News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2018.

Started by sanjin, January 27, 2018, 12:11:28

Previous topic - Next topic

sanjin

Početak februara trebalo bi da protekne u znaku vlažnog vremena. Trenutno se crta južina i kiša a nakon toga suvi zalad.

Dzoni

Južina

Za februar što se mene tiče će najveći uspjeh da bude ako ne nagura 25+ stepeni.

sanjin

EC ublazio juzinu za 1-2. pa bi sjever zakucio nesto snijega, posebno visi predjeli.  Problem je sto crta novo otopljenje vec 5-6.

EagleS

Na vrata nam kuca 13°C po visini! Ne damo se! Zadržaćemo ovih naših ponosnih 3, 4 stepena... Bastion smo mi :107:  :107:  :106:   :107:

Modeli se razilaze po pitanju ovog ciklona od 7. na dalje, EC i vječno topli GEM na jednu stranu a GFS i GEFS druga priča, crta se i do -16 u komšiluku, više od pola perturbacija sa dobrim minusom i padavinama, klasične bajke, biće proljećna kiša u niže krajeve, planine će nastavit da se pune, pratićemo :06: :120:

The absence of evidence is not the evidence of absence

EagleS

Pazite WRF za 3. ujutro   :07:

U idućih par izlaza da očekujemo smanjenje padavina, drastično kašnjenje minusa i raniji prestanak padavina, čime bi se razišla ta dva parametra i što bi na kraju dovelo do slabe granične situacije u nižim centralnim predjelima i samo slabiji snijeg na śeveru u nižim predjelima.

Poledica

Jel bi ovo znacilo snijeg kod nas u subotu ujutru?

EagleS

Svi osim Primorija, PG i DG, Nikšić bi bio manje kritičan od Cetinja, no ovo su najdalji termini finog modela, ne valja očekivat da će se ovakva situacija potvrditi u idućim izlazima   :23:

Dzoni

Quote from: Poledica on January 29, 2018, 17:21:53

Znacilo bi suvomrazica uz sjeverni vjetar.

vanja

Quote from: Dzoni on January 29, 2018, 19:33:32
Quote from: Poledica on January 29, 2018, 17:21:53

Znacilo bi suvomrazica uz sjeverni vjetar.

neka dzoni,posta si kao snajper...dje iko izrazi nadu za snijegom ti dodjes i ubijes ga  :11:  :75:

Dzoni

Niksic 3

Ubi Dzoni i ovo malo nade :11:
Meni je vise intersantno ovo sto ide sledeci utorak na srijedu,bilo bi lijepog snijega,barem na sjeveru.

Južina

Kilava zima.
Danas crta pola metra snijega kad se dođe blizu odjednom ti se počnu priviđati vukovi i lisice na skijama  :31:

Dzoni

Auuu lijepe kise nas cekaju  :07: , kombinacija jesenjeg i proljecnog vremena, temperature u nasim krajevima visoke, novembarske, i par dana sjeverca nakon toga uz ne preniske T.

Poledica

Izgleda da cemo mi nesto izvuci sledece nedelje.Stvari idu na bolje  :109:

staracfoco

Quote from: Poledica on January 30, 2018, 12:07:24
Izgleda da cemo mi nesto izvuci sledece nedelje.Stvari idu na bolje  :109:
Teško da ćemo izvući išta osim kiše i mrazeva u pauzama.Mi smo,u Beranama,imali barem ovih 10 dana koji su podsjetili na zimu.

sanjin

I tako, od sibirske hladnoce koja se za pocetak februara  crtala prije nedjelju dana, dodjosmo do izrazite juzine sa kisom cak i na visim planinama.

Niksic 3

Evo vidim snijeg 8-og na 9-og februara. :03:

Južina

Opet se neko jadno zahlađenje crta bez grama vlage  :20:
Smor.

skener

Yr.no iz izlaza u izlaz predvidja ogromnu kolicinu kise uz vjetar u petak i subotu...moglo bi lokalno biti i poplava

mecava

Ogromna kisa, cak i za sjever debelo preko 100 litara a centralna CG i do 300 litara. Najvise planine po ko zna koji put ove zime ce biti zatrpane.  :79:

Skijaš

Ima li šanse da skijaliste na Bjelasici dobije nesto snijega danas i sjutra ili samo kisa?

mecava

Prati kamere, nadam se da ce raditi. Dolje prolijecu pahulje kroz kisu, Viline Vode imaju uglavnom snijeg ali se i gore muci. 0 je na nekih 2000 metara, moguce da ce se u toku noci to spustiti. Na kraju padavina bi trebalo da presnijezi i na Jezerine. Svakako nezahvalan period za prognozu.

Poledica

Yr no daje za nas vecinom kisu za subotu ali temperatura oko 3 stepena.Ima li kakve sanse da to bude snijeg ako mi moze ko reci po sadasnjem prognostickom materijalu?

Mađo

Dok kolege forumaši natežu svoje vitalne organe da vide u +2200 satu što će bit, ja bik se okrenuo ovoj situaciji u srijedu.  :15:
Biće dosta kiše na jug, a tokom dana promjena strujanja i koji cenat snijega ovamo kod nas pravija Crnogoraca.  :11: