News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Septembar 2017.

Started by sanjin, August 31, 2017, 23:51:39

Previous topic - Next topic

Miloš

Kao što rekoh, novi jak pljusak stigao sa jugistoka. E sad ga već pretjera.  :27:

Bura

U Baru je danas bilo i pijavica; fotografije pozajmljene sa portala BARinfo http://barinfo.me/text.php?kategorija=19&id=10992

Ova je usnimljena na Velikom Pijesku:

Vrijeme se malo smirilo, od onog posljednjeg pljuska palo je 15-ak mm, trenutna T 21.3°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

staracfoco

Tek sad pogledah synop od 14 sati.U Beranama padavine 0 mm.Da je kap.bilo je više kiše, u onih pola sata što je padala,no preksinoć i juče ujutru.No,opet priča o izvještavanju.Neko se debelo sprda sa dostavljanjem podataka.

Miloš

Baš mi žao što ne uslikah nijednu pijavicu, iako sam bio siguran da će ih biti danas. Nemam pogled ka moru, pa su mi promakle.
Danas po zvaničnom synopu palo 20mm. Ukupno od noći između četvrtka i petka do sada 130mm.
E stvarno se ispadala kiša za sve pare.

Bura

U Baru je već počela slaba kiša. Čudovište koje se polako približava Otrantskim vratima stiže.  :29:
ESTOFEX nas je stavio u nivo 2, postoji opasnost za ekstremno jake udare vjetra, krupan gràd, obilne padavine, trombe i pijavice.

U Zadru je od ranog jutra do sad palo preko 200 mm i idalje pada.  :52: Grad je poplavljen, ima šteta, a pojedini djelovi su bez struje.

EagleS

Cijelo primorije će primit 30+ litara u idućih 12 sati.
Lovćen, Orjen, centralne planine Prekornica i područje Ponikvica, Maganik, iznad 50 l/m2
The absence of evidence is not the evidence of absence

Mađo

Quote from: EagleS on September 11, 2017, 13:42:49
Cijelo primorije će primit 30+ litara u idućih 12 sati.
Lovćen, Orjen, centralne planine Prekornica i područje Ponikvica, Maganik, iznad 50 l/m2

Mene treba 100+ litara kiše u kratko vrijeme, da bi proradio lokalni vodovod.Imam pola metra vode u bistijernu.  :02:
----
Slaba kiša povremeno,grmljavina se čuje. T 20.2°

niksicki

U HN zadnjih 20 min umjerena kisa.

Miloš

Pada umjerena kiša i u Baru, uz povremenu grmljavinu. Sve ovo ipak prolazi bez jačeg nevremena koje se uputilo ka Albaniji. T 24°C

Ciklon prelijepo izgleda na satelitskom snimku:

Miloš

Šta se desilo s kišom ovoga puta? Palo je jedva pola litra u Baru, već se providnjava od mora.
Razduvala se prilično jaka fenska bura. Nisam je očekivao, moguće da je ona pomrsila račune modelima.

Miloš BP

:Mora da je iz Bara ovamo dosla.. Grmi povremeno,duva jak vjetar,a evo i kise. Vidjecemo oce li sta biti dalje.
Only black and white

EagleS

Možda je samo do termina početka padavina, biče vremena  :116:

staracfoco

Naoblačilo se i ,uz grmljavinu i jak južni vjetar,pada slaba kiša,na mahove.Možda nas iznenadi neka ozbiljnija kiša,mada ove situacije rijetko kad donesu nešto.

Nikola

Bio sam u Ulcinj kad se naoblačilo po oblacima se vidjelo da tu neće biti intezivnih padavina,cijelim putem do PG pratila me uglavnom slaba kiša.Front je prošao prilično slabo preko Jadrana i nas.

staracfoco

Odje vjetar oslabio,kiša pojačala i pada umjerenim intenzitetom,uz potmulu grmljavinu.Koliko će ovo potrajati mogu samo da nagađam.Sudeći po onome što javljaju kolege sa mora,neće dugo ali i ovo je iznenađenje.Samo čekam sjutrašnji synop da vidim oće li ovo biti mjerljive padavine.

Miloš BP

Pljusak,uz povremenu grmljavinu,I dalje jak juzni vjetar. Iznenadjenje samo tako.
Only black and white

Niksic 3

U Niksicu se ispadalo fino,sad se krenu razvedravat.

Miloš

U petak i subotu je ovamo nadmašilo sva očekivanja, pravi potop je bio, 130mm ukupno. I bilo je za očekivati da danas podbaci.
Baš se razduvao jugo, bilo je udara i do 18m/s.
Nema naznaka da bi moglo biti kiše uskoro, ali duga je noć. Pojedini modeli vide jake pljuskove oko ponoći.

Miloš

Bilo je grmljavine u prethodnih pola sata:

Niksic 3

Posle duze pauze opet je pocela kisa.

Niksic 3

Izuzetno jak intezitet kise je upravo sad.

niksicki

Bas jak pljusak pracen jakim vjetrom trajao nekih 10tak min u HN.

Miloš BP

Око 11mm кише данас,по Амс-у.. Падала је око 2 сата. Одлично с обзиром да се није очекивала у ове крајеве.
Only black and white

Bura

Evo jakog pljuska s grmljavinom u Baru. Temperatura je u naglom padu, za 10-ak minuta 4 stepena manje.

EagleS

RR 4.9 Bar

U PG vjetar u pojačanju