News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 07, 2015, 19:24:34

Previous topic - Next topic

Bart

MAGICIAN je dao najvisu tmax za PG... Ne secam se ko ali neko je dao cak 10 u zbiru vetar to me iznenadilo bas a ima i onih koji love maglu u Pljevljima... A ovi sto su dali oko -1C tmin su verovatno pratili modele jer su oni bas davali tmin najnizu -1C mislim... Ja se najvise razmisljao za tmin, videcemo....

AdriaticWeather

Ja sam jučer bio u svom filmu u vezi sastanka sinoć s jednom djevojkom da sam skroz zaboravio koji je dan i da treba slati prognozu...ali ajde, razlog je bio dobar  :27:

Jocko

Od silnih obaveza sinoć sam skroz zaboravio poslati prognozu za takmičenje. To će me koštati propuštenog kola  :56: a pitanje je hoću li sada imati motiv i za nastavak.

Srećno svima i da osvojite što više bodova  :63:

Стенли

Quote from: AdriaticWeather on November 04, 2015, 11:01:00
Ja sam jučer bio u svom filmu u vezi sastanka sinoć s jednom djevojkom da sam skroz zaboravio koji je dan i da treba slati prognozu...ali ajde, razlog je bio dobar  :27:

Srecno, pa da pokupis sve bodove.  :112:

skener

U odnosu na danasnje stanje do 14h potrebno mi je samo da sjutra Pljevlja budu hladnija 2 stepena...vidjecemo

Bura

Koliko je ovo postalo ozbiljno govori podatak da sam sinoć sanjao vremensku situaciju za četvrtak. Naime u Ulcinju se odjednom podigao jak jugo tako da je vjetar u zbiru bio 13.  :102: I svi kao popadali na vjetar. Ostale parametre nijesam zapazio.  :99: Svašta.

Evo današnje situacije do 14h, ne bi više moglo nešto značajnije da se promijeni kada su terminski maksimalci u pitanju, eventualno koja decimala:

ULC 20.0 0
POD 20.2 0
PLJE 17.6 0
Vjetar 7
Tmin -6.3 (Kolašin)
SnŽ 0
Bolje gram nafake no kilo mozga.

skener

Miloš

Ovo je današnja konačna dobitna kombinacija. Utisak dana su nešto niža Tmin od očekivane, i veliki rast temperature u Pljevljima u poslijepodnevnim satima:

ULC 20.0 0
POD 20.5 0
PLJE 18.5 0
Vjetar 7
Tmin -6.3
SnŽ 0

Ne bih se bunio da i sutra bude ovako, ne bi bilo loše da makar malo niža bude temperatura u Pljevljima, ostalo ne bih dirao.  :77:

Јоца

Ау ал ћу ја да кикснем на Тмин. :75: А лепо сам јуче видео на форуму да је минималац пре 2 дана био -5.2 за Колашин, али реко неће ићи толико ниско, модели су мало повећавали минималну Т за четвртак, требао сам још мало да спустим Т. Остало је све добро, само да Пљевља не оде опет овако високо, и мени би одговарало као и Милишу да је који степен нижа, јер смо прогнозирали исту Т.

Miloš

Kolašin bilježi sličan pad temperature kao sinoć. Temperatura je u prosjeku viša za nekih 0.5°C nego juče u isto doba, ali je zato relativna vlažnost za 5% niža, što mu dođe na isto. Vrlo je vjerovatno da će Kolašin do jutra ići i do -6°C, a vidjećemo može li i niže. Mnogim takmičarima je granica tuda oko -6.5°C, valjda neće ispod toga.

Admin

Dvadesetak minuta poslije ponoći četiri grada su u minusu
Cetinje -0.7
Žabljak -1.1
Pljevlja -1.9
Kolašin -2.8

Dzoni

demijan

skener

Tmin kako se ocekivalo u Kolasinu i u granicama ocekivanog...28 takmicara je uzelo bod na ovom parametru

kristian_zg

Ide danas Pljevalja preko 19ºC  :116:
Ali bi Ulcinj moga imati problema sa tempom ako ostane ovakav vjetar.

skener

Stanje u 10H

ULC 15.3
POD 14.3
PLJE 1.9

Vjetar 7

Miloš

Tmin ove godine najlakši parametar za prognozu.  :08: Tmax zato nikad teže, može se uloviti jedna od tri po kolu i to je to. Ovoga puta će to biti Pg, a Ulcinj i Pljevlja će većini skinuti poene.
Ukoliko se vjetar u Ulcinju smiri sredinom dana kao juče, i sa ukupnim vjetrom ne bi trebalo biti problema.

skener

Quote from: Miloš on November 05, 2015, 10:55:33
Tmin ove godine najlakši parametar za prognozu.  :08: Tmax zato nikad teže, može se uloviti jedna od tri po kolu i to je to. Ovoga puta će to biti Pg, a Ulcinj i Pljevlja će većini skinuti poene.
Ukoliko se vjetar u Ulcinju smiri sredinom dana kao juče, i sa ukupnim vjetrom ne bi trebalo biti problema.

Vjetar vjerovatno nece praviti probleme pa i ako Ulcinj bude 6 m/s jer Pljevlja i Podgorica nece ici preko 2 m/s

Miloš

Temperature u 11h više nego juče u ovo doba.
UL 17.8
PG 17.0
PLJ 7.2
Vjetar i dalje 7. Ukoliko tako ostane, svi takmičari bi imali po bod.
Vidjećemo kako će vjetar drugačijeg pravca nego juče uticati na temperaturu u Pljevljima.

Bart

Steta sto ne radi ams Ulcinj... Pljevlja prema ECWMF-u bi trebala da dodje do 13C i on vidi okretanje vetra na severni od podneva pa je to moja nada da nece preci 17C prema tome sam i sastavljao prognozu...Vec imam za tmin nulu pa bi dobro bilo da se izvucem ovde... :) Dobar je ulcinj po temperaturi do sada... :)

skener

Ja se jedino plasim Pljevalja, da ne odu visoko...sve ostalo ide po planu za sad

Miloš

Temperature u 12h gotovo identične kao juče u ovo doba:

Ulcinj 19.2°C (juče 18.9°C)
Podgorica 18.3°C (juče 18.7°C)
Pljevlja 10.5°C (juče 10.2°C)
vjetar 6m/s (3+1+2)

Valjda izguraju temperature u Podgorici i Ulcinju još malo. Ulcinj će da raste dokle god vjetar ne okrene na zapadni. Nadam se da to neće biti prije 13h.

skener

Krece onaj cuveni vrtoglavi rast T u Pljevljima...za pola sata 3 stepena  :14:

Dzoni

Pitanje je oce li Pg preskociti 20c  :02: Ulcinj hoce. Plj samo vile znaju dje je granica  :05:

skener

Quote from: Dzoni on November 05, 2015, 13:03:44
Pitanje je oce li Pg preskociti 20c  :02: Ulcinj hoce. Plj samo vile znaju dje je granica  :05:

Podgorica bi trebalo ali ne sad, do 14h bi trebalo. Pljevlja ne bi bila problem kad bi se mjerenje zavrsilo u 14h  :11: ali jedino ona rastu i do 15h