News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2018.

Started by Miloš BP, February 01, 2018, 10:14:08

Previous topic - Next topic

bole

Podgorica umjereno oblacno T.   O c Kod mene ima.oko.5-6cm Ima ga I po cesti
Svaka kapljica se stisla, zacememntirala ujutro ce bit veselo...

Krivi

Baš čudno da T raste u Baru, sad je 1.8. Pirka sjeverac, oblačno je, pa je to razlog. Mada, onaj zrnasti snijeg što je pao i dalje se nije istopio, tako da bih ipak rekao da je u centru i u prigradskim naseljima hladnije.
GGMU!

Stefan600

Sve zaledilo. Snijega kod mene u dvoristu ima 2-8cm zavisno od povrsine :) Ujutro ce sve biti kao rog. Navlace se neki oblaci sa juga ali nista znacajno vjerovatno.
Ako bi bilo sta palo sad, zacementiralo bi ga odmah, ne bi otislo u zaborav
Februar 2012. :)

mecava

Staracfoco, kakvo smaranje? Uzivamo uz tvoje postove. Pisi kad god se nesto desava i kod nas je suv, pravi snijeg uz mecavu sve vise rijetkost. Neko vrijeme nismo imali uopste nekog da izvjestava iz Berana, a cijeli sjever se sveo na izvjestaje iz BP.  Sad je Bijelo Polje odlicno pokriveno a i Berane. Mogu mislit kakva je tamo veceras atmosfera za setnju po sporednim ulicama. Izvinjavam se za off. U Beogradu duboki minus uz slab snijeg. Palo je 2, 3cm novog snijega, ukupno oko 15cm. Trenutno -8,3  :79:

Nikola

Izvukosmo 2 dana sa pokrivačem i imadosmo tri prava zimska dana.

Iz trenutne oblačnosti na moru primorje može uhvatiti neke slabe padavine.

SnowHunter

Zima je priredila neočekivan rasplet na svom klimatološkom kraju - pravi plot twist u stilu velikih filmskih majstora.  :109:

Trenutne temperature su i po više od 10°C ispod prosjeka, a treća dekada februara će ponegdje na ovim prostorima biti najhladnija u istoriji meteo mjerenja. U Beogradu sa srednjakom od oko -2°C biće najhladnija još od 1986. i za oko 10-ak stepeni hladnija od prosjeka u zadnjih pet godina:

Koliko je jak ovaj polarni udar može da se vidi na primjeru Zavižana, gdje je negativno odstupanje od prosjeka zadnjih dana čak 15°C:

Na Zvezdari noćas uz -8.5°C pada slab snijeg - stvarno je uživanje šetati dok škripi pod nogama, a hladnoća štipa za obraze i uši. Nekoliko zvezdarskih od maločas:

Snijega u prosjeku ima oko 20 cm, na zaklonitim mjestima i po koji više. Inače, suv snijeg koji je padao uz vjetar malo se zadržavao po drveću, o tome svjedoči par današnjih fotografija:

Gornji žbunovi su promašili kalendar...  :120:

EagleS

Dobar oblak je iznad nas, usporava pad T, trenutno -1°C
The absence of evidence is not the evidence of absence

Fraka

Zanima me da li ce Kotor uci u minus ove godine prema AMS, ili ce proci bez minusa godina... Nisam siguran, mozda me sjecanje vara, ali mislim da nije bilo minusa ove godine. Kod mene u dvoristu je -2.. Vidjecemo sto kaze AMS.

staracfoco

U Beranama,na -10stepeni i uz 11 cm snijega,i dalje provijava slab snijeg.Oblačno je i duva slab sjever.Kako je padao sinoć,mislio sam da će jutros snijega biti znatno više,ali je ,očigledno,došlo do slijeganja a zbog jakog vjetra,u periodu najjačih padavina,mora da ima smetova sa većom visinom.

Fraka

Nista od minusa ove sezone  :11:

staracfoco

Jutros najviše snijega ima,normalno,Žabljak i to 115 cm,a zatim slijede Cetinje sa 41 cm(iznenađenje),Kolašin sa 36 cm,Šavnik 28 cm i Plav 18cm.Cetinje je ,očigledno,najbolje prošlo kad se uzme startna pozicija uoči ovog padavinskog talasa.Mogu da zamislim kako će sve to izgledati kad počne ,najavljena, kiša.

Fraka

Foco, moram reci da je meni iznenadjenje da Cetinje nije uvatilo barem 60 cm od svega ovoga. Padavine su u potpunosti izostale prvog dana na jugozapadu.

cetinje1

U ct pada snijeg vec pola sata

skener

I u Budvi privijava...slab do umjeren intenzitet. Mozda malo neocekivano

Stefan600

Pada li i dalje na CT? :)
Februar 2012. :)

markonato

Panorama Bara, slikano juče.

Krivi

Jak snijeg u Virpazaru!  :79:
GGMU!

mijo

ima li dje podatak o jutrosnjim minusima ,koliko je bilo u Pg

pg

10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Mađo

Jutros na Njeguše Tmin -10.8° i to je stanica izmjerila u 3h.  :81:

Trenutno oblačno. -3.6°  :112:

Niksic 3

Topi se snijeg sam tako iako je minus.

St.

Prelijep zimski dan u Dg. Imamo nekih 9cm snijega u prosjeku. Smenjuju se suncani i oblacni termini.  :105:

Poledica

Fin lijep dan uz povecanu oblacnost.Snijeg se topi za sada zestoko sto je cudno jer je temperatura u minusu.

Mađo

Quote from: Poledica on February 28, 2018, 13:07:25
Snijeg se topi za sada zestoko sto je cudno jer je temperatura u minusu.

Isto i kod mene.Zato jer je podloga topla, to jest nije bila smrznuta prije ovija padavina.
----
Sunčano, -1.6°

staracfoco

Sunčano,T -2 stepena uz ,prije slijeganje, nego topljenje snijega.Ukoliko se ostvare prognoze za noć koja dolazi,biće to odlazak klimatološke zime sa stilom.Da je bar takva bila kad je to bilo normalno.