News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Avgust 2017.

Started by Nikola, July 31, 2017, 13:54:02

Previous topic - Next topic

Nikola

Najtopliji dio ljeta počinje sa avgustom,većina gradova prelaziće 35c a u Z-B ravnici i 40c.
Odavno nismo imali u najavi tako visoke T na 850mb koje će potrajati bar 5-6 dana.

Fraka

Niste mi mnogo aktivni  :05:

Mogli bi popadat kojekakvi rekordi krajem sedmice, sprema se pakao

Dzoni

Stravicne Tx se crtaju u narednim danima  :52: iako je od juce krenuo zaista pakao i uzasno je tesko istrpjeti ove uslove i funkcionisati na dnevnom nivou...Vrh toplotnog brijega za vikend i do nestvarnih 43c !  :104:
Blago onom ko ima dje poci da nije u Pg ovih 10dana.

Transmat

u Pg je uvece isto pakao..
Ja sam usao u sobu jer napolje se ne moze bez majice. dobrih 6 stepeni nize nego u Pg. a nema betona da emituje toplotu pa bije svjezina ..
Po danu pakao..
treba izdrzati do 11-ag avgusta. naslucuje se neko zahladjenje...

Nikola

Od četvrtka veče crta se i slab do umjeren N vjetar koji će dodatno usporavati pad T,tako da me neće začuditi da T neće padati ispod 30c.Fasciniraju katre male razmjere koje daju 26c na 850mb za subotu što je 4c više nego danas,što bi moglo da poljulja rekord iz 2007.

Nikola

Najjači talas od subote do utorka!

EagleS

Konačno materijal dostojan rekorda iz avgusta 2007  :28:

Međutim šanse su slabe, biće ovog povjetarca do kraja talasa a EC je za danas dao 24°C iznad PG a 5tog 26°C, fini modeli isto ne prave preveliku razliku
The absence of evidence is not the evidence of absence

Nikola

Mislim da se prvi put daje 28c iznad CG u bližem terminu.Bilo bi dobro da ove godine popadaju rekordi Tmax gradovima koji su zimus imali rekordne Tmin.

Južina

Kao što je onaj talas sa Arktika prošao, proći će i ovo govno :71:
Kakva će to da bude razlika između min max za cijelu godinu  :05:

Mađo

Ne mora da znači da će popadat rekordi ako bude po visini 28°.Treba da se poklopi više faktora.Treba ispratiti vazdušni pritisak,strujanje,prizemni vjetar... Đe gođ bude imalo zelenila ja vjerujem u tu inverziju,to jest u svježe noći.  :122: Ajde fala vi e zborim gluposti.  :120:

Nikola

GFS 00Z produžava tropski talas sve do naredne subote  :36: ,ako u pon bude 40c biće ovo definitivno nedostižni niz od 10 dana.

Goran1984

Ima li ikakve najave kad ovaj oganj pusta jad bi mojra malonitanjilo ne ponovilo se ovo

skener

Quote from: Goran1984 on August 04, 2017, 12:07:52
Ima li ikakve najave kad ovaj oganj pusta jad bi mojra malonitanjilo ne ponovilo se ovo

Od sledeceg petka vjerovatno

EagleS

Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, svi će primiti padavine danas a oko 11, 12. ih čeka druga tura kad bi možda i kod nas bilo nešto konkretno ali kako stvari sad stoje prave kiše nema na vidiku

Za biljke i životinje prije svega u centralnim i primorskim oblastima mrka kapa  :13:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Goran1984

Mi imamo kise odje bude uvijek,nije izgorelo nista,bruka za dolje spas bi to bilo, al konkretno ovaj pada pa makar 5 stepeni moze li se ocekivati od petka?

Niksic 3

Quote from: Goran1984 on August 06, 2017, 20:45:25
Mi imamo kise odje bude uvijek,nije izgorelo nista,bruka za dolje spas bi to bilo, al konkretno ovaj pada pa makar 5 stepeni moze li se ocekivati od petka?
Bice pad 5-6C al samo na dva dana,onda opet porast Temp.

Nikola

U subotu se definitivno prekida vreli afrički talas.Biće promjenjivo oblačno lokalno sa pljuskovima i grmljavinom,prvenstveno u kontinentalnim predjelima.

Nikola

Večeras GFS daje nešto kiše na zapadu.

Transmat

Samo da kazem da se nesto ozbiljnije zahladjenje sprema za 19-ti.. naravno ako ne ispari ali su slozni i EC I GFS. Potencijalni Sumer killer kako bi mi to rekli ozbiljno da je visociji datum u avgustu...   to bi bio sjajan scenario... udarila bi trava i svjezije noci i to je kraj ljeta.. trajalo bi nedelju dana hladnije vrijeme a  onda i da ide do 37 C uopste  nije strasno jer je vec kraj avgusta..
Ili samo moja pusta zelja...

Dzoni

Bojim se prije pusta zelja  :01:
Mace ga yr a juce ga davao...

Niksic 3

Gore prognoze od yr.no nema.
Treba to sacekat do 15-tog pa cemo vidjet,pa cu ja davat kisu :110:

Transmat

Quote from: Dzoni on August 11, 2017, 15:41:30

Ne znam, vidjecemo. ali barem ti znas da je nepouzdan Yr.no..      optimista sam Dzoni, vjeruj mi ovaj put, a nisam gledao u pasulj :)

Mađo

Kakvo su najavili vrijeme za śutra ?  :59:

Nikola

Uglavnom u sjevernim i zapadnim predjelima biće uslova za kišu i grmljavinu,male su šanse za Podgoricu ali viđećemo što će front donijeti.

Dzoni

Quote from: Transmat on August 11, 2017, 16:02:42
Quote from: Dzoni on August 11, 2017, 15:41:30

Ne znam, vidjecemo. ali barem ti znas da je nepouzdan Yr.no..      optimista sam Dzoni, vjeruj mi ovaj put, a nisam gledao u pasulj :)
Iz tvojih u Bozije.  :111:    :114: