News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Septembar 2017.

Started by Bura, August 30, 2017, 21:50:11

Previous topic - Next topic

Bura

Kako sada stvari stoje, sa početkom septembra nastupa i značajnija promjena vremena u našoj zemlji.
U subotu bi krajem dana i tokom noći trebalo biti kiše na primorju i u kontinentalnim predjelima, dok bi na sjeveru i sjeveroistoku ona izostala. Nedjelja bi bila promjenljiva u jutarnjim satima da bi tokom popodneva došlo do jačeg naoblačenja i kiše uveče.
Očekuje se i pad temperature.
Pratićemo, konačno nešto zanimljivo na kartama.  :114:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Cirius

Izlazi sve ljepši    :111:   ne znam može li se "proglasiti" ovo za summerkiller, može biti da Kazan i polovinom septembra pređe u 35+'C mod ... ali šanse za to se ubrzano smanjuju  :28:
Uglavnom, modeli vide temeljno odstranjivanje vrućine bar za jedan period   :109:

Niksic 3

Odsviralo je ljeto sa jakim zegama.Dobro je sto dolazi kisa,da pogasi te pozare po primorju.Kisa se ocekuje i utorak na srijedu.

Dzoni

Quote from: Cirius on August 30, 2017, 22:55:52
Izlazi sve ljepši    :111:   ne znam može li se "proglasiti" ovo za summerkiller, može biti da Kazan i polovinom septembra pređe u 35+'C mod ... ali šanse za to se ubrzano smanjuju  :28:
Uglavnom, modeli vide temeljno odstranjivanje vrućine bar za jedan period   :109:

Po meni, to ce biti summer killer. Velikih vrucina vise ne bi trebalo biti.

Niksic 3

Baksuzni  yr.no dava 0,9mm za Nišić :11: :11:
Tesko da se to moze desiti

Niksic 3

Ovim djelom zapadne Crne Gore moze se dobro ispadati.

Nikola

U subotu popodne i tokom noći,prvenstveno na zapadu nestabilno uz pljuskove i grmljavinu.Nestabilnost se nastvlja i tokom nedelje.Modeli nakon toga ublažili zahlađenje,sad se opet sredinom sledeće sedmice crtaju T oko 30c,ali zasigurno je da će požari biti pogašeni tokom ovog talasa padavina.

Poledica

Hoce li sjutra cijeli dan trajati padavine ili samo do podneva?

Miloš BP

Da li bi,i koliko otprilike,kise,sjeveroistok dobio nocas i sjutra? Eto da pitam iskusnije forumase,iako mi se cini da se ne nadamo puno.
Only black and white

Niksic 3

Quote from: Milossss on September 02, 2017, 16:23:33
Da li bi,i koliko otprilike,kise,sjeveroistok dobio nocas i sjutra? Eto da pitam iskusnije forumase,iako mi se cini da se ne nadamo puno.
EC ovako to vidi

Miloš BP

Zahvaljujem Niksic 3. Pa znaci bio sam donekle u pravu. Al ni ovo potencijano 10-15mm ne bi bilo lose za BP.
Only black and white

Nikola

S mora pravo na nas razvoj poprilično jak.

Poledica

Moze li neko odgovoriti ako nije problem?

staracfoco

Iz iskustva znam da sjeveroistok države,kod ovakvih situacija,loše prolazi kad su padavine u pitanju.Ali ,neka padne bilo što da ubije ovu monotoniju.Za ovo života nijesam zapamtio niži vodostaj Lima.Bukvalno,nema mjesta đe ne može da se pregazi.

Bura

Quote from: Poledica on September 02, 2017, 15:13:32
Hoce li sjutra cijeli dan trajati padavine ili samo do podneva?

Padavine se očekuju u jutarnjim i prijepodnevnim satima, ali i u drugom dijelu dana. Poslijepodne će biti sunčanih intervala i suvog vremena, ali ima uslova za lokalne pljuskove. Promjenljivo i nestabilno vrijeme. Stoga, ako ti je za određene poslove sjutra suvo vrijeme od bitnog značaja, najbolje bi bilo da iste odložiš za neki drugi dan kada sinoptička situacija bude stabilnija.
Nadam se da sam makar malo pomogao.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Poledica

Bice po najavama izgleda povremene kise i pljuskova sjutra vece i tokom petka.

stevann

Pozdrav svima :)

Zna li neko preciznije vrijeme za nedelju? Konkretno podrucje kanjona Mrtvice, Medjurijecje i sl.?
Yr kaze bez kise posle 6 ujutru

Miloš BP

Sad pogledah Ec, opet crta veoma obilne padavine za narednih par dana,narocito u juznim,centralnim predjelima,i primorju. No,crtao je i prije par dana slicno,pa slabo sta bi.
Only black and white

Niksic 3

Neka neka valja malo akcije,vidjecemo sta ce biti.Dovoljno je i 15mm.

Dzoni

Juzni i centralni predjeli bi trebali dobiti lijepu kisu sutra vece i preksutra. T nece drasticno pasti. Sjever ce, cini se, proci slabije s padavinama.

Nikola

Večeras iza ponoći pa do jutra kao i sjutra veče i u subotu prijepodne nestabilno,u južnim i centralnim predjelima,a posebno u zaleđu primorja sa pljuskovima i grmljavinom.U nedelju suvo i toplo uz malu do umjerenu oblačnost.
U ponedeljak bi takođe trebalo da bude suvo veći dio dana,da bi krajem dana i tokom noći došlo do naoblačenja i padavina.

Cijeli period će duvati slab do umjeren a u ponedeljak i pojačan južni i istočni vjetar.

Nikola

Jedan od najjačih ove godine

Južina

Kakav pakao se predviđa u ponedeljak
Oće ljeto repom da ošine  :05:

Miloš

Meni djeluje da bi ponedjeljak mogao da donese neke od najjačih oluja u poslednjih par godina. Doduše, uglavnom primorju. Mnogo energije bi se tu akumuliralo zbog mora koje je i dalje toplo, a uz izraženu dinamiku atmosfere, ovaj ciklon uopšte ne djeluje naivno.

Poledica

Pred nama je period pravih onih lijepih suncanih dana sa ne pretoplim danima i prohladnim nocima.Najljepsa kombinacija.