News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Niksic 3

Quote from: Poledica on January 09, 2017, 15:50:47
Imam neki osjecaj da ce biti i finog snijega,nzm sto al je tako :)
I ja :) ajde iz nasih usta u bozije usi ;)

Nikola

GFS 12Z pojačao padavine za srijedu.
Za petak ništa novo,standardna situacija.

sanjin

Ima sanse i PG za slab snijeg u srijedu vece.

Vidjecemo vecerasnje modele.

Niksic 3

Tako nedje posle 15-tog se ocekuje dobar snijeg,ako sad Pg ne obijeli ima da se ovi clanovi foruma iz Pg objese! :107:

prenka

Quote from: Niksic 3 on January 09, 2017, 20:08:39
Tako nedje 15 se ocekuje dobar snijeg,ako sad Pg ne obijeli ima da se ovi clanovi foruma iz Pg objese! :107:
Molim te da se usresredis na temu   :122:

Južina

E vala da oće u PG pasti pa neka ovam ne pada do kraja ove godine  :21:
Ovđe, na petak 13 kiša, bez ikakve dileme.

niksicki

Yr.no daje 33mm snijeznih padavine u nedelju i ponedeljak za Nk.

Fraka

to je po starim izlazima... sacekaj do 21 da se apdejtuje.

Poledica

Jeli ovo yrno izbrisao padavine?Boze moj.

Cirius

Novi EC12z pojačao prodor južine po visini za petak. Nakon toga nekoliko dana se crta cut-off low koji obnavlja ciklogeneze iznad Tirenskog mora i okoline, kod nas se vraća minus po visini, ali do tada će hladnoća u prizemlju Kazana i srednjem sloju vjerovatno da erodira, što će rezultirati nizom kišnih dana.

Poledica

A ovamo sta se ocekuje?Kisa snijeg?

Nikola

yr.no ne daje padavine za srijedu ni na primorju

Mislim ne samo da će biti padavina nego da će na primorju negdje biti i pokrivača.

Niksic 3

Quote from: Poledica on January 09, 2017, 21:43:00
A ovamo sta se ocekuje?Kisa snijeg?
Mi bi 15-16 ako ne ispari padavine imali 99% snijeg prema ovim izlalzima

Fraka

WRF po mom ukusu za srijedu  :79: :79:

Dzoni

Quote from: Cirius on January 09, 2017, 21:39:19
Novi EC12z pojačao prodor južine po visini za petak. Nakon toga nekoliko dana se crta cut-off low koji obnavlja ciklogeneze iznad Tirenskog mora i okoline, kod nas se vraća minus po visini, ali do tada će hladnoća u prizemlju Kazana i srednjem sloju vjerovatno da erodira, što će rezultirati nizom kišnih dana.

Upravo tako. Zadnji izlazi losiji od jutrosnjih, temperaturno i sa izrazenijim ojuzenjem, dobra kisa 13. a kasnije upravo kako si napisao...promjenjivo sa kisom kod nas ce prizemlje biti toplo za bilo kakvu pomisao o snijegu.
Lose nam se pise  :01: :02:

Niksic 3

A nama se Nikscanima fino pise hihihi :79: :120:

Filip.V

Ja ne bih rekao, ako nam kisa u njega uvali, to ce bit katastrofa  :116:

Niksic 3

Quote from: Filip.V on January 09, 2017, 23:48:19
Ja ne bih rekao, ako nam kisa u njega uvali, to ce bit katastrofa  :116:
Kisa ce bit 13 a snijeg 15-16 po sadasnjim izlazima i sanse kisu 15-16 su za Nk vrlo vrlo male.

Dzoni

Niksic takodje nista znacajnije i spektakularnije, 13. kisa a za kasnije je daleko, upitna kolicina padavina.

skener

U svim izlazima imamo samo jedan dan sa jacim otopljenjem, nakon toga se vraca zima, bar tamo dje je i normalno da bude...na primorju ovoliki minusi sigurno nisu

Vasilije

Pozdrav drustvo, nije me bilo odavno ali vas budno pratim :11: .
Mislim da je moguce da bude ledenih kisa po kotlinama na sjeveru gdje ce se zadrzat minusi 13og, dok bi ski-centri trebali fino da prodju i predjeli preko 1200/1300mnv sa kolicinama snijega.
A sto se Podgorice tice moje licno mijenje je da mora posle ovolikih mrazeva biti snijega, samo je pitanje vremena i srece.

Filip.V

E neka zima ostaje, samo da se malo temp normalizuje, jer ja ne pamtim da su mi mrznule cijevi od vode zadnjih 20 godina  :83:

Fraka

A zamisli tek kod nas, bukvalno je pola Skaljara bez vode.. smrznuto sve.

ON: Meni je jako sumnjivo ovo sto modeli crtaju poslije 13. tako da ne bi komentarisao.. a ovo 13. receno vec. Kisa, kisa.

EagleS

Kakav EC... samo ciklon nakon ciklona  :114: :111:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Nikola

Smanjile se padavine za sjutra.

EC 00Z od nedelje pa nadalje daje zatrpavanje u predjele preko 400/500mnv.