News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Nemanjaaa96

Cemu da se nadamo mi u Podgorici sjutra i preksjutra, ocemo li vidjeti i mi koju pahulju ? Ili da nastavimo da zavidimo Niksicanima i Cetinjanima  :76:

Niksic 3

Dobice dobar snijeg Ct a i śever.

Poledica

Fraka

Kako ce samo italija da profitira od ove bure... Adriatic snow effect u punoj snazi...  Bice snijega i na Siciliji.

Niksic 3

Miloš

Quote from: Miloš on January 04, 2017, 09:57:04
Činjenica je da ćemo u 18UTC imati povoljnu temperaturu za snijeg bez ikakvih problema. Ako padavine potraju i nakon tog termina (što modeli trenutno ne vide), sve je moguće.

Poslednji izlaz GFS-a sasvim iznenada krenuo u tom pravcu. Dok je prethodni davao 0mm padavina nakon 18UTC, ovaj je ucrtao 2-3mm. Ovo zanimljivo izgleda, vidjećemo hoće li se nastaviti ovakva tendencija:

Quote from: Fraka on January 04, 2017, 13:05:39
Kako ce samo italija da profitira od ove bure... Adriatic snow effect u punoj snazi...  Bice snijega i na Siciliji.

Što bi rekli, mikroklima je nekome majka, a nekome maćeha. :D Jadranska obala Italije ima u prosjeku više temperature zimi od naše, ali je zato obilan snijeg tamo zimi uobičajena pojava, baš zbog ovakvih situacija.

Dzoni

Quote from: Nemanjaaa96 on January 04, 2017, 12:16:04
Cemu da se nadamo mi u Podgorici sjutra i preksjutra, ocemo li vidjeti i mi koju pahulju ? Ili da nastavimo da zavidimo Niksicanima i Cetinjanima  :76:

Lijepoj kisi.
Nastavicemo da gledamo slike iz Ct i Nk.  :76:
Previse smo topli na T2m.  :107:

Fraka

Sto se tice juga, vece sanse za snijeg ima krajnji jugoistok (Bar i pogotovo Ulcinj).. kao i obicno ocekujem da NK, DG i PG prodju nesto slabije sa jakim sjeverom, ali bilo je izuzetaka.
Ocekujem obilan snijeg na sjeveru drzave i velike probleme u saobracaju zbog mecave. Takodje, obilnog snijega ce biti na primorskim planinama.

Niksic 3

Bogme Danilovgrad je tjesan a i Pg.Ja sam ubijedjen da ce Pg vidjet snijeg kako pada a da objeli tesko.Sto se Nk tice bice snijega ljepseg,kad pocinju padavine sta mislite?

Dzoni

Ulcinj je moj favorit za sutra, da vidi snijega.

Nemanjaaa96

Quote from: Dzoni on January 04, 2017, 13:45:13

Lijepoj kisi.
Dzoni vazda lijepe vijesti od tebe :D Mislim da imamo sanse da zakacimo koju pahulju :)

Fraka

Sto se Ulcinja tice, gotovo sam siguran da ce imat snijezne padavine, a vjerujem i tanji pokrivac pred kraj padavina..  Takodje sam siguran da ce imat ledene dane 6. i 7.
I zanima me podatak od ako neko zna da li je tacno da je Ulcinj imao ledeni dan prije 10tak godina, nesto mi je to ostalo u sjecanju..

Dzoni

Quote from: Nemanjaaa96 on January 04, 2017, 13:51:33

Lijepoj kisi.
Dzoni vazda lijepe vijesti od tebe :D Mislim da imamo sanse da zakacimo koju pahulju :)

Optimista sa iskustvom  :61:

A vidjeces vrlo vjerovatno koju pahulju pored stuba rasvjete ako imas dobar vid  :62:

Nemanjaaa96

Ne treba mi to nista, nikad se vise nece ponovit ona 2012 godina  :107:

Dzoni

Nazalost za nasih zivota, tesko...

EagleS

Quote from: Dzoni on January 04, 2017, 14:03:03
Quote from: Nemanjaaa96 on January 04, 2017, 13:51:33

Lijepoj kisi.

Optimista sa iskustvom  :61:

A vidjeces vrlo vjerovatno koju pahulju pored stuba rasvjete ako imas dobar vid  :62:

Nabavi i jedan dvogled za svaki slučaj, ja sam ga već pripremio  :05:  :11:

Noćas odnsno śutra ujutro počinjemo sa kišom, možda i presniježi ujutro, -6 je po visini oko 12h (podne) još i ako su modeli malo pogriješili možda minus stigne ranije, no puste želje, biće previsoka T2m  :80:
druga šansa za snijeg je posle 14h međutim dok se mi ohladimo odoše sve padavine, vjerovatno ćemo tad nešto zakačit
The absence of evidence is not the evidence of absence

Nemanjaaa96

A bogami ako i zakacimo koju pahulju na tu T, i na mokro tlo nema srece  :78:

Nikola

U narednim satima bi trebalo da se razvedri.Sjutra će pokrivača biti i ispod 200mnv.

mijo

bilo je rijeci da ako se razvedri prije nailaska padavina da postoji sanse za T2 sto se tice pg

Nikola

Ovo se baš rijetko viđa T850mb od -22c nad sjeverom CG i -18c nad morem   :79:

Biće jako niske jutarnje u nedelju ili ponedeljak ujutro(vjerovatno dvocifreni minus u PG)

EagleS

Mougće obaranje rekorda iz 56'  :78:
The absence of evidence is not the evidence of absence

sanjin

Mislim da se ovakva slicica na sajtu HMZ odavno nije vidjela. 99% CG u cjelodnevnom minusu.

Fraka

Nije se nikad vidjela 100%

Barem ne za mog zivota. Sjecam se najnize da sam vidio od 1 do 4 na jugu prije 10 godina..

michael

Dusan na vijestiMA

"NE SJECAM SE DA JE ZADNJIH 10 GODINA, A I VISE, OVAKO LOSE VRIJEME ISPRED NAS....OTEŽANE KOMUNAKICJE, KRETANJE, REKORDI MINIMUMA...VOLJELI BI DA GRIJESIMO ALI PROGNOZA JE JAKO LOSA"

Mladen

Vrlo ozbiljno upozorenje od HMZ i Dušana o predstojećem nevremenu stiglo sad sa tv-a.