News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, November 11, 2016, 22:50:13

Previous topic - Next topic

Bart

To i meni palo na pamet al reko jutro pred promenu tj naoblacenje i kisu da ce neki vetar da je razbije brze ako je bude bilo, videcemo... Da steta sto nisu svi poslali, skener je npr. bio aktivan u pracenju, sigurno je bas zaboravio...

Boki-RI

Ja poslao još u 18h, ali očito Admin nije dobio, tako da ovaj krug preskačem, iako nije do mene.

skener

Nisam zaboravio, ali bez struje i baterije nisam uspio da je posaljem do 12...jesam nesto kasnije, ali vidim da nije prihvacena. Steta, ali nastavicu i dalje da igram, a u ovom kolu cu yam ispratiti svoju prignozu..Admin je svakako ima,  :03:

Shody

Ja sam riskira na pljevlja sa Tmax 12C. Nije nemoguće da magluština ostane cili dan... Događalo se

Bart

Jutros tmin Kolasin -3.2C, da sad sastavljam stavio bi za tmin -1.5C a mozda i -2C a ne -1C

Gabesz20

Mislim da se mogu oprostiti od poena na T-min, prosto ni sam neznam zasto sam dao -0,5

skener

Hvala Adminu na razumijevanju i prihvatanju prognoze...nadam se da ostalim takmicarima nece smetati  :45:

EagleS

Ja sam potpuno zaboravio  :05: :76:  neće se više ponovit da j. oca
The absence of evidence is not the evidence of absence

Bart

Sto se mene tice nije nikakav problem i eagles-u da se prihvati, jeste kasno ali ipak ovo je igra i druzenje...   :116:
Gledam prognozu na sajtu hmzcg juce davali tmin -1 sada -3 za cetvrtak...Ali oko ponoci bi neki trebalo neki slab juzni vetar da duva e sad kakvog ce uticaja imati ne znam ne poznajem klimu cg toliko ali ja se nadam dovoljno da tmin bude oko -2 i bez ili sa kratkotranom maglom  :83:

Admin

HMZCG daje minimalnu temperaturu tokom cijele noći na svim stanicama, a takmičari u određenom terminu na glavnim stanicama. Može to ponekad bitno da se razlikuje.

Bart

Znam ali sutra izgleda da ce imati normalan pad u toku noci i minimum oko 6h pa i mozda 7h bar mi se tako cini kad gledam na yr.no... A terminska 7h je obicno ista ili malo visa od tmin...Uostalom videcemo, znaci svaka promena do 7h   :83:
Bas sam hteo danas da ispratim dokle ce da ode Pljevlja i iako se magla dosta zadrzala evo u 15h ode cak u 14.8C...Mozda sam pogresio, neka me neko ispravi ako je primetio gresku,  ali danas bi tmax bile
Cetinje  15.2C
Pljevlja 14.8C
Ulcinj 18.1C
Tmin Kolasin -3.2C

demijan

e kad bi t max i sutra bile kao danas..ukupna greska mi je 1.3 :72:

skener

Tmin -3 u Kolasinu...samo 4 takmicara uzela bod, jedan minus bod

Bart

Prolazno vreme u 9h u odnosu na juce u 9h
Ulcinj -0.6
Pljevlja  +0.2
Cetinje +0.3
Od svih parametra najvise ne volim kad padnem tmin...

Bart

Jel se meni ucinilo ili ams Pljevlja registrovala 0.1 padavine...U onoj koloni RR to mi se cini za padavine u jednom terminu bilo 0.10?

skener

Nije ti se ucinilo, nevjerovatno, ali palo je, mozda od magle  :05:

mecava

Tako je bilo i poslednja 3 dana.

skener

To bi moglo da znaci da ce maglu naslijediti oblacno vrijeme sto ne bi valjalo ni za temperaturu

Bart

Ne znam ne verujem, vidi se na animaciji satelita da se stvorila oblacnost ali nastavila dalje tj nastavice...Temperatura je ipak malo visa nego juce u isto vreme... Magla se juce razbila posle 11h do 12h tako nesto...

skener

Quote from: Bart on November 24, 2016, 10:51:40
Ne znam ne verujem, vidi se na animaciji satelita da se stvorila oblacnost ali nastavila dalje tj nastavice...Temperatura je ipak malo visa nego juce u isto vreme... Magla se juce razbila posle 11h do 12h tako nesto...

Tako ce i danas, nebo je vec vidljivo, nakon 12h treba ocekivati rast T

Bart

12h:
Ulcinj 16.2 juce 16.7
Cetinje 14.2 juce 14.8
Pljevlja  4.6   juce 4.5
Vetar 8

E sad Ulcinj verovatno raste do 13h a i Cetinje a Pljevlja moze i do 15h, pricam o terminskim max...

Admin

Zbirna brzina vjetra u 12 UTC je iznosila 8 m/s. Samo dva takmičara nisu osvojila poen. Ne znam zašto su svojom prognozom (4 m/s) pokrivali vrijednost od 1 m/s.

skener

13h:

Ulcinj 16.6
Cetinje 14.6
Pljevlja  8.8

Vjetar 8

skener

Ulcinj ima potencijal da raste do 14h, ako smanji vjetar...inace ogromna vecina takmicara ostaje bez boda. PV ce rasti do 15h sigurno

Bart

Cetinje u padu, a verovatno i Ulcinj al aj da sacekamo 14h mada ja tu daleko 1.1C od boda...Jedino Pljevlja ako mi donese bod na tmax ali i ona sporo raste...Definitivno se isplatilo onima koji su igrali nize tmax i tmin...