News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Januar 2016.

Started by Bura, January 01, 2016, 00:33:17

Previous topic - Next topic

Dzoni

Quote from: scepo on January 02, 2016, 17:05:15
Jesam,evo sad uzeh one 2 lopate siroke da ne brinem,mada bolje da sam 2 kisobrana  :120:
On:Oblaka sve vise tesko moze T vise ici dolje max do do 4c  :82:

Mislim da bi T mogla ici i do oko 3c u najboljoj varijanti u pocetku padavina.

scepo

Sve zavisi od jacine oblacnosti,ono sto je sigurno da ce okolna brda poceti sa snijegom vjerovatno :62:

boka

Quote from: bole on January 02, 2016, 17:07:05
Kako kod koga, samo 5.2km zapadnije od centra grada

T 4.9C

Da se pohvalim da sam narucio Davisa Vantage :)

Bravo Bole ...like za to !!!

Nikola

Quote from: boka on January 02, 2016, 17:16:57
Quote from: bole on January 02, 2016, 17:07:05
Kako kod koga, samo 5.2km zapadnije od centra grada

T 4.9C

Da se pohvalim da sam narucio Davisa Vantage :)

Bravo Bole ...like za to !!!

:45:

Oblacno,T 5.8c do i uz padavina moze otici jos 1,2c max nize.Niksic i Cetinje bi vec sad poceli sa snijegom jer su slojevi ohladjeni a nema jaceg vjetra da razbiju inverziju.Kao sto rekoste,brda u okolini(400/500mnv) mogu imati susnjezicu i snijeg.

Stefan600

Moze temp pasti jos 3 stepena plafon, ma kakvi, mozda 2, ali sa dolaskom jace oblacnosti temp ce porasti minimum jedan stepen, tako da, realno bi bilo da temp bude oko 4C kad krenu padavine.. Dako bude snijega nize ovim putem prema Kucima ako budem isao :103:
Februar 2012. :)

Dzoni

Ja mislim da T moze i do 2,37c ic nize s padavinama  :122:

Stefan600

Dzoni, da neces put Kuca nocas?  :120: :120:

Dzoni

Nije iskljuceno da se primim do Ubala malo, ocekujem da ce vijati lijepo na tih 400-450m.

vanja

E sad je lijep put gore,sve je uradjeno pod konac. Mozda i ja odem do Meduna malo :) A Ubli su vec sjeverni pol :))

Transmat

Quote from: sone on January 02, 2016, 14:19:43
Quote from: nikolA on January 02, 2016, 13:57:35
Ne znam cemu taj pesimizam,izgleda kao da se subjektivan dozivljaj namece objektivnom.Objektivno niko ne ceka snijeg u Podgorici.

Promjenjiva oblacnost,T 9.1c
Tacno Nikola.Odlicna konstatacija.Bilo je izuzetaka da bude snijega dobrog al rijetko.Napisacu sjutra koliko je snjegova bilo 1940 godine u Bjelopavlivima,Martinici selo Kruščica od covjeka koji je to kao desetogodisnjak dobro zapamtio.Sjedio s njim za docek Nove.
Koji je to iz Krušice ??

Czv Nk

5.64 c u pg.Sce je moguce nocas imam neki osjecaj.U nk za sada oko 2 c,dako temp jos padne.

JovanK

Na Korita sjutra bajka!!! :79:

Tihi

U Niksic oblacno,tiho,temperatura oko 2 stepena.Moje vidjenje za Niksic je sledece.Posto ce temperatura biti ujtru oko nule a bice i padavina,postoje razne situacije.Najrealnija je ta da u Niksic pane par centimetara snijega koji ce se vec do popodneva istopiti,a da predvece kisa ponovo predje u snijeg i da opet bude 1-2 cm.Jos gora situacija je  da samo u najranijim satima a to je oko 5-6 sati bude poneke pahulje.
Sto se juga tice samo bi Lovcen i Orjen mozda mogli imati cjelodnevni snijeg,a brda oko Podgorice na tih 500 mnv sto pricate nece gledati snijega.Kad u Niksic pada cisti snijeg ,vec kad  se prodje  Budos  par kilometara vazdusne linije pocinje kisa tako da okolina Podgorice nema velike sanse.A na Kuce granica mora biti visocije nego u okolini Niksica,na primjer ako je  granica ovamo oko 1000 mnv na Kucke planine je na 1200/1300mnv,u nekim situacijama i jos visa,pogotovo kad prodire toplota sa juga.

Stefan600

Vjeruj ti da na 600 mnv iznad PG nema sad preko 2,3 stepena  :27:

Nikola

Sve zavisi od situacije(da li je topli ili hladni front u pitanju),kod nailaska toplog frinta u pocetku ce snijezna granica biti slicna a onda ce kad ojuzi u ZB ravnici i na Cetinju,Niksic zadrzati postojecu,sve ustvari zavisi od jacine vjetra tj. kojom snagom ciklon povuce toplotu.
Npr. o tome smo prije govorili,da postoji jos jedna planina velicine Rumije na potezu od Ulcinja do Prokletija da 'zakrpi rupu' kroz koju toplota nesmetano prodire imali bi mnogo nize snijezne granice u ZB ravnici.
A da se vec postojeca Rumija ukloni Bar bi imao masu hladnije zime,tj. bio bi slican Ulcinju,tako da postojece stanje ne odgovara ni jednima ni drugima,naravno onima koji vole snijeg.

T 5.4c jos uvijek nema padavina nigdje,vec u ovom ili narednom satu bi trebale da krenu na jugozapadu.

Стенли

Ako bi vam pomoglo pri orijentaciji Danilovgrad je sada na 3oC.

Da ne postoje modeli i da nisam upoznat sa istim, gotovo bih siguran bio da nas nocas siguran snijeg ceka...  :77:

Gaston

Na Studeno je počeo snijeg lagano da pada, temperatura je -1,6°C. :79:
Upravo sam se vratio odozgo.

markonato

Quote from: nikolA on January 02, 2016, 19:10:42
A da se vec postojeca Rumija ukloni Bar bi imao masu hladnije zime,tj. bio bi slican Ulcinju,tako da postojece stanje ne odgovara ni jednima ni drugima,naravno onima koji vole snijeg.

Znam da su neki stariji govorili kad sam dijete bio isto ovo što si ti napisao. Da nas Rumija štiti od dosta vremenskih nepogoda i da bi zime bile mnogo jače da nje nema. Takođe Barani često kažu Rumija povuče kišu ili povukla je Rumija ovaj oblak.

Stefan600

Ada meni je jasno da je na gradskoj periferiji hladnije. Ja sam izlazio oko 18:00h na mozda nekih 250mnv sa tatom(isli po kerove koji nam se nisu do tad vratili  :75: ) i osjeca se da je veci stud dosta, ne zbog te visine, nego samo zbog toga sto smo otisli iz gradskog jezgra.. 

Dzoni

@ Tihi

Ne mora da znaci. Sve zavisi od situacije, kako je i kolega vec napisao.
Za Podgoricka okolna brda se varas  :62:
Ja sam prilicno uvjeren da ce u Kucima (Ubli na 450mnv) poceti sa snijegom jer je gore sad 2,8c.
Podgorica je sad na 4,7c, pala je za tih 1,2c i mislim da ima prostora da jos malo pada, najmanja vlaznost je upravo kod nas.
Sto se tice Niksica siguran sam da krece sa snijegom a koliko ce izdrzati prodor juzine veliko je pitanje.
Iskustveno vjerujem da ce Nk "pasti" medju zadnjima.

Bura

U Baru oblačno i T 6.2°C. Jutros je moj digitalac zabilježio Tmin -0.6°C, prvi ovogodišnji minus. Sudeći po radaru - padavine sve bliže.

Samo da ova kiše 'oće više počet. Eeeee, na što spadosmo, da kišu željno iščekujemo u januaru.  :75:
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Dado

Nisam u Nk ali mi javise da je poceo sitan snijeg. Mogu li sugradjani potvrditi?  :03:

Yeti

Stidljivo,sitne pahulje prolijeću.Aj' nek je sa srećom! :79:
Listen to me carefully,I shall say this only once

sanjin

Aj pa pola metra do jutra!  :109:

Nikola

Cestitam Niksicu  :109:
HN 0.1RR krecu jace padavine,kako ce sad T na CT da ode dolje kad krenu padavine.

Odosmo relativno nisko,4.2c, DG sigurno 1-2c nize,nije iskljuceno da i na Glavi Zete bude pojave susnjezice/snijega.