijetlo i pahuje kao da lelujaju i ne padaju uopste
Podgorice grade moj!!!

Niksic 3

Polako padavine prestaju u drzavi.Lijepo je napadalo u Nk."Nk sve ce biti dobro"mi mozemo sacekat cetvrtak,jer ce kod nas pasti sigurno jos nekih 10cm,pa ce pasti kisa,i onda mozemo praviti cicvaru :107:

Danilovgrad

Ne znam đe prestaje samo u DG sipaju krupne pahulje kao lude...  :79: