News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 07, 2015, 19:24:34

Previous topic - Next topic

Стенли

Djeluje mi lako kolo, ja sam od navike mislio da se salju utorkom vece prognoze. Zato nocas skocih upalih lap top sastavih brze bolje i poslah nadam se da cete svi prihvatit, a i admin. S obzirom da sam malo bio zakasnio.  :103:  :25: Volio bih ispratiti svako kolo do kraja, na glupost bi ovako jedno potrosio.  :25:

Srecno svima

skener

Ovaj put dosta ujednacene prognoze iako imamo razliku od -2 do 5.2 C kad je u pitanju Tmin

demijan

Jutros,slično kao i juče teminska  minimalna  u 7h kolašin sa -1,1.

Jocko

Ja sam od nedelje popodne teško bolestan, pa sam kao i Stenli zakasnio sa slanjem prognoze. Sinoć mi je stvarno bilo teško pridići se iz kreveta ma kakvu želju imao (čak sam i navio alarm misleći biće bolje ako prethodno malo odspavam). Rano jutros mi je bilo nešto bolje pa sam poslao Adminu svoju prognozu. Takođe gajim nade da će prognozu prihvatiti kako Admin, tako i ostali učesnici.  :26:  :02:

Shody

Ja sam za to,ako se mene pita, da admin uvaži i vaše prognoze od jutros. Jednostavno su navikli ljudi da se šalje utorkom...

kristian_zg

I ja sam za. Obzirom da je ovo kolo malo poremečeno nije nešto po pitanju sinoptike kad je predana prognoza. Naravno, neka to ne postane pravilo  :116:

Miloš

Evo današnje dobitne kombinacije do 12UTC:

BAR  21.6  0
NIK  20.0  0
KOL  17.1  0
Vjetar (Br+Nk+Kl) 12 (4+4+4)
Tmin -1.1
SnZ  0

Nije isključeno da još malo temperature porastu u narednom satu, ali ne drastično. Ja se ne bih bunio da i sutra bude ovako, imao bih maksimalni broj poena. Ali sutra je novi dan, dovoljno je samo malo visoke oblačnosti da sve poremeti.

Mene kod ostalih prognoza najviše buni vjetar. Svih prethodnih dana, kao i danas su Bar, Nikšić i Kolašin imali u zbiru vjetar od 9-12m/s.
Neobično mi je kod takmičara koji su odigrali ukupni vjetar 5-6, da je njima realnije da ukupna brzina vjetra bude 2-3, nego preko 9m/s. Da su u igri bili Podgorica, Pljevlja i Cetinje, pa i ajde, ali svi znamo koliko su Bar, Nikšić i Kolašin "osjetlivi" na lokalne vjetrove pri stabilnom anticiklonalnom vremenu.

skener

Pa konkretno na Kolasin nisam racunao da ce biti 4 m/s kod juznog vjetra...da je sjeverni tu bih stavio sigurno bar za 3 vise nego sto sam sad. Sve ostalo je ok, eto samo da Koasin poraste pola stepena sto ne bi trebalo da bude problem

demijan

i ja bih volio da se ovo  preslika sutra. :03:
vjetar za sutra ocekujem nk oko 5 a bar i kol oko 2,3

Miloš

Nema tu nekog dominantnog južnog strujanja, ponovo će lokalni vjetrovi preovlađivati. Ja sam za Bar računao 3m/s, jer tu nema greške u ovakvim situacijama, mada smo vidjeli da je s vremena na vrijeme išao i do 4m/s. Za Nikšić i Kolašin sam ostavio malo veći prostor, ali očekivao 2-4m/s.

Što se tiče današnjih temperatura, još su porasle u 14h. Kolašin je prilično visoko otišao, čak do 18.2°C. Bar 21.7°C, Nikšić bez promjene.

Ne znam šta bi mogao biti razlog tome, ali svi modeli daju za sutra u prosjeku 1-2°C niže temperature nego danas. Da li visoka oblačnost, ili neka blaža hladna advekcija, ne znam šta to vide.

Inače, uvažene su prognoze takmičarima koji su ih poslali sa malim zakašnjenjem!  :45:

Jocko

Veliko hvala Adminu i ostalim učesnicima na razumevanju  :63:

Kolašin kada su temperature u pitanju danas nešto iznad mojih očekivanja, ali i ukupni vetar. Nadam se da će modeli biti u pravu i da će sutra temperature zaista biti niže za makar 1-2°C. Što se tiče Bara i Kolašina ne bi se punio da tako ostane i sutra.

Prema poslednjim merenjima u 19h Kolašin (5.5°C) i Žabljak (4.2°C) glavni kandidati za Tmin.

AdriaticWeather

Pa ne mogu vjerovat...tek sam maloprije vidio mail. Mislim da mi nema smisla sad ni nastavljati natjecanje....

skener

Bilo bi dobro kad bi se do sjutra osposobila za rad AMS Niksic ako je moguce  :78:

Kimi

Quote from: AdriaticWeather on October 27, 2015, 21:02:27
Pa ne mogu vjerovat...tek sam maloprije vidio mail. Mislim da mi nema smisla sad ni nastavljati natjecanje....

Jaka stvar.Uostalom,bitno je druženje i takmičarski duh.  :03:

I ja sam prošle godine izostao bio jedno fino kolo,pa sam opet za prvi put završio sasvim zadovoljavajuće.

Da ne pričam sad za ovo prvenstvo,u kome prvoplasirani takmičar ima tek 5 poena nakon 2 kola...dakle,glavu gore  :11:

AdriaticWeather

Ma naravno da ću nastavit, baš sam jedva čekao ovo :)  Ali opet mi je žao, jedva dočekam utorak večer da krenem s proučavanjem modela i onda imam što vidjeti   :07:   Ne znam čemu to odjednom premještanje, ali probat ću pripaziti sljedeći put.

Admin

Sve sam se nadao AW da ces poslati prognozu, makar i sa kojim minutom zakašnjenja, ali...
No, ovo takmičenje je i zamišljeno prije svega kao druženje.

Miloš

Baš mi je žao AW, ti si uvijek bio među nekoliko najredovnijih takmičara još od prvih takmičenja. Propuštanjem nekog od prethodna dva kola se moglo više dobiti nego izgubiti, ali propuštanjem ovog kola u kom svi što smo poslali prognoze imamo 4 sigurna poena, stvara se zaostatak. Naravno, nije sve u bodovima, mnogo više je u praćenju i u druženju.

Što se tiče stanja na terenu, Kolašin koji je ubjedljivi kandidat za Tmin bilježi sličan pad temperature kao prethodnih dana. U 22h je 2.4C uz vlagu od 98%. Uskoro će da krene da se formira magla što će usporiti pad temperature i za očekivati je da se do jutra zaustavi između 0 i -1C. Osim ako ne dođe do nekog iznenadnog naoblačenja.

demijan

U 6h Žabljak je na -0,7 dok za kolašin,kao i prethodnih dana,nema sinopa ali automatska pokazuje -0,4.U Kolašinu je bilo magle prije dva sata,vjerovatno je i sada pa se  temperatura ne bi trebalo značajnije promjeniti dok je na žabljaku poslednja tri dana u 7h bilo toplije u odnosu na 6h od 0,7 do 2,1 stepen.Videćemo... uspješnu srijedu svima  :112:

Miloš

Tmin jutros u skladu sa očekivanjima velike većine takmičara. U 7h je u Kolašinu izmjereno -0.5, a relativno blizu je bilo samo Cetinje sa +0.8. Žabljak je u prethodnih sat vremena zabilježio skok sa -0.7 na +1.9.
Ako sam dobro sabrao, 37 takmičara je uzelo bod, ali su zato 3 takmičara prošla sa negativnim bodovima.

Zanimljivo je da sam u dosadašnjem dijelu takmičenja više poena osvojio na Tmin, nego na svim ostalim parametrima ukupno.  :83:

skener

Ipak 7 takmicara nije uzeli bod ili je dobilo negativni...a Tmin ocekivana i ocekivano u Kolasinu

demijan

Trka za preostalih 5 bodova počelo je sa 16,9 u Baru i 6,4 u  Nikšiću.Kolašin fali opet sinop a po automatskoj je 0,4.
Vjetar i u nk i u br je 2m/s

Admin

Quote from: skener on October 28, 2015, 07:19:31
Ipak 7 takmicara nije uzeli bod ili je dobilo negativni...a Tmin ocekivana i ocekivano u Kolasinu

Po mojoj evidenciji ima 8 takvih takmičara.

Admin

11 takmičara u dosadašnjem dijelu takmičenja ima maksimalan učinak kada je prognoza Tmin u pitanju.

skener

Ja vidim samo 7  :03: steta sto AMS Niksic nije proradila danas

oliver88

Sta radi Bar. :120:  9 sati 20.1°C