News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Poledica

Bice zanimljivo uglavnom  :60:

Dzoni

Onako kako to danas izgleda, 13. bi ojuzilo dosta, tako da bi i Nk kisio.

Poledica

Stvarno ako posle ovolikih minusa budemo kisili,a vidim po gotovim prognozama da cemo poceti sa snijegom pa kisa pa snijeg pa kisa,onda stv ne znam.Mrtva juzina pi.

Niksic 3

Quote from: Poledica on January 07, 2017, 16:56:01
Stvarno ako posle ovolikih minusa budemo kisili,a vidim po gotovim prognozama da cemo poceti sa snijegom pa kisa pa snijeg pa kisa,onda stv ne znam.Mrtva juzina pi.
Sta oces ti samo snijeg,nismo mi Vojnik :76: :03: Al se to jos nista ne zna daleko je

staracfoco

Ako ojuži eto kiše i kod mene,ako uopšte i bude padavina.Karakteristika kotline u kojoj se nalazi Berane,je da jug vrlo rijetko donese padavine ali značajno diže temperaturu.Zapamtio sam dosta situacija kad,poslije velikih hladnoća,ojuži.Tada ,najčešće ,padaju ledene kiše dok visinska topla strujanja ne razbiju jezero ledenog vazduha u kotlini pa i tu poraste temperatura.Naravno,ima i izuzetaka a kad se to desi,onda padaju najveći snjegovi.Mislim da,ako se ostvari scenario o kojem se trenutno raspravlja,kod mene će prije biti kiša nego snijeg.

Niksic 3

Kako ce bit u Ct kad pane velika kisa uz jugo na po metra kacamak :05: bilo je toga u Nk dosta,to mi je najmrznije nesto

Nikola

Po GFS 12Z teško da bi prekišilo u Nikšić,čak je pitanje ako padavine porane da bi počelo sa kišom i u Z-B ravnici.

Poledica

Bice tu promjena ljudi ima jos 6-7 dana do tog dogadjaja.Bice tu jos milion promjena

Fraka

Ima tu masu potencijala... daleko je. Ina i do tada vrlo zanimljivih, potencijalnih situacija. Za sutra je Micev najavio jos jedan ledeni dan u Kotor, sa -1 Tmax. Sad sam preko Obzovice proso, -15 :79: :79:

prenka

Sad bas gledam gfs , dosta bolje u odnosu na prosle izlaze, nula po terminima koje prikazuje glavni izlaz ne napusta Cg ali ne znamo za sate izmedju  , cekamo ec vcrs , da vidimo sto ce on nacrtati . Mali Off ,Fraka kakav je put od cetinja do Budve ,moze li se proci normalno malim autom ,bih sjutra jedan djir napravio ?

Fraka

A onako.. od Brajica do Markovica ima leda mnogi po putu, al pomalo jbg..

Nikola

U petak i pored kiše na jugu ostala bi jako niska T,onda uveče kreće zahlađenje,pa bi tu moglo nešto da bude snijega i niže.
Svakako ta dva dana treba ispratiti,ima tu potencijala.

Cirius

Kratko otopljenje po visini, a prizemlje hladno... dobri uslovi da neke doline i kotline vide ledenu kišu   :02:

Fraka

Mislim da nikad nije bila izvjesnija ledena kisa...

Dzoni

GFS vazda fantazira i daje hladniji scenario.
Ne sjecam se kad je ubo u nekim znacajnim situacijama kad smo iscekivali.
Misljenja sam da ce 100% kisa biti kod nas, Nk ce imati kise takodje, tamo ce vjerovatno i miksati kisa-snijeg.
A sto se tice PG, da se ne nadamo opet, drugi put za kratko, da moze presnijeziti uz zahladjenje i sjeverna strujanja.
To nisu PG varijante za snijeg.

Cekamo nove EC izlaze.

Niksic 3

Povecale se sanse za snijeg u Nk

Južina

13.01 baš izgleda kritično, nakon višednevnih debelih minusa odjednom +5 i kiša. podsjeća na 3-4 februar 2012.Isto se tada crtala južina kratko, uglavnom EC je to potencirao a GFS crtao ono što se na kraju dogodilo, najveća trpačina 21 vijeka.
Nadam se sličnom ishodu.

Mada mislim da će na kraju ledena kiša da padne i da napravi žešće sranje.

bole

Pozdrav forumasi !
Neka su vam sretni ovi Blagi dani ko slavi...:)
Smjelo Vi komintarisete nesto, sto ce se desiti za 6-7 dana ili mozda nece  :79:

Poledica

Nista nije mijenjao EC cim niko nista ne pise izgleda  :78:

bole

Biceo ovo zanimljiv preiod za pracenje narednih dana
EC sad nevidi proboj  juzine u pocetku padavinskog termina u Glavnom gradu :)

Poledica

staracfoco

Ukoliko se nešto ne promijeni,13. mi iz Sibira pravo u cjelodnevnu jaku kišu.No još ima vremena da se to promijeni.Off,ako sam lupio glupost,nemojte da zamjerite.Pokušavam da naučim čitanje izlaza.

sanjin

Nisi lupio. Nakon ovolikih minusa cak ce i Durmitor dobit kisu.  :75:

Poledica

Pa zar ce biti tolika juzina u petak?Ma ne mogu da vjerujem.Ima jos 5 dana da se nesto promijeni.Nemoguca je tolika promjena.Bar ne zelim da vjerujem u to.

sanjin

To sam napisao na osnovu EC-a. GFS dosta bolji