News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Jul 2016

Started by Niksic 3, June 30, 2016, 22:30:58

Previous topic - Next topic

SnowHunter

Prva dekada jula je protekla u tipičnom ljetnjem vremenu - na jugu je bilo vruće, dok je na sjeveru bilo nešto grmljavinskih razvoja i pljuskova kiše. Srednje temperature na glavnim stanicama su za par stepeni iznad all-time prosjeka:

U Podgorici je bilo toplije za 2.6°C od prosjeka, ali su temperature bile uglavnom u zoni normalno:

U odnosu na period 1961-1990 već dvadesetak dana imamo iznadprosječno toplo vrijeme:

Datumski broj ljetnjih i tropskih dana u Podgorici je već iznad all-time prosjeka:

U odnosu na zadnjih 20-ak godina ipak ima nešto manje tropskih dana od prosjeka. Zato Podgorica danas bilježi već 10.dan iznad 35°C ove godine što je duplo više od datumskog prosjeka, a zanimljivo više nego što ih je bilo prošle godine - tek 7 do današnjeg dana. Kasnije je nastupio onaj rekordni niz od čak 35 uzastopnih dana iznad 35°C.

Konačno je i Danilovgrad online,  :109:  trenutno mjeri 36.7°C, dok je u Podgorici 36.5°C.

Bura

Vrh ovog toplotnog talasa je sjutrašnji dan. I danas je veoma vruće, a još gori osjećaj je jer je vlažnost vazduha visoka.  :13:
Onda od četvrtka veče ćemo malo prodisati.  :109: Za vikend nas očekuje i olujan sjeverni vjetar gotovo u cijeloj zemlji sem po kotlinama na sjeveru.  :114:

Podgorica trenutno 36.1°C, ostali gradovi između 30 i 32°C, subjektivni osjećaji zbog vlage znatno viši.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Za razliku od prethodnih dana u centralnim predjelima ima grmljavine, vjerovatno i pljuskova:

Danilovgrad mjeri 36.9°C, Podgorica 36.2°C. U Beogradu 35°C, prilično neprijatno napolju.

staracfoco

Prijatne noći,svježa jutra i ,valjda zbog vlažnosti,teški i vrući dani.Iako se najavljuje osjetan pad temperatura od petka,pa i kiša kod mene,ovo osvježenje je dobrodošlo da se malo prodiše i tokom dana.

Niksic 3

U Niksicu se danas bilo naoblacilo i grmljelo,ali nista od kise.Cekamo petak i subotu jace zahladjenje.Sad je trenutno oblacno i svjezije za nekih 2.5-3.5 c

vanja

stisla u pg vrucina. trenutno 29c. mada osjeca se neki povjetarac pa je za zeru svjezije...jos par dana i stize poluvrijeme  :11:

Transmat

Quote from: vanja on July 12, 2016, 22:23:56
stisla u pg vrucina. trenutno 29c. mada osjeca se neki povjetarac pa je za zeru svjezije...jos par dana i stize poluvrijeme  :11:
..pa onda se ceka kraj drugog poluvremena, pa nekoliko produzetaka, i na kraju penali tamo krajem septembra..   treba izdrzat  :120:

vanja

Quote from: Transmat on July 12, 2016, 23:15:25
Quote from: vanja on July 12, 2016, 22:23:56
..pa onda se ceka kraj drugog poluvremena, pa nekoliko produzetaka, i na kraju penali tamo krajem septembra..   treba izdrzat  :120:
a dobro, bice i prekida... (baklja u teren ili u neciju glavu haha)
T25.2c....vazduha nema

staracfoco

Do 15 sati vruće i sparno.Bio je baš težak dan,posebno za nas"mlade" od 60 i nekoliko godina.Poslije 15 sati se naoblačilo i počelo baš dobro da svicka i grmi a onda se sve smirilo.Ovo me je podsjetilo na vrijeme kad sam,sa društvom,ljeti krstario našim lijepim planinama,na kojima je bilo mnogo više čeljadi i stoke nego danas.Sjedjeli smo sa jednim starijim gorštakom i gledali kako ,prema sjeveru,crno nebo paraju munje uz potmulu tutnjavu.Godina je bila sušna,trava slabo rodila a ljutita starina svaki bljesak munje komentarisao riječima:"A svitni ,svitni suvopizda!"Iako nije bio u prilici da čuje vremensku prognozu,starac je znao da će sve da se završi na vatrometu i buci i da neće biti dugo čekane i željene kiše.Ovaj izraz koji je upotrijebio za jalovu grmljavinu čuh tada i nikad više,ali je zapamtih i svaki put se prisjetim te epizode kad se nešto slično dešava.

Niksic 3

Napolje je prijatno,niti vruce niti svjeze.

staracfoco

21 stepen u 22 sata i nije baš uobičajeno u ovim krajevima.Ipak mislim da će doći do izraženijeg pada temperature već tokom narednog sata jer se izvedrilo i nema vjetra a to je,u ovoj kotlini,bar do sada značilo naglo osvježenje zbog temperaturne inverzije.

Bura

Još samo jedan dan ovoga pakla!  :14: I kao po običaju je pred promjenu vremena vrijeme "najteže". Vlaga je u prosjeku 70%.  :13:

Koliko je nadirujući hladni front jak pokazuje razlika u temperaturama iza i ispred njega. Tokom dana će ta razlika biti još izraženija.

Na sjeveru ima jakog juga. Najtoplija Podgorica sa 31°C, najhladniji Žabljak sa 10°C manje.

Transmat

Mislim da niko nije ocekivao da ce ovoliko osvjezit danas..   
Bas je primjetno. nije presla 34 u Pg.
Danilovgrad malo topliji jer nije bio izrazen vjetar kao u Pg.

Sjutra ce biti milina  :114:

Niksic 3

Dje ste forumasi evo me sa Jasenovog Polja radno bilo segala se drva.Ujutru u 07:10 sam kreno iz Nk auto je pokazivalo 18c a kad sam dosao u Jasenovo Polje 15c.Na Jasenovom polju je jutros bila cak rosa koja me je prijatno iznenadila.Kako su mi rekli u Niksicu je celi dan bio suncan i topao a dok sam bio u J.Polje sunce nije progrijavalo,bilo je oblacno i iz vise navrata strckala kisa.

skener

Quote from: Transmat on July 14, 2016, 17:15:20
Mislim da niko nije ocekivao da ce ovoliko osvjezit danas..   
Bas je primjetno. nije presla 34 u Pg.
Danilovgrad malo topliji jer nije bio izrazen vjetar kao u Pg.

Sjutra ce biti milina  :114:

Bilo je i najavljeno do 35 C...Sjutra i narocito za vikend osjetno svjezije, nakon toga T opet ide gore

Niksic 3

budva lastva grbaljska

au zabljak samo 9 stepeni ne bi me cudilo da nocas tamo ne pocne snijeg  :79: makar po vrhovima planina a sta mislite o tome  :05: :05: :05: budva u 10h oko 32 C ali primjetan je blagi pad na svim stanicama

Cirius

Pojačava grmljavina u Kazanu, preko Lješanske i Bandića prema Danilovrgadu se kreće glavni dio vatrometa. Rijetko se vrelina izgura iz Kazana bez porođajnih muka i galame ....   :36:
Hladna masa se kreće prema nama, za nekoliko sati se vraćamo u April, kao kroz portal    :105:   

http://en.blitzortung.org/live_dynamic_maps.php

http://en.sat24.com/HD/en/it/visual

Niksic 3

U Niksicu tek po koja kapljica kise.Al je nebo crno bice fine kise.Vojnik se ne vidi.

Niksic 3

Pocela kisa u Niksicu.

Niksic 3

Fino sipa u Niksicu bas fino.

budva lastva grbaljska

upravo padao grad krupan na srecu samo oko 5 minuta i 5 minuta kise i evo sad se stabilizovalo 

Niksic 3

U Niksic umjerna do jaka kisa uz grmljavinu.

Bura

U Baru promjenljivo oblačno, grmi i sa mora i sa planina. Razduvao se vjetar. Naiđe jedan pljiuščić, ali je padao uz sunce pa nije uspio ni da skvasi ulicu. T 27.9°C.

Niksic 3

U Niksicu jaka kisa,ulica preplavila ako nastavi bice velika kolicina padavina.Bas jaka kisa uz 16 c.