News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Avgust 2015.

Started by Cirius, July 31, 2015, 21:40:51

Previous topic - Next topic

Cirius

Dobro je što se posle ovog osvježenja ne crta brzi povratak vrućina, po sadašnjem materjalu. EC nešto bolji od jutrošnjeg.

Miloš

Sve ljepše padavine se daju za nedjelju i ponedjeljak, kako bi samo ova kiša dobro došla. Ne mogu da iščekam, još samo dva dana.

Transmat

totalni sumer killer.
bice prelijepo svjeze vrijeme i fine noci.
Milose, ja i minute odbrojavam koliko ne mogu iscekat..

niksicki

A dje ne moze Lake fest proci bez kise nema trika.Sad si nasla da padas ..... .. .....  :46: :07:

Transmat

Neka, neka skvasi malo da pokupi prasinu, je li bog dao.
A bolje neka ugase Lake fest i sve ostale festove, uzasno se to komercijalizovalo, ne vrijedi vise ama bas nista.
Ima ti Bjesovi veceras i to je sve. Ovo ostalo je ravno Guči.

niksicki

Dobro bi bilo da pokvasi prasinu,nego ce ljuljnuti i sve usrati.A sto se bendova tice,jebiga koliko para toliko i muzike.Ni meni se ne svidja line up,prije 5 godina sam mislio da ce na danasnji dan to biti nesto mnogo vece,ali sta da se radi,ne da drzava centa nidje sem u pg i primorje,nece nesto svoje da podrze,al zato oce tudje.I ovo sto imamo je top s obzirom na sve,tako da sto se mene tice ja sam vazda tu  :116: :119: I noces mortal kombat ima da prziiii  :08:

Transmat

A znam sve, ne daju ni cent, cudo da i ovo ima!   
Znaci da nazujem gojzerice veceras.

Živio Nikšićki   :116:    :112:

Nikola

Sjutra od sredine dana u kontinentalnim predjelima kisa i grmljavina,kasno popodne razvedravanje.

U nedelju ujutro i prijepodne nestabilno,pljuskovi i grmljavina,prvo na primorju.Tokom dana bice i perioda suvog vremena a krajem dana ponovo nestabilno sa kisom i grmljavinom u svim predjelima.

Tokom ponedeljka uglavnom do sredine dana kisa.Popodne postepeno razvedravanje.

Cirius

EC odličan za cijeli sljedeći period, nema vrelih grebena. Kod Skandinavije se formira jak anticiklon i potiskuje prema nama mase mnogo prijatnijih temperatura.

Nikola

U srijedu popodne i tokom noci kao i tokom cetvrtka promjenjivo oblacno,ponegdje ce biti kise i grmljavine.

Miloš

Sve je izvjesnije da nam srijeda uveče i noć između srijede i četvrtka (pa i četvrtak) donose novu epizodu, nalik ovoj aktuelnoj. Sinoptička situacija je jako slična, samo će strujanja više vući na jugozapadna i zapadna. Mora se i primijetiti da modeli daju značajno manje padavina za Crnu Goru, ali ipak ih daju.
Ova kiša što je pala je, rečeno u teniskom žargonu - "napravila brejk", sad bi bilo dobro da padne još jedna da "potvrdi taj brejk", prije nego što stigne stabilizacija koju nam vrlo vjerovatno donosi poslednja dekada avgusta.

Nikola

Sjutra i u petak ima uslova za kisu i grmljavinu uglavnom popodne.

Za vikend stabilno ali prijatno vrijeme posebno u toku noci.
Od ponedeljka toplije.

Cirius

Evo EC vraća visinsku depresiju i relativno prijatno vrijeme (posebno noći) i tokom sljedeće sedmice, iako je par prethodnih izlaza priprijetilo nekom vrućinom iza poneđeljka ... Neka još malo nastavi ovako i šanse za vrele dana opadaju. Ipak, 35+'C mogu da traju i do polovine septembra, ljeto još može da izvede završni "dodir"    :28:

Transmat

Quote from: Cirius on August 19, 2015, 22:15:09
Evo EC vraća visinsku depresiju i relativno prijatno vrijeme (posebno noći) i tokom sljedeće sedmice, iako je par prethodnih izlaza priprijetilo nekom vrućinom iza poneđeljka ... Neka još malo nastavi ovako i šanse za vrele dana opadaju. Ipak, 35+'C mogu da traju i do polovine septembra, ljeto još može da izvede završni "dodir"    :28:

Moze i da dodirne i da ošine pošteno.
Bi li ono 2008 godina kad je jedno 10 dana drugi dio septembra svakodnevno bilo do 38 u Pg? Mozda @SH nadje podatak.
Rekao bih da je bas 2008 god, bio sam na fakultet mrčeni tad druga godina pa po tome pamtim.  bilo j tolo more, uzivanje. Tako da moze itekako a upece..  mada tad i nije bilo nekog "brejka" koliko se sjecam.

Cirius

I septembar 2011. je bio nagrđen, vrućine i požari ...  do 17. (možda i 18.) su Tmax u Pg prelazile 35'C. Sorry za off

SnowHunter

Ovo su istorijski datumi zadnjeg podgoričkog dana toplijeg od 35°C:

Blade Runner

Pozdrav društvo!

Može neka prognoza za Žabljak, od petka popodne do nedjelje veče? Koliko je moguća kiša tokom subote?

Cirius

Quote from: Blade Runner on August 20, 2015, 09:35:50
Pozdrav društvo!

Može neka prognoza za Žabljak, od petka popodne do nedjelje veče? Koliko je moguća kiša tokom subote?

U subotu su solidni izgledi za kišu gore, u neđelju je manja mogućnost, ali nije isključena.

bastadur

Vraćaju li nam se ovo vrućine iduće neđelje, BLAGO NAMA?

Miloš

Još naredna dva dana nestabilno, moguća kiša i pljuskovi sa grmljavinom širom zemlje. Na primorju naravno noću i ujutru, u unutrašnjosti tokom dana. Od nedjelje stabilizacija, postepen povratak vrućine, ali ni blizu onoga pakla koga smo se jedva otarasili.

Blade Runner

Quote from: Cirius on August 20, 2015, 11:36:26
U subotu su solidni izgledi za kišu gore, u neđelju je manja mogućnost, ali nije isključena.

Ništa od planinarenja ovog vikenda... :(

Hvala Ciriuse!

Cirius

EC ponovo prijeti vrelinom od utorka, a i gfs daje nešto slično   :23:   Nadam se da će izvarirati ovaj greben malo prema zapadu sljedeći izlazi ...

Nikola

Iza ponoci pa sve do jutra na primorju i u zaledju bice lokalne nestabilnosti,a u toku dana i u unutrasnjosti,kasno popodne i uvece vedro.

Transmat

Ko bi rekao posle ove ljepote da ce opet da gura na 40 .
Uzas.
Milose, bio je i drugi i treci brejk.  6:0 drugi set,  prvi set izgubili mi 6:0, i sad ce treci set isto 6:0 u korist vrucina (treca dekada avgusta. )