News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Decembar 2016.

Started by sanjin, November 28, 2016, 17:57:56

Previous topic - Next topic

sanjin

Pocetak klimatoloske zime obiljezice suvo i prohladno vrijeme.

GFS daje zanimljivu situaciju za vikend i oko 7-8. decembra. Sacekacemo da se modeli usaglase.

sanjin

EC daje anticiklon do daljeg.

Nadam se da nam se nece ponoviti prosli decembar.

*SnowHunter autor karte

Južina

e sad će ovamo magla po čitav dan :20:

Južina

Jeste da je rano ali ovaj decembar ima naznake da brzo ispari iz sjećanja, karte baš izgledaju grozno :35:

EagleS

Prva polovina decembra kako stvari sad stoje  :20:
The absence of evidence is not the evidence of absence

pg

Po yr.no zahladjenje od 13.decembra  :79:
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

staracfoco

Quote from: pg on December 06, 2016, 12:22:22
Po yr.no zahladjenje od 13.decembra  :79:
Pratim i ja yr.no ali su izlazi ujutru i uveče dijametralno suprotni.U zadnjih par dana predviđa se zahlađenje i crtaju i neke padavine u jutarnjem izlazu,a u večernjem se to ukine i daje se nastavak sadašnjeg vremena.Ipak je to još daleko i biće ,sigurno,još promjena.

sanjin

Izgleda da do 15-og nece biti niceg zanimljivog u meteoroloskom smislu.

Mladen

Dosada od vremena se nastavlja... Šteta, ovo je mjesec u kom se sniježni pokrivač (kad padne početkom mjeseca) najbolje i najduže drži.  :23:

Bura

Modeli zasada nesložni po pitanju dešavanja poslije 15-og. GFS kao i uvijek ekstremniji od drugih modela. Naime, GFS vidi jako zahlađenje sa dužim zadržavanjem, dok ga EC vidi znatno slabije i prolaznog karaktera (2-3 dana). Čekamo još koji dan da vidimo 'oće li se usaglasati, a ako ne, onda koji će se kojemu prikloniti. I UKMO i Japanci vide razvoj situacije kao glavni evropski model.
Počinje period kada u želji za što jačim zahlađenjem pratim i turkmenistanske modele.  :120: :99: :51:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Niksic 3

Accuweather dava prognozu decembar suv skroz skoro,takav i januar.Mene ovo iskreno raduje,vazda kada su oni rekli da ce bit suvo,uvijek je bilo nekih ekstrema.

sanjin

Produzava se monotonija do 20-og, a moguce i do 25-og.

EagleS

Je li ovo konačno neka akcija oko 22, 23  :78:
The absence of evidence is not the evidence of absence

Niksic 3

Quote from: EagleS on December 13, 2016, 11:29:26
Je li ovo konačno neka akcija oko 22, 23  :78:
Evo i ja primjetih.Kao kisa na jugu,snijeg na śeveru.

Dzoni

Nista od decembra, adioo...malo ce da pljucne nama jugovicima i centrolovicima kise, na sjeveru nesto pahulja(cini se ne u svim predjelima), tugaaa za decembar.  :56:

michael

Kukali smo u Podgorici bez snijega godinama....

sad cemo da kukamo bez snijega u planine...planine će se poželjeti snijega, ali snijega više biti neće....ko kletva

Decembar suv, tužan i ružan.  Na pomolu ništa. Planine lijepo ništa. Užas.  :07:

sanjin

EC i dalje forsira promjenu vremena oko 20-og. Bio bi to snijeg na sjeveru i u centralnim krajevima.

Dzoni

Mislim da ce ga ublaziti i da za centralne predjele nema nista od varijante snijega. I kolicina padavina je upitna. Pratimo.

Niksic 3

Pratim i ja al sumnjam da ce Nk i Ct profitirati od ovoga moguce nekim manji pokrivac,al bi na sjeveru mogla bit festa. :109:

Nikola

Konačno oba modela daju padavine 20tog,s tim što je GFS 12Z nešto hladniji.

sanjin

Kod EC-a je ciklon nestao.  :67:

sanjin

Jutros oba glavna modela vide promjenu vremena od 20-21. decembra. EC daje slabe padavine uz povoljnu temperaturu po visini, a GFS solidne kolicine, ali uz otopljenje. (ovo se odnosi na sjever i centralni dio)

staracfoco

Počela zimska igra modela,pod nazivom :"Sad me vidiš,sad me ne vidiš".

Dado

Ili modeli u epizodi "Poigrajmo se sa forumasima"  :27:

Kako stvari stoje, po EC sjever dobro stoji dok bi se NK borio sa juzinom (deja vu).

Dzoni

Kus Dado, bolan, snijeg u Nisice ?  :61: :62: