News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2016.

Started by Bura, January 01, 2016, 00:33:17

Previous topic - Next topic

FGump

Sinoć sam ih htio postaviti ali avaj...nešto se promijenilo u proceduri od mog prošlog, davnošnjeg postavljanja pa nijesam uspio...elem Fraka me nauči sad...

sanjin

Na Crnom Vrhu u Srbiji -17 uz snijeg.  :104:

sanjin

Veci dio Srbije, Hrvatske i Bosne ce biti zatrpan. Jedino kod nas kisa. Kakvi smo mi maleri, sto je ovo...  :102:

bole

Cuce se, a i znace bog i nas pogledace :)

Uprkos svemu u kazanu svega 4c
hladno
umijerena kisa
vijetar E 2m/s
pritisaj 2002 hpa

Dado

Ja isto mislim da nismo maleri, jednostavno imamo takav geografski polozaj. Ovo je uobicajeni scenario kod nas, prodor juga, plus po visini..Sjetite se samo koliko smo puta "psovali" zime izuzev one cuvene dvije.  :03:

Izvinjavam se za off. U Bd trenutno lije kao iz kabla.

JovanK

Na Korita katastrofa kiša uz 1 cm snijega i tmp od 3c
Bilo i susnjezice

Dado

Rade li kamere na Vucju, zna li se kakvo je tamo stanje?

Tihi

Pada umjerena kisa.Niksic u 11 h najhladniji sa 0.5 C,na Zabljak susnjezica.Trenutno vrlo mala razlika u temperatuti izmedju juga i sjevera,u Pg 4 stepena ,na sjeveru koji stepen nize.Nekad zna da trpa i na 1.5 C a sad na 0.5 C lije kisa,mada bez minusa nema srece.
Na Vucje bi sad moglo biti  10 cm maksimalno.

Nikola

:109: nema mjesta za ocaj NK,dobili ste skoro najveci pokrivac a nadali ste se samo i pahuljama.

Quote from: JovanK on January 03, 2016, 11:20:11
Na Korita katastrofa kiša uz 1 cm snijega i tmp od 3c
Bilo i susnjezice
Nadao sam se da ce do kise biti vise snijega.

Ovo su situacije kad kotline i doline drze nisku T zbog slabog vjetra u nizim slojevima.

Pravi zimski dan,tmurno,sa izmaglicom,kisa.
Hladno T 4.2c

mecava

Veoma hladno u Beogradu, mecava.  :79: Trenutno -8 uz slab do umjeren snijeg. Visinu snijega nemoguce utvrditi, prosjecno od 5-15cm.  :79:  :79:

Fraka

Sjajno za Beograd  :109:

Vidim da je Kotor, kao i prije sto sam primjetio, znacajno kasnije dobio juzinu od ostatka primorja, tek oko 9 je zaista probilo dolje.

Nikola

Probio jugo,intezitet kise pojacava T 4.8c

NK sve ce biti dobro

Quote from: nikolA on January 03, 2016, 11:57:06
:109: nema mjesta za ocaj NK,dobili ste skoro najveci pokrivac

Ovo je u skladu sa mojom prognozom evo potvrdice Czv Nk, ali moramo konstatovati i da bas ne moze Nk staviti u isti kos sa Dg......ma ocu da kazem ocemo zime kao kadcsam ja bio mali...nije bilo jedne zime a da se nije moglo spustati sankama pored manastira.

edit : lije li lije zali boze ovu temp
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Fraka

Otvorih pljusak poslije dosta mjeseci i vidjeh u Albaniji stanicu "Fushë-Arrëz", na nekih 555mnv. Elem 51 mm padavina danas na negativnoj temperaturi  :02:

Czv Nk

Nekada je padalo snijega nije mogao zimski raspust proci bez njega,onda sankanje i nije bas cesto kisa u njega padala.Sad se veselim ako vidim 5 cm prije odvratne kise.Nevjerovatno ali istinito.

Nikola

Meni su jos intersantnije T na Jadravskoj obali Rijeka 2c,Sibenik 3c,Senj -2c

vjerovatno u Rijeci i Senju snijeg pada jer je dobra T850mb.Nalazimo se na najgoroj poziciji po pitanju snijega,sa one strane ciklona gdje se toplota salje pravo na nas.

Evo ga taj bakcuzni pojas koji obuhvata nase primorje ZB ravnicu,dolinu Neretve,na sjeveru je cesto granica Konjic,zatim Dubrovnik,Split,Sibenik,nerijetko Zadar,Knin.

Fraka

A ne moze de nijedan grad na Jadranu nosit sa Senjom, tamo pada snijeg kod bukvalno svakog hladnog fronta, a bura dere capru, na ovih minus 2, sibjektivni je sigurno blizu -15. To je neki drugi svijet, senjski lukobran je cesto okovan ledom kao da je u Kanadu. Mozda ne temperaturno, ali po osjecaju hladnoce, Senj je hladniji od 90% kontinentalnih nizijskih gradova na balkanu, bez ikakve sumnje.

Admin

Pozdrav iz sniježnog, hladnog i vjetrovitog Beograda. Probao sam da prošetam i brzo pobjegao nazad.   :02:

skener

Quote from: Admin on January 03, 2016, 13:43:21
Pozdrav iz sniježnog, hladnog i vjetrovitog Beograda. Probao sam da prošetam i brzo pobjegao nazad.   :02:
[/quote\]

Rado bih se zamijenio sa tobom  :03:

Bura

U Baru prije sat-dva bilo par jačih pljuskova, sada kiša ili rominja ili uopšte ne pada. Vjetra nema iako je jutros bio pojačan. Trenutna T 10.6°C.

Cijela država je u plusu. :75: Dok na sjevernom Jadranu (Pula i Senj) javljaju snijeg, naš kršni Žabljak javlja susnježicu na +1°C.  :16:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Стенли

Samo zamisljam Beograd kakav je pod tim uslovima i takvom kosavom, samo kacite materijal slike, snimke..  :112:

Južina

U BG repriza februara 2012 a na Žabljaku kiša, ovo vrijeme postaje smiješno.

Stefan600

Kiša nije padala preko mjesec dana, a ja je se uopšte nisam uželio. Kišnim danima su defintivino ljudima smanjene mogućnosti,  slabo se šta može raditi...
T 5.62C. Kiša rominja.
Februar 2012. :)

niksicki

Uf, namjerno ne zelim da ulazim na srbijanski i hrvatski meteo forum da gledam kako kače slike snijega dok se mi odje patimo   :46:

Južina

Slab snijeg, ovim tempom za 100 godina možda se primi na travnate površine   :07: