News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Februar 2016.

Started by Cirius, February 01, 2016, 10:18:21

Previous topic - Next topic

Bura

Ulcinj u 12h mjeri 27.1°C, Bar 26.9°C.  :26: Što je ovo!
Bolje gram nafake no kilo mozga.

budva lastva grbaljska

idemo jos nadam se da ce jos rasti ima potencijala bar do 15 h

Al3k5aNd4R

U Baru se može na more ić slobodno, pretoplo je :D
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Južina

staracfoco

U mojih 60 i više godina nijesam zapamtio da su tokom februara u Beranama radile ljetnje bašte kafića i restorana.Od jutros,u glavnoj ulici, koja je zatvorena za saobraćaj,postavljeni stolovi kao u sred ljeta i sve puno kao oko.Ne znam kolika je trenutna temperatura ali su me sunce i nekakav vrući vjetar dobro preznojili.U kući danas nema nalaganja šporeta.
P.S.Bura je dobro uočio da ovo čudo dolazi direktno iz pustinja na sjeveru Afrike,jer su ,nakon sinoćnje kratkotrajne i slabe kiše,sve šoferšajbne auta isflekane žutom prljavštinom.Da je juče,umjesto kiše,padao snijeg bio bi žut.

sanjin

Kad je bal nek je bal. Dabogda bio tropski dan svuda.  :57:

Južina

I ja navijam za rekorde.
Vidim da je i čuveni Kazan ufatio zalet

pg

25.0C!!! Ljetnji dan.E ovo je vec totalno neocekivano
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

sanjin

Sinoc kad sam izasao s posla oko 8 sati doceka me topli vjetric ... mislio sam da je maj.

25 stepeni PG.

Bura

U 13h:

Ulcinj 27.3°C
Bar 27.2°C
Petrovac 26.0°C
Budva 25.0°C
Podgorica 24.8°C
Herceg Novi 23.7°C
Berane 22.0°C

edit: Već u 13.10h Podgorica skočilna na 26.5°C.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Južina

Rožaje 20 a preko 1000 mnv imaju lele
Prema AMS ni Bp nije daleko od 24, ne znam zašto synop pokazuje 21

SnowHunter

Koliko su ovo potpuno sulude temperature za datum neka posvjedoči sljedeći barski graf:

Srednji datum pojave prvog dana sa Tmax≥27°C u Baru u cjelokupnoj istoriji meteo mjerenja je tek 22.maj!!! Ove godine smo poranili više od tri mjeseca. Takođe, od danas 15.februar sa Tmax od 27.4°C ima jači dnevni rekord od svih dana u Baru sve do 16.aprila!!! Potpuno nerealno!  :78:

Zbog ovakvog ekstrema pomalo nezapaženo protiču novi apsolutni rekordi za februar u Herceg Novom, Podgorici i Pljevljima.

sanjin

Cirius

Sinoć oko 19:00 h su radile bašte lokala i bilo je prijatno za popit kafu (to bijaše 15. februar uveče   :67: )  onda je pala neka kaljuga od kiše, ali topla noć se nastavila.

Danas, evo, blago rečeno anomalija ..... pljušte ljetnje temperature u feburaru, i to nije ni neki kraj mjeseca nego sama polovina februara    :28:

Ima nešto mutno u vazduhu, moguće da je vlaga koja naglo isparava, a možda je i depozicija aerosoli iz Sahare.

--------------------

Evo preteče me Sanjin, 26,5'C,  ljudi je li ovo realno    :102:    :102:     

--------------------

Sad već 26,9'C     :23:

Južina

26.9 PG 13:20 h, još samo 3.1 i tropski dan je tu 16 februara  :14:  :05:

Južina

Quote from: Cirius on February 16, 2016, 13:33:25

Sad već 26,9'C     :23:

27.1
I ovđe ima oko 26, ako ne i više.

Miloš

Prisustvujemo istorijskom danu. Ovo je toliko ubjedljivo najtopliji februarski dan u istoriji mjerenja u Crnoj Gori, da gotovo da ni nema nikakvu konkurenciju.  :26:

U Srbiji je danas zahladnilo, ali ovamo je jučerašnji dan bio nešto nalik današnjem u CG. Ipak temperature nigdje nisu prešle 27°C, išle su do 25.5°C. Sve je to rezultovalo razvojima oblačnosti i ljetnjim olujicama u sred februara.

Biće zanimljivo vidjeti večeras zvanične Tmax u 19h, Podgorica, Ulcinj i Bar će biti približno jednaki, oko 27.5°C.

Al3k5aNd4R

Da mi je neko pričao da ću cijeli dan bit u kratke rukave u sred februara ne bih mu vjerovao...
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

prenka

:14: :14: :14: Ljeto  :33:    Sad me ne bi iznenadilo ni da padne snijeg u mart  :03:

Dule97

Nevjerovatan danasnji dan  :52: Zivimo u takvoj zemlji gdje su moguci meteoroloski ekstremi svih vrsta i to je ono zbog cega toliko puno volim ovu nauku.

Gledam i ne vjerujem  :13:  27C° u Podgoricu u sred februara. Stvarno da se zapitamo sta se to desava sa klimom i kakvi nas vremenski ekstremi tek ocekuju  :32:

Južina

Ja bih samo poželio jedan bijeli ekstrem nakon ovoga.
4 godine ničega, mora se naplatiti to kad tad

jak jugo trenutno, nebo bez oblaka

vladobr

Pg skoci u 14 h na 27,1  :05: Br i Ul padose ispod 27. Hoce li Pg nadmasiti Ulcinjskih 27,3 ?

SnowHunter

Quote from: prenka on February 16, 2016, 14:16:02 Sad me ne bi iznenadilo ni da padne snijeg u mart  :03:

Pa snijeg u martu bi bio mnogo manje iznenađenje u odnosu na ovakvu vrućinu...  :120:

Još malo statistike koja će pokazati kakvom ekstremu prisustvujemo. Podgorica bilježi daleko najraniji ljetnji dan (Tmax≥25°C) u istoriji meteo mjerenja. Prethodni rekord (18.mart iz 2004) je pomjeren za više od mjesec dana!

Prije nešto više od tri mjeseca Podgorica je imala najkasniji ljetnji dan u istoriji meteo mjerenja:

Srednje trajanje ljetnje pauze u Podgorici (period od zadnjeg ljetnjeg dana u prethodnoj godini do prvog ljetnjeg dana u tekućoj) iznosi nešto više od 6 mjeseci. Ove godine, međutim, ljetnja pauza je trajala tek nešto više od tri mjeseca - za čak 46 dana je oboren prethodni rekord najkraće ljetnje pauze!!!

Definitivno dan za pamćenje... Da dodam da su do ljetnjeg dana stigli i Golubovci sa 26.9°C i Virpazar sa 26.2°C.

prenka

Quote from: SnowHunter on February 16, 2016, 14:35:39
Quote from: prenka on February 16, 2016, 14:16:02 Sad me ne bi iznenadilo ni da padne snijeg u mart  :03:

Pa snijeg u martu bi bio mnogo manje iznenađenje u odnosu na ovakvu vrućinu...  :120:

Još malo statistike koja će pokazati kakvom ekstremu prisustvujemo. Podgorica bilježi daleko najraniji ljetnji dan (Tmax≥25°C) u istoriji meteo mjerenja. Prethodni rekord (18.mart iz 2004) je pomjeren za više od mjesec dana!

Prije nešto više od tri mjeseca Podgorica je imala najkasniji ljetnji dan u istoriji meteo mjerenja:

Srednje trajanje ljetnje pauze u Podgorici (period od zadnjeg ljetnjeg dana u prethodnoj godini do prvog ljetnjeg dana u tekućoj) iznosi nešto više od 6 mjeseci. Ove godine, međutim, ljetnja pauza je trajala tek nešto više od tri mjeseca - za čak 46 dana je oboren prethodni rekord najkraće ljetnje pauze!!!

Definitivno dan za pamćenje... Da dodam da su do ljetnjeg dana stigli i Golubovci sa 26.9°C i Virpazar sa 26.2°C.
Mislio sam za Podgoricu , mada u pravu si i to ne bi bilo neko veliko iznenadjenje kad bi pao snijeg i u glavnom gradu u martu . Bilo je i tih slucajeva , sjecam se i to bas na 8 mart 2000 i neke  :32: Ako se ko sjeca koja je to tacno godina bila neka nas podsjeti  :78:

Fraka

2005. ja mislim. Pao je dosta puta snijeg u martu do samog mora i nije nikakvo iznenadjenje... al ovo sad, ovo se ne moze opisat. Bas sam tuzan  :16: