News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Novembar 2016.

Started by Nikola, November 01, 2016, 08:58:05

Previous topic - Next topic

Bura

Na današnji dan prije 3 godine sabirali smo utiske o novembarskom snijegu u Baru. Naime, 26. novembra naveče padala je prvo kiša, zatim susnježica, a onda i čist snijeg, počeo je da se zadržavai i po autima, ali onda su padavine oslabile. Čak je i barska meteostanica, pozicionirana tik pored mora, par sati javljala susnježicu. Snijeg se tokom noći spuštao i do 100 mnv, a već na 300 mnv ujutru ga je bilo par centimetara. Bila su se zabijeljela viša barska brda Mukoval, Derinac, Šušanjbrdo, Majelika (koji su visina od 500 do 800 mnv), ali i ona niža kao što je Kurilo (190 mnv). Najviša barska naselja Mikulići, Marovići, Sustaš, Tuđemili, Velembusi bili su pekriveni s 2-3 cm snijega koji se otopio u potpunosti već do kasnih prijepodnevnih sati.

Da se vratim u sadašnjost...   :15:

Čekamo front, velika vlaga, u Baru T 11.1°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Admin

Prije nekoliko postova novi član je pitao koliko imamo registrovanoh članova iz Nikšića. Dakle, među onima koji su otkrili svoju lokaciju ima 42 Nikšićana, među kojima je desstak veoma aktivnih i desetak onih koji se jave s vremena na vrijeme.
---

NK sve ce biti dobro

Ja cu samo kratko biti u off da bih prokomentarisao ovaj status adminov.

Da me je ko pitao koliko ima Niksicana na forumu rekao bih najvise 20. Podatak od 42 je fenomenalan. I zali boze sto nemamo aktivnije vremenske prilike, eh samo da smo 2012. kad je bio onaj veliki snijeg imali ovoliko Niksicana. I milo mi je samo sto je ovdje zastupljena jedna profesionalna i zdrava prica i zbog toga mi je cast sto sam sve ove godine uz vas.  :121:
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Admin

Podgorica se nalazi na 50-ak metara nadmorske visine, a AMS Gornji Bandići na 360 mnm
Međusobno su udaljene vazdušnom linijom 10 do 12 km.
U periodu od 16. do 26. novembra je Tmin u Podgorici bila niža iz dana u dan, u prosjeku za čak 3.4 C
Pritisak je u tom periodu bio visok do veoma visok, a nije bilo značajnog vjetra.

SnowHunter

Ovo u vezi članova je zanimljivo. Osim brojnih Nikšićana na forumu su, očekivano, najbrojniji Podgoričani (ima ih preko 100  :119:), solidno su aktivni još Barani i Danilovgrađani, ostalo mrka kapa. Na sjeveru imamo po par aktivnih članova iz Bijelog Polja i Berana, ostalo ništa.  :82: Meni je skoro nevjerovatno da iz Pljevalja nikad nijesmo imali nijednog člana, a to je sa 20-ak hiljada stanovnika treći najveći grad u CG. Đe su Pljevljaci?  :78:  Takođe, zanimljivo je da sa Primorja nemamo nijednog aktivnog člana iz Herceg Novog (nekoliko registrovanih nikad nijesu postovali), a često zanimljive meteo akcije počinju upravo tamo. Pošto je u zadnje vrijeme izražen globalni trend opadanja aktivnosti na forumima, budućnost ovog našeg baš i nije svijetla...

Ontopic... Konačno je gotova 10-odnevna bjelasička inverzija, juče su Viline vode veći dio dana bile za oko 3°C hladnije od Jezerina:

Da li bi se moglo reći da je snijeg na Vilinim vodama preživio ovaj topli period?  :78:

Niksic 3

Dobrodoslica novom  clanu takodje iz Niksica.Bit ce lijepih izvjeztaja iz Nk ove zime koliko nas ima.

Vojvode Nk

Hvala svima na gostoprimstvu.

SnowHunter

Lagano sniježi jutros na Bjelasici:

Konačno hladno u planinama: Jezerine mjere -0.5°C, Žabljak -2.0°C, a Viline vode -3.4°C.

Niksic 3

U Nk ima oblaka kod Vojnika koji polako dolaze prema gradu

niksicki

Jutrosnja slika Crnog jezera. Preuzeto sa fejsbuka.

Nikola

Malo oblačno uz umjeren do jak NE vjetar.

T 13.2c

Niksic 3

Ja ne mogu da udjem Hidrometerolosi zavod CG sta je ovo?

Vojvode Nk

Odje oslabio vjetar a oblacnosti sve vise i vise mozda bude nesto malo. :116:

Vojvode Nk

Evo na Tv Vijest javise sjutra max temp u Niksicu 0 PG 8 DG 9 a Cetinje cak 5.Zasto je ovolika razlika izmedju Nk i Ct mozda udaljenost od mora?

Niksic 3

Evo u Nk oblaci daju neku nadu nocas

niksicki

Gotovo je svudje oko Nk oblacno izuzev dijela put Prekornice i Ostroga, mada se i tamo oblaci navlace.

Yeti

Rašćeraće ovo śever brzo,ne vjerujem ni u "lepršanje" odje kod nas,to je već klasika....Al dobro zaladjuje,nek se prave uslovi i podloga za decembarski "potencijal"!
Listen to me carefully,I shall say this only once

prenka

Umjereno oblacno u Glavnom gradu , temperatura polako pocinje da opada io sada je 10.9 c . Na skijalistu Kolasin vec krece akcija  :109:

Fraka

Slaba kisa u Kotoru. Pravo zimsko vrijeme. Skura bura :43: :79:

Vojvode Nk

Pa jel moguce ja ovekivo padavine na sjvere a ono prije pocele na jug.Mozda dodju do Nk pa bi ondla sledilo :79:

Niksic 3

Madjo javljaj se u Boku pocela kisa a kod tb je samo 2.8 c ako krene bit ce sunsjezice :116: pa onda bi preslo u snijeg.

Fraka

Slaba  kisa uz gotovo olujne udare bure sad. T pala na 9 kod mene.

staracfoco

Uz jak sjever promiču sitne pahulje.Ukoliko snijeg ne pojača ovo neće biti mjerljivo.

Niksic 3

Vojvode Nk

Quote from: Niksic 3 on November 28, 2016, 19:44:41
Po koja pahulja i u Nk
Jes 5 njih na minut i to sitne dako bude akcije