News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2017.

Started by sanjin, December 29, 2016, 21:24:32

Previous topic - Next topic

Poledica

Hvala sanjine.To bi bilo zajedno i do 40 cm ihaa

sanjin

ali moras uzet u obzir sabijanje snijega.

vanja

subjektivno ce u petak biti u podgorici dvocifreni minus ... ko mora na posa nek se dobro obuce,ko nema obaveza nek sjedi kuci :)))

Nemanjaaa96

Po mom misljenju mislim da cemo dobiti neko manje provijavanje snijega,nista posebno :)

EagleS

Pažnja Pažnja
Martinići i ostala sela u blizini  :77:
30m/s odnosno 100+km/h u petak rano ujutro a onda preko dana i dalje iznad 20m/s

The absence of evidence is not the evidence of absence

pg

Morace se oprezno u badnjake u petak ujutro.Mogu mislit taj orkan kakav ce bit  :10:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Mađo

Quote from: pg on January 03, 2017, 18:24:11
Morace se oprezno u badnjake u petak ujutro.Mogu mislit taj orkan kakav ce bit  :10:

Ko je klempav nek metne dva krša u džepove.  :11:

IvanZD

Wind chill indeks < -40°C... adio pameti  :104:

SnowHunter

Otprilike, ko bude išao u badnjake nek prvo napiše testament.  :11:

JovanK

Niksic 3

Kako cemo se mi Niksicani klizat na ovom predstojecem vremenu.Bice brutalno

sanjin

Quote from: Niksic 3 on January 03, 2017, 19:33:57
Kako cemo se mi Niksicani klizat na ovom predstojecem vremenu.Bice brutalno
Vala se ne mozete zalit sada. U cetvrtak vam stize jos jedna porcija snijega a nakon toga Sibir.

U periodu 6-8. januar bice zanimljive Tmax. Ali mene vise zanimaju Tmin 9-og kad vjetar oslabi a po visini se zadrzi -10 i nize.

Južina

Ec baš daje dobre padavine 5og , sa temp ispod nule uz 20mm padavine, bila bi to odlična porcija  :79:

Bura

Ko zna kad ću i 'oću li ovo više viđeti... čak -18 po visini znad Bara.  :29: :29: :29: :29: :114:

Bolje gram nafake no kilo mozga.

Miloš

Eh, kad bi još to išlo uz ikakve padavine. Otprilike, u Baru takva jaka zahlađenja dolaze sa prestankom padavina. Vidjećemo tajming prodora u četvrtak. Ako malo porani, nije isključeno da makar nakratko vidimo koju pahulju.

Quote from: SnowHunter on January 03, 2017, 19:18:53
Otprilike, ko bude išao u badnjake nek prvo napiše testament.  :11:

:45: :120:

Niksic 3

Bice feste sjutra vece i u cetvrta prijepodne... :79:
Napokon da zima pokaze zube

Fraka

Kod ovako jakih zalada uvijek moze da se izrodi nesto sto karte ne vide, a to pogotovo vazi za sami jug..

Dzoni

Tako je Fraka. Prije 6-7 godina, sjecam se nakon jaceg zahladjenja navuce se oblacnost iz koje modeli nisu davali nikakve padavine (za Pg sjecam se 0.8mm)
Tu noc krenu snijeg i palo ga je 8-9cm do zore...

Pg ima skromne sanse za cetvrtak, da presnijezi iako to kod nas ide nakon kise kao porodjajne muke...Kad bi sjutra imali vedrine predvece i malo hladniji usli u tajming jace oblacnosti i padavina, moglo bi bit svasta.

p.s. Nisam registrovao da si se vratio s broda, nadam se da si sad duze doma...

Miloš

19. 2. 2009. Mnogi od vas se vjerovatno sjećaju tadašnjeg razvoja situacije:

5. 1. 2017. Jako slična sinoptička situacija uz još jači upad hladnog vazduha:

Da pogledamo šta kaže "pomoć prijatelja". Namjerno sam ubo tačku iznad otvorenog mora blizu Bara, da bih tako vještački izvršio korekciju za nadmorsku visinu. Vidimo da se trenutni podaci jako dobro slažu, tako da nemamo razloga da mu ne vjerujemo. Sjutra bi oko 12UTC došlo do prodora ledene bure, a padavine bi potrajale sve do 18UTC otprilike. U tom periodu temperatura je po modelima u Baru tuda oko 4°C:

Na osnovu nekog iskustva, rekao bih da su šanse da bude barem susnježice u Baru sjutra popodne oko 50%, a da makar nakratko pred prestanak padavina bude čistog snijega oko 20%. To će najviše zavisiti od trajanja padavina. Činjenica je da ćemo u 18UTC imati povoljnu temperaturu za snije bez ikakvih problema. Ako padavine potraju i nakon tog termina (što modeli trenutno ne vide), sve je moguće.
Nisam više toliki ljubitelj snijega kao što sam nekad bio, ali ovakve granične situacije obožavam.  :08:

Niksic 3

Eta 2 davan Nk 20mm snijega za nocas i sjutra

Poledica

Niksic 3

Quote from: Poledica on January 04, 2017, 10:49:12
A yrno 23 mm
To je jos bolje,al bih ja odma potpiso ovih 20mm to bi nam donijelo novih 20cm.Oko ponici il malo kasnije bi trebalo pocet padavine,onda ce nam se sve sledit bice ko kamen.A oko 10 opet neki snijeg vide modeli.Dobar januar

Južina

Ko istorijski najviše profitira(sa padavinama) kad je ciklon ovako pozicioniran?
CT?

Fraka

Pa tako bi trebalo.. taj reon. Ako se sjetimo 2009. je za jednu noc napadalo 80 cm na Njeguse.. sjecam se onih sjajnih slika od Madja.

Južina

Sjećam se toga dobro, tada sam bio član knjige gostiju  :11: