News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 07, 2015, 19:24:34

Previous topic - Next topic

skener

STANJE U 9H:

BAR 20.1
NIK 9.6
KOL 3.0 (AMS)

Vjetar u Baru 2, Kolasinu 2 (AMS), Niksic nema podataka

Transmat

Quote from: skener on October 28, 2015, 09:19:42
STANJE U 9H:

BAR 20.1
NIK 9.6
KOL 3.0 (AMS)

Vjetar u Baru 2, Kolasinu 2 (AMS), Niksic nema podataka

Stanje u HMZ > očajno, svaki cas nesto ne radi.. raspad sistema.

skener

STANJE U 10H:

BAR 20.2
NIK 12.4
KOL 8.7

Vjetar u Baru 2, Kolasinu 2, Niksic nema podataka...ne bi me cudilo da se opet vjetar ne boduje  :14:

Miloš

Stanje u 11h:

Bar 21.0°C, 3m/s
Nikšić 16.4°C, 1m/s
Kolašin 13.9°C, 1m/s

Poređenje sa jučerašnjim u ovo doba, Temperature identične, ali vjetar zabušava:

Bar 21.2°C, 3m/s
Nikšić 16.6°C, 1m/s
Kolašin (AMS) 13.8°C, 2m/s

skener

Ja sam i juce rekao da me iznenadio vjetar u Kolasinu-cak 4 m/s

Стенли

Bice i danas vjetra takvog tipa, samo mozda malo prikasni. Ne zagrijava se vazduh svuda podjednako, a inverzije su velike  :59:

Miloš

Mene nije iznenadilo tih jučerašnjih 4m/s, već ovih trenutnih 1m/s. Evo kako se vjetar u Kolašinu kretao prethodnih dana, gotovo svakodnevno smo sredinom dana imali NE vjetar od 3-5m/s. Izgleda da je samo mala promjena u sinoptičkoj situaciji dovela do potpuno drugačije situacije sa vjetrom danas tamo:

I meni je bilo malo sumnjivo što je većina takmičara odigralo vjetar 6-7m/s, i pored toga što je u ponedjeljak kad smo slali prognoze u zbiru bilo 11m/s. Juče otišao vjetar još više, do 12m/s, pa sam se plaišio da danas može i preko, ali kako je krenulo prije da će da ostane ispod 6m/s.

dikile

Vetar sam gledao od ponedeljka kada je u zbiru bilo 11. Vodio sam se logikom da nece biti preko 11, pa sam stavio 8 da bih pokrio raspon od 5 do 11.

Sto se tiče temperatura za sada Bar i Kolasin po planu, jedino ću promašiti Nikšić. Nikšić će teško preko 20C, meni treba 20.5. Sa 8 bodova bih bio prezadovoljan.

demijan

po ams kolašin u pola 12 došao već na 17,1.

Miloš

Stanje u 12h. Zbog slabijeg vjetra u Kolašinu, temperatura je otišla više nego što je iko očekivao. Ukoliko vjetar ne pojača, ko zna gdje je granica.  :06: Nikšić ostao niže nego što smo se nadali, jedino je Bar prema očekivanjima.

Bar 20.7°C, 4m/s
Nikšić 17.2°C, 4m/s
Kolašin 19.0°C, 2m/s

Rekoh ja još juče dok sam zadovoljno komentarisao jučerašnje parametre da je danas novi dan i da koliko god bila ista sinoptička situacija samo mali detalji mogu sve da promjene.

Jocko

Jutros samo 0 bodova, Tmin umakla za 0.5°C. Loš početak, ne deluje mnogo bolje ni nastavak. Kakav nenormalan skok temperature u Kolašinu  :24:

U 12 časova stanje prema zvaničnim merenjima je sledeće:

Bar 20.7°C, 4m/s
Nikšić 17.2°C, 4m/s
Kolašin 19.0°C, 2m/s

oliver88

Kolasin 19.0 °C, povecao 2 °C  pola sata? To nije greska?

skener

Kolasin je upravo na T koju sam prognozirao...vjetar mi je na granici i nadam se da ce tu ostati i u 13h...a u Niksicu bi trebalo da poraste T jos do 14h...
Bas dosta takmicara je prognoziralo T u Kolasinu 17.5 C i njima je ovo granica za bod

Jocko

Quote from: oliver88 on October 28, 2015, 12:14:36
Kolasin 19.0 °C, povecao 2 °C  pola sata? To nije greska?

Ili bolje reći 5.1°C za sat vremena...haos... :01:

Nikola

Vjetar ocekivano,ali Kolasin ode visokoo

Miloš

U Kolašinu vjetar okrenuo na južni i to je to, otud temperatura nenormalno viša nego prethodnih dana, nadam se da neće preko 20°C.

Neke stvari od prethodnih takmičenja smo zaboravili, kao npr. ovu da je pri južnim strujanjima Nikšić hladniji od Kolašina. Interesantno je da nijedan takmičar nije tako nešto prognozirao. Laka kola i sigurni poeni ne postoje. Nek' nam to bude podsjećanje za ubuduće.  :77:

Ono što sam ja potpuno zanemario pri sastavljanju prognoze je da će vjetar ipak blago okrenuti na južni u odnosu na prethodne dane. To će me i koštati izgubljenih poena.

demijan

kolašin zbilja "skoči" muški...nikšic sam ocekivao jugo oko 5 m/s al da ce doci i do 19 stepeni...
vječita priča da u bilo kojoj prognozi je jedino tačno da nema sigurne .i to je čar.

demijan

u 12,40h po ams kolašin 19,5 :13:

Miloš

Evo dobitne kombinacije u 13h:

BAR  21.0  0
NIK  17.7  0
KOL  19.5  0
Vjetar (Br+Nk+Kl) 9 (4+3+2)
Tmin -0.5
SnZ  0

Kolašin i Nikšić su zaista iznenadili sa temperaturama. Tu za sada imam nule. Ako Nikšić dogura do 19.1°C imam bod, ako Kolašin preskoči 20.2°C gubim bod.

Jocko

Zato sam još ranije napomenuo da su naravno u prednosti oni koji bolje poznaju klimu Crne Gore, odnosno oni koji prognoziraju makar amaterski tokom cele godine. To je i normalno naravno, ali klima Crne Gore stvarno ima svoje čari, vrlo je specifična, i rekao bih da je teže potrefiti nego u Srbiji. Opet hvala Milošu što nije škrt i što želi da nam odgonetne neke karakteristike mikroklime područja CG  :59:

Stanje u 13h:
Bar 20.9°C
Nikšić 17.7°C
Kolašin 19.5°C

Vetar (Bar 4 +Nikšić 3 +Kolašin 2 ) = 9m/s

Ja na Kolašinu već imam negativan poen, pa se nadam da će Nikšić izgurati još 0.1°C kako bi tu uzeo bod.

skener

8 bodova, samo me Niksic iznenadio, T ce vjerovatno rasti do 14h i to je to

Miloš

Ja sam uvijek majstor bio da pogubim poene u ovakvim tzv. "lakim kolima". Ali dobro, 7 poena i nije toliko loše. Mnogo takmičara je u ovom kolu imalo više sreće nego pameti i sa vjetrom, samo nijanse su odlučile da ipak ostane ispod 10m/s. Kolašin je 2.4m/s prema AMS u 13h.

Ostaje još da vidimo koliko temperature mogu da izguraju do 14h i to je to.

Kako god, ovo kolo će izvući prosjek sa poenima i konačno će većina preći u plus!  :109:

skener

Quote from: Miloš on October 28, 2015, 13:22:24
Ja sam uvijek majstor bio da pogubim poene u ovakvim tzv. "lakim kolima". Ali dobro, 7 poena i nije toliko loše. Mnogo takmičara je u ovom kolu imalo više sreće nego pameti i sa vjetrom, samo nijanse su odlučile da ipak ostane ispod 10m/s. Kolašin je 2.4m/s prema AMS u 13h.

Ostaje još da vidimo koliko temperature mogu da izguraju do 14h i to je to.

Kako god, ovo kolo će izvući prosjek sa poenima i konačno će većina preći u plus!  :109:

Mnogo takmicara je smatralo da ce vjetar biti ispod 10 m/s, a sad da li je sreca ili ne zavisi...konkretno ja sam bio ubijedjen da nece ici preko 10, ali moglo je lako da se desi da ode...i da je Kolasin bio 3 ukupan zbir bi bio 10

aca asceric

Sto se mene tice nista ja tu ne bi dirao :)

demijan