News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Februar 2018.

Started by sanjin, January 27, 2018, 12:11:28

Previous topic - Next topic

Niksic 3

Mozda nk bude granican pa ne isporuci sve u snijeg,zato bi na Jasenovo Polje moglo pasti ogromna snjezina :29:

Fraka

Bilo bi dobro imat kakve kamere na Orjen... mada bi i Gastonova kamera na Studeno mogla da docara dosta.. ogroman snijeg ce da padne gore..

Dzoni

Quote from: Niksic 3 on February 10, 2018, 13:49:13
Mozda nk bude granican pa ne isporuci sve u snijeg,zato bi na Jasenovo Polje moglo pasti ogromna snjezina :29:
Niksic ce imati jednu veliku bljuzgavicu...

Poledica

[/quote]
[/quote]
Quote from: Dzoni on February 10, 2018, 16:58:12
Quote from: Niksic 3 on February 10, 2018, 13:49:13
Niksic se dobro drzi u tim situacijama.Bar iz iakustva mi se cini.

Niksic 3

Pa realno imacemo i kise i snijega.Neka napada i kise na snijeg,u srijedu vece idemo u minus pa ce sve to smrznut,i bice lijepo.

staracfoco

Po svemu sudeći ođe će biti ono:"Na sjeveru i sjeveroistoku biće znatno manje padavina" uz T koja će biti približna Z-B ravnici.Toliko puta viđeno kad su južna strujanja.

Južina

Kad god se očekuje veći snijeg u RO ili u CT, BP izvisi.
Nestvaran klin, grozno :35:

Slika zime 2017/2018:

michael

Quote from: staracfoco on February 10, 2018, 21:13:44
Po svemu sudeći ođe će biti ono:"Na sjeveru i sjeveroistoku biće znatno manje padavina" uz T koja će biti približna Z-B ravnici.Toliko puta viđeno kad su južna strujanja.

"ebem  ga sad, jugu i pg ne odgovara sjeverno strujanje, sjeveru ovakve situacije.

mislim da je i cetinje snijeg zaslužilo.  :11:

niksic bljuzga, uz boze pomozi

Poledica

Koja je razlika izmedju Nk i Ct?

Niksic 3

Quote from: Poledica on February 10, 2018, 21:56:21
Koja je razlika izmedju Nk i Ct?
Mislim da u ovim situacijama Nk prije ima snijeg.

Fraka

U ovoj situaciji, Cetinje ima jako izgledne sanse jer ce biti velike izotermije. Ocekujem ogromnu kolicinu padavina kad je sekundarni ciklon ovako postavljen...

bojat

https://www.windy.com/?snowAccu,41.852,19.095,7,m:eQnagGP,a:IFxFL
https://www.windy.com/?gfs,snowAccu,41.852,19.095,7,m:eQuagGP,a:IFxFL

Jedan zanimljiv sajt,gdje na prvom EC ima ukupnu akumulaciju snijega za 5 dana
Na drugom GFS  za isti period

Samo pomjerite na lokaciju koju zelite

Nikola

Oko 20mm se crta za Nikšić koji po meni ima veće šanse za pokrivač jer će cjelodnevno T850mb ostati ispod nule,dok iznad Cetinja u toku dana će preći u plus.
Padavine bi tebale da počnu najkasnije do 04h na zapadu.Nulta izotrema će se povećati od 800 na 1200mnv što ne bi trebalo da predstavlja problem u najtoplijim terminima.(za Nikšić)
Kao što reče kolega Dado najveća prilika ove zime.Ne bi me iznenadilo da pane preko 10cm,s obzirom da će T2m biti oko pozitivne nule.

cetinje1

Južina

Počele padavine da se tanje.Vidim da se za CT crta 4-5 puta manje padavina nego juče.

Mađo

Pa baš ovo što ti je Nikola napisao,kako sada stoje stvari.Padavina će biti i vjerovatno će izjutra padati snijeg,do popodnevnih sati kada će prekišiti,zbog priliva toplijeg vazduha po visini.
Znači,nešto snijega u kojeg će,vjerovatno, od popodne da ulije kiša.
Ali opet postoji mogućnost da izostane vjetar plus to što bi jače padavine "obalile" temperaturu.

Poledica

Ako izostane vjetar odje je moguce da odolimo toplom vazduhu jer niksic se dobro drzi.

bojat

Južina

Ionako se proljeće crta nakon 14, pa padao ili nepadao svejedno je :57:

sanjin

Уторак

Баш изгледна ситуација за снијег у Никшићу. Већина падавина би била у јутарњим сатима, прије него отопли по висини. Цетиње ће бити гранично - може и 20+цм али и десетине литара кише. Сјевероисток и крајњи сјевер би већину падавина добили у вечерњим и ноћним сатима.

Quote from: Južina on February 11, 2018, 19:56:05
Ionako se proljeće crta nakon 14, pa padao ili nepadao svejedno je :57:

Ипак би након снијега услиједила 3-4 хладна дана. За даље се све може промијенити.

Niksic 3

Realna cifra za Nk je nekih 10-15cm,sto za ovu propalu zimu nije lose.Najjace padavine ce se kretati od 00-10h,posle toga znatno slabije.Gospodsko Cetinje ce vjerovatno imati isto snijeg,s obzirom kako brzo spustaju temp u vecernjim satima.Napokon nesto zanimljivo za Nk i Ct :79: :79: :79: :79: :79: :79: :79: :79: :79: :79: :79: :79:

Fraka

Ja sam skoro ubijedjen da juzina nece uticat na centralnu CG. Niksic, Cetinje, Danilovgrad i Pg nece imat prodor juzine.

Mađo

Karte noćas povoljnije nego juče.Ciklon je plitak i kreće se duž Apenina/niz Jadran.Vjetar i padavine smanjene ali ih ima kada je najpotrebnije.Vjerovatno cjelodnevni snijeg u više krajeve.

I ne treba isključiti mogućnost produbljivanja ciklona u Jadran, to nam svakako nebi išlo na ruku ukoliko bi se desilo tokom jutra.Bilo bi više padavina i jačeg vjetra.Karte vide produbljivanje tek kad pređe sa centrom u Otrant.

Dado

Situacija djeluje vise nego dobro. Ako je vjerovati finorezocijskom wrf 1km imacemo pokrivac bez sanse da prekisi. Za Cetinje se crta strasna porcija a za Nk znatno manja, ali u svakom slucaju stize prvi snijeg  :03:

Mađo

Fina putanja  :81:

Kritičan momenat za južne planinske oblasti  :81: