News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2017.

Started by Niksic 3, December 31, 2016, 20:35:23

Previous topic - Next topic

Transmat

zbilja, koliko moze da bude tezak snijeg u kilogramima ??  Je li neko citao o tome ?   Recimo ako kazemo 100 kg na metar kvadratni ? Koliko je to snijega ? (ako racunamo suvi snijeg kad je, i ako racunamo onaj vlazni teski.. )

Poledica

Bljecka grmi uz umjeren do jak snijeg.Idealna kombinacija  :105:

Fraka

Quote from: Transmat on January 03, 2017, 16:24:58
zbilja, koliko moze da bude tezak snijeg u kilogramima ??  Je li neko citao o tome ?   Recimo ako kazemo 100 kg na metar kvadratni ? Koliko je to snijega ? (ako racunamo suvi snijeg kad je, i ako racunamo onaj vlazni teski.. )

100 kg ovako suvog snijega vjerovatno 3 metra  :11:

Niksic 3

Ljudi odje je  ludnica jak snijeg ima ga dosta

NK sve ce biti dobro

NK fantazija izbilo sva moja ocekivanja  Povremeno zagrmi i zabljecka sto je svaki put idealno za snijeg u Nk. Sto je najbolje od svega na putu od Lipaca do Niksica najvise snijega u centru Nk.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Južina

Grmljavina kada pada snijeg  je sinonim za trpačinu, još od februara 2012 nije bilo te kombinacije u bp.
Trenutno pada slab snijeg

Niksic 3

Veoma jak snijeg brutalno grmi temp u minus :79: :79: vidjet cemo u 19:00 koliko ce ga bit,fantazija trpa.

Jaci snijeg od 2012 se nije gleda odje.

Dzoni

Quote from: Niksic 3 on January 03, 2017, 16:31:40
Ljudi odje je  ludnica jak snijeg ima ga dosta

Ne vjerujemo ti nista  :64: ti rece ranije ima ga 8cm a sa slika se fino vidjelo da nema i kolega odmah nakon tebe javlja i kaze realno ima ga 2-3cm  :60:

Znam, zelja je to, ne zamjeramo  :62:

A inace svaka cast za Niksic bas mi je milo, uzivajte !!!

Ovoliko, ako nastavi kako je krenuo, i od starta, nije se ocekivalo.

sanjin

Je li ovo i CT okrenulo na snijeg?

Fraka

Niksic, probaj da koristis Edit na post a ne da za jednu rijec stavis novi post.

Ovamo zagrmje i pojaca kisa.

Dzoni

@sanjin

Po svim patametrima - trebalo bi da jeste !

Svudje pala T a kod nas jos raste e jadi li smo  :75:

Fraka

Okrenulo je na snijeg tamo i dobro ga slaze. Provjereno.
Ovamo ima grada malo sto je dobro jer ce temperatura potonut.

Niksic 3

Koliko ga ima Dzoni 2-3 cm jel?

10 cm ili preko.

Dzoni

@niksic3

Uozbilji se  :62: , komentarisan ti je post sa prethodne stranice, broj #144 i kolege koji se 2min nakon tebe iz istog grada javio- post #145, ti javljas 8cm a on 2-3cm.
A sad ga ima i bilo ga vise jos !

Niksic 3

Evo od danas kad sam reko da ga ima 7-8cm.

milos555

I definitivno potvrđujemo situaciju iz 2012: jak snijeg koji pada dok duva sjeverni vjetar, a još rjeđa situacija je i pojava grmljavine...  :79:  :105:
I ne znam je li preko 10 cm, ali ga ima 10-tak.  :67:

image hosting 12mb

SnowHunter

Žabljak od 16h do 17h novih 5.5mm padavina na dubokom minusu - biće zanimljiva visina snijega u 19h.  :119:

Konačno i na Vučju otčepilo - žestoko pada:

Dzoni

Quote from: Niksic 3 on January 03, 2017, 17:10:25

Evo od danas kad sam reko da ga ima 7-8cm.
Necemo trolovati temu bzv, stariji kolega sa foruma iz istog grada javlja u istom periodu 2-3cm, ti 8cm, pa prosudi sam jel to normalno.
U najmanju ruku neko je omanuo a sa slika se da vidjeti...da ne idemo dalje i gusimo temu.

staracfoco

Nikšićka vražbina uspjela.Trenutno kod mene pada dosta sitan suv snijeg,ali i nije baš neki intenzitet.Meni je važno da pada.Zahvaljujem Buri na informaciji ,ali ja ovaj današnji snijeg ne doživljavam ozbiljno i pokušavam da se šalim,u čemu izgleda nemam uspjeha.Biću ozbiljan 5.,ako se nešto ne promijeni u prognozama.Ovo do sada bilo je cjelodnevno cijeđenje suve drenovine.

Fraka

Ovamo je provala oblaka, nevjerovatno   :01: :01:
Potpuno neocekivan intenzitet.

Niksic 3

Vidjet cemo u 19 h visinu i kraj price.Bitno je da trpa ima ga dosta,prvo Dzoni stavio si me u situaciju da lazem a to ne prija ni malo

Dzoni

Quote from: Niksic 3 on January 03, 2017, 17:22:44
Vidjet cemo u 19 h visinu i kraj price.Bitno je da trpa ima ga dosta,prvo Dzoni stavio si me u situaciju da lazem a to ne prija ni malo

Kako si ti tezak co'ek auu  :122:

Prvo, u 19h ce ga bit sigurno, sto se time dokazuje ?!
Pricamo o vremenu oko 15h, s pocetka hvatanja pravog.

Drugo, nemoguce je da neko u istom gradu u isto vrijeme javlja 8cm a drugi stari clan 2-3cm a slike odgovaraju iz tog termina scenariju od bas par cm.

Trece, ja sam se salio i rekao ne vjerujemo ti vise nista, da se malo zezamo i naglasimo kako svi znamo pretjerat kad nam snijeg pada a dugo ga cekali pa pod utiskom "vidimo vise". To se nama, snjegoljubcima svima desavalo i to je benigna "neistina".

S toga, opusti se, uzivaj kad Vam je Bog dao !

Mi cemo po koju pahulji vidjeti preksutra uz sjeverni vjetar i dobro osvjetljenje  :75:

Poledica

U Niksicu ima 12 cm.Trpa dobro  :79:

Dado

Sad krecem da pisem ali me Poledica preduhitri. Odlican intezitet i iznad mojih ocekivanja, konacno snjegopad za respekt. Kasnije cu napraviti koju fotku  :45:

Dzoni

Extra @dado !

Prelazi sva ocekivanja a ako jos potraje  :52: