News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Novembar 2015.

Started by Cirius, November 01, 2015, 00:02:33

Previous topic - Next topic

NK sve ce biti dobro

Quote from: Filip.V on November 26, 2015, 12:28:31
Hvala na dobrodoslici  :47:

@ SnowHunter, ti uvijek sa lijepim slikama.  :83:
U Niksicu je zahladilo, mozemo li ocekivati koju pahulju obzirom da duva sjever  ?:79:

Tradicionalno jaci sjeverac iskljucuje snijeg u niksickom polju, i ne samo snijeg cak i intenzivnu kisu. Tako je na primjer i u Podgorici. Zato obicno u Nk kad padne fin snijeg padao je ili po mirnom vremenu ili rjedje po istocnom ili juznom vjetru, ali ne neke posebne jacine.

Sorry za off

Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Nikola

Pocela slaba kisa,uz umjeren do jak sjeverni vjetar.

Filip.V

U Niksicu jutros 3 stepena, duva solidan sjever. Subjektivni osjecaj -1.   :83:

Nikola

Na sjeveru dobro pada svijeg PV 0.4RR,ZB 0.2RR... i padace do kraja dana.U Niksicu da je bilo padavina vjerovatno bi bilo i snijega ovako samo 3.5c uz jak vjetar.

Czv Nk

Bar smo vidjeli pahulje malo  :05:

pg

Hladno i vjetrovito T 10.5C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

SnowHunter

U 13h ozbiljniji snijeg mjere Žabljak 24cm, Rožaje 22cm i Pljevlja 12cm.

sanjin

Visina sniježnog pokrivača u 13 sati: Žabljak 24, Rožaje 22, Pljevlja 12, Plav 5, Andrijevica 4, Plužine 3, Kolašin 2 i Bijelo Polje i Berane 1 cm.

staracfoco

Prvi zimski dan u novoj sezoni.Snijeg se zadržavao samo na travnatim površinama,krovovima i autima iako je,naoko,ozbiljno padao.Ipak,temperatura tla i vazduha,učinili su svoje i snijeg se istopio tako da ga ,trenutno,niđe nema.Ono što je interesantno je činjenica da je padao potpuno suv snijeg,karakterističan za mnogo niže temperature od današnje.

Filip.V

U Niksicu T trenurno 3.5 stepeni. Duva jak sjever u prigradskom podrucju. Cini mi se da je u gradu malo smirenije. U Pg je duvao iato jak vjetar imao sam osjecaj da je hladnije nego u Nk.  :109:

skener

U nk slab snijeg pracen sjevernim vjetrom...

Bura

Visine snijega u 19h sa glavnih meteostanica:

Žabljak 26cm
Pljevlja 15cm
Kolašin 3cm

Ledno u Baru večeras, jaka bura, pa čovjek ovih 10°C osjeća kao 7°C.

Imam jedno pitanje za SnowHuntera, pa nek odgovori kad bude imao vremena... Je li se ikada desilo da u novogodišnjoj noći neđe na primorju, a može i konkretnije - u Baru, pada snijeg i da je prvog januara u 7h bilo statističkih centimetara?
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Prema onome što ja imam od podataka, pokrivača nije bilo. Gledajući temperature i padavine, čini se da nije bilo ni običnog padanja snijega bez formiranja sniježnog pokrivača. Nova Godina i snijeg na Primorju ne idu zajedno...

NK sve ce biti dobro

Ali sto je zanmiljivo uzvisenje Javorak je potpuno golo, nema nimalo snijega, Vojnik bas ne vidim, ali msm da je slicna situacija, sto je rijetko u ovakvim okolnostima.

Fraka

SH 2002. ili 2003. u novogodisnjoj noci je padao snijeg u Kotor u vise navrata, bio se krenuo malo vatat, ali nista. Sjecam se jer sam jos uvijek bacao petarde sa drustvom u komsiluk, a cijelu noc sam proveo gledajuci na svjetlo ulicne rasvejete. I tada sam bio potpuno lud za snijegom, tako da znam dobro  :11:

Tihi

Oblacno,prohladno uz po koju kisnu kap i bez vjetra.Okolna brda su malo obijelila po vrhovima,dok u planinama pada jak snijeg.

niksicki

Kod mene u Goliju juce bilo 5 cm snijega,izgleda da je i noces padao,cak mislim da se sinoc spustio skroz do u sela,a vidi se da i sad gore snijezi.Vrhovi Budosa su pod snijeznom zavjesom,ipak mislim da je slab intenzitet.

sanjin

Poce kisa. T 8 stepeni.

petar

Krecem sada za Niksic sa drustvom, nadam se da cu vidjeti po koju pahuljuuu

pg

Ja sam u Niksic danas pomet pada slaba kisa T u auto 4C
10.02.2012
11.02.2012
12.02.2012

Nikola

Slijedi razvedravanje sa zapada,Nk je danas bio na granici da presnijezi,snijeg je padao na 800/1200mnv na jugu,vjerovatno je zabijelio Garac.

NK sve ce biti dobro

Bilo je danas kroz kisu rastopljenih pahulja, ali zbog inteziteta padavina, ili bolje reci jada od padavina, nije bilo uslova za sto vise. Ali doslo je prvi put ove jeseni-zime do formiranja zavjesa na Budosu i u prvcu brda Tovic.

Miloš

U Beogradu provijava snijeg. T +1.4C.

U prethodnih nedjelju dana palo je 62mm kiše i susnježice, i to sve na temperaturama od 2-4C. Pitam se šta bi bilo da su temperature bile koji stepen niže.  :78:

SnowHunter

Quote from: Fraka on November 28, 2015, 04:41:27 SH 2002. ili 2003. u novogodisnjoj noci je padao snijeg u Kotor u vise navrata, bio se krenuo malo vatat, ali nista. Sjecam se jer sam jos uvijek bacao petarde sa drustvom u komsiluk, a cijelu noc sam proveo gledajuci na svjetlo ulicne rasvejete. I tada sam bio potpuno lud za snijegom, tako da znam dobro  :11:

Dobro se sjećaš, Fraka!  :109:  To je bila Nova Godina 2001. na 2002. koja je došla nakon najhladnijeg decembra u zadnjih 30-ak godina. Synopi za Herceg Novi i Bar daju samo kišu tokom večeri i novogodišnjeg jutra, dok je ulcinjski synop zabilježio padanje snijega, ali bez formiranja sniježnog pokrivača. Izgleda da je to bio najbliži susret snijega i novogodišnje noći na Primorju.

U Beogradu je u zadnjih 24h palo 17.7mm kiše na temperaturi između 1°C i 4°C. Snijegu, nažalost, ni traga...  :82: Ali, kao i često u ovakvim situacijama, nekoliko stotina metara više može napraviti potpuno drugačiji ugođaj. Jutrošnji pogled na visine snijega na RHMZ sajtu kaže da nedaleka Bukulja visoka samo 700m mjeri čak 32cm snijega. Razmišljam da možda ni Avala nije loše prošla i, naravno, odlazim tamo... Čini se, ipak, da je ovog puta granica ozbiljnije akumulacije snijega bila iznad visine Avale, upravo negdje u zoni 500-700m. Evo nekoliko fotografija današnjeg izleta.

Na početku u Pinosavi na 260mnm tek tragovi snijega na drveću, trava zelena:

Nešto iznad - šuma lijepo okićena, na tlu snijega vrlo malo:

Iznad 300m počinje kompaktan pokrivač, ali tek par centimetara:

Svo vrijeme me pratila vrlo gusta magla, uz vidljivost od svega 30-50m.

Na platou na 400m takođe malo snijega tek nekih 3-5cm:

Tek na vršnom platou iznad 450m malo više snijega - oko 10cm, ali i to ne na tlu (koje je očito bilo pretoplo) već na izdignutim površinama (klupe, grane, živa ograda):

Na sniježnom profilu na živoj ogradi koja oivičava put koji vodi do vrha vide se dva sloja snijega svaki od po 5cm, donji pun vode i poluzaleđen, star nekoliko dana, i novi svježi od juče. Očito da juče ni na Avali nije svo vrijeme padao snijeg, inače bi sniježna slika bila mnogo bolja:

Oko podneva je gore počeo da pada slab snijeg na temperaturi od -1°C, kasnije u gradu to je više ličilo na neki jad od susnježice ili na čistu kišu...

Nikola

:101: :109:

Uvijek mi je bio miliji takav ambijent uz manji snijeg,kao iz bajke.

Oblacno,suvo i prohladno.Najhldniji dan ove jeseni T 7.5c.