News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Poledica

Dako i GFS nesto ubode vise  :120:

Filip.V

Mislim da se ne bi trebali radovati  snijegu u NK, ne znam sta bi bilo da na ovoliki led ukrka jos snijega.

Dzoni

Precera ga vala za Durmitor  :120:

Bice i kise i snijega, nema sjekiracije.

niksicki

Quote from: Filip.V on January 08, 2017, 12:49:40
Mislim da se ne bi trebali radovati  snijegu u NK, ne znam sta bi bilo da na ovoliki led ukrka jos snijega.
Sta bi bilo? Imali bi vrhunsku podlogu za snijeg, plus sto bi snijeg duze opstao. Ko voli snijeg bolju situaciju ne moze pozeljeti.

Niksic 3

Quote from: niksicki on January 08, 2017, 15:27:19
Quote from: Filip.V on January 08, 2017, 12:49:40
Sta bi bilo? Imali bi vrhunsku podlogu za snijeg, plus sto bi snijeg duze opstao. Ko voli snijeg bolju situaciju ne moze pozeljeti.
Plus pored toga jos ledeni dani u Nk posle toga

Fraka

I dalje smatram da 11. moze past snijeg na jugu CG. Ili barem provijavat

scepo

Pa cini mi se da neki modeli daju neke slabe padavine,ali samo na podrucju Boke,to bi sigurno bilo u obliku snijega  :59:

NK sve ce biti dobro

Poucen iskustvom iz prethodnih situacija ja bih prednost snijega dao prije Danilovgradu npr. nego Boki.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Nikola

GFS 12Z uvodi neke slabe padavine 11-og uglavnom u Boki.

Fraka

Sto znam, sve je to lutrija.. nema pravila. Ali mislim da moze jedan pljusak sastavit.

EagleS

Ova situacija u petak veče/subotu ujutro može bit dobra za više predjele po śeveru al zato preko dana Žabljak djeluje kritično po EC :77:

Da je kojim slučajem jak minus po visini na Lovćen bi ugrozio svetski rekord za snjegopad na 24h :120: Crta se 150mm/12h u njegovoj blizini

The absence of evidence is not the evidence of absence

Poledica

Znaci kisa i samo kisa  :16:

Mađo

Quote from: EagleS on January 08, 2017, 20:18:12

:109:
Fino je viđet karte koje umiju da prikažu veoma izražen orografski efekat zavjetrene strane primorskih planina

Niksic 3

Quote from: Mađo on January 08, 2017, 20:45:49
Quote from: EagleS on January 08, 2017, 20:18:12

:109:
Fino je viđet karte koje umiju da prikažu veoma izražen orografski efekat zavjetrene strane primorskih planina
Pogledaj ove Albanske,kukala ti šajka.

Fraka

Prokletije su brutalne kad su kolicine padavina tokom juzine u pitanju.. 400+ mm je potpuno uobicajena pojava.

scepo

Nista ne profitirasmo od ovog zaladaa,bila idealnaa sansa za ravniceee :107:

Poledica

Vecerasnji yr no za Niksic izeda dosta dobro.Bilo bi tu snijega i u petak i subotu i pomalo u nedelju.E sad mozda je bag.

Nikola

Nikšić bi izgleda nakratko prekišio.
EC 12Z nešto hladniji za petak,a i posle.
Zanimljivo je da ako bi u petak ostala niska T (<5c) u subotu bi moglo da bude snijega u Z-B ravnici.

skener

Nikola je u pravu...e sad dolazimo do one poznate situacije da vidimo koliko Nk moze dugo da izdrzi prije nego sto predje u kisu...

Poledica

Pratio sam mnogo takvih situacija i Niksic se dosta dobro bori sa slabim pa i sa umjerenim juznim vjetom,ali kad taj vjetar predje neku granicu momentalno prekisi.E sad moze da se desi da izdrzi kao u decembru 2012 a mize da prekisi rano.Ali cini mi se da ofmah u noci ka.suboti ocekuje ponovo snijeg ili mi se cini?Nema grada u CG koji se bolje bori sa juzinom pored Zabljaka normalno pored Niksica.

Fraka

Zabljak se ne bori nikako, nego medju prvima pukne.. veoma je osjetljiv na jugo. Prije pukne zabljak no Ulcinj.
Ima odje velikih sansi za Niksic, nije ovo jos konacno, daleko od toga.. malecna pomjeranja bi oznacila trpacinu

Niksic 3

Niksic je u ovim situacijama najbolji u CG.Ne da Budos toplinu :60:

Poledica

Mislio sam na to da je planina i zadnji prekisi.E sad ima do tog termina jos 5 dana.Pa vidjecemo.

Pahuljica

Nama u BP ne gine kise? Molim vas iskusnije clanove da me ispravite ukoliko grijesim. :-)

Mađo

Quote from: Niksic 3 on January 08, 2017, 21:34:24
Niksic je u ovim situacijama najbolji u CG.Ne da Budos toplinu :60:

Nema efekta tu ni Budoš ni nijedna planina.Sve zavisi od jačine vjetra u tvom kraju.Eto ja sam opasan planinama od po 1200-1300 i više metara,sve u krugu od 1.5 km, pa kad dune vjetar onako kako zna-ode sva ujezerena stud u par sati.