News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Decembar 2014.

Started by Admin, December 22, 2014, 21:06:13

Previous topic - Next topic

boka

Dosta obilne padavine...

boka

A evo I T850h...blagi minus  :55:

sanjin

Gledam ovu gotovu prognozu i imam osjecaj kao da gledam temperature za Kolasin. :120:

petar

Quote from: sanjin on December 25, 2014, 21:48:32
Gledam ovu gotovu prognozu i imam osjecaj kao da gledam temperature za Kolasin. :120:

Sanjine  :05:, ja ne pamtim kad sam ovo vidio za Podgoricu konstantni minus tokom 24 h: 30,31 decembra i 1 januara  :77:

sanjin

A evo T2m u nedjelju 9h. :13:

scepo

To je naravno nemoguce,a i ovi dvocifreni minusi djeluju nerealno za PG

Poseydon

GFS 18Z ne ostavlja nikakvu nadu za nedelju i snijezne padavine poslije kise, 0 po visini se vraca tek oko ponoci, a do tada ima sve da se istopi, bojim se da kad prosnijezi da ce śever u velike duvati. U ponedeljak samo smrznute bare. Steta...

petar

Quote from: Poseydon on December 25, 2014, 23:13:40
GFS 6Z ne ostavlja nikakvu nadu za nedelju i snijezne padavine poslije kise, 0 po visini se vraca tek oko ponoci, a do tada ima sve da se istopi, bojim se da kad prosnijezi da ce śever u velike duvati. U ponedeljak samo smrznute bare. Steta...
kako god bilo nek bude, vazno je da cemo vidjet taj pokrivac u nedelju ujutru a posle kako oce. Slijede pravi zimski dani to je sigurno

Admin

Evo jedne lijepe karte za one koji planiraju da Novu Godinu dočekaju na otvorenom, na nekom od trgova.

Dzoni

Jutro ce obzdaniti sve.... :72:

Bura

Kako su samo izobare i izoterme naborane na malom prostoru! Biće nevjerovatnog vjetra a o udarima da ne pričamo, samo da ne bude šteta.
Bolje gram nafake no kilo mozga.

prenka

Quote from: Poseydon on December 25, 2014, 23:13:40
GFS 18Z ne ostavlja nikakvu nadu za nedelju i snijezne padavine poslije kise, 0 po visini se vraca tek oko ponoci, a do tada ima sve da se istopi, bojim se da kad prosnijezi da ce śever u velike duvati. U ponedeljak samo smrznute bare. Steta...
U prvi max sam i ja to  pomislio ,ali kad se malo bolje pogleda temperatura na 850 ,onda se jasno vidi da po gfs-u ,nula po visini nece biti upitna ni u jednom terminu tog dana  :03:

sanjin

Ne znam zasto pojedini forumasi prave dramu kad su GFS 12z i 18z bukvalno isti sto se tice temperature. :78:
Prodor topline u nedjelju je izvjestan i to se vidi na modelima visoke rezolucije. U PG bi to bilo oko 9-10h a tokom dana bi ponegdje probilo i na sjeveru. Uvece ledara i solidne padavine za sjever i central. U PG malo nesto zbog N vjetra..

p.s. S obzirom na to kakva je 2014. godina bila, ovo je odlicno.

Dzoni

Nista se to jos sa 100% sigurnosti nezna, moj @sanjine !
Zvacu Moskvu da malo podupru situaciju  :111:  :62:

sanjin

Quote from: nikolA on December 25, 2014, 17:41:41
Sjutra ce minus po visini preko cijele drzave biti oko podne.Zanimljivo je da ce Bjelopavlicka ravnica uci sa T<4c u zahladjenje,vec iza 9h ce imati oko -2 po visini i ukoliko tada bude padavina bice i sunjezice,a kasnije i snijega.Dnevene T se nece mnogo razlikovati od jutarnjih,negdje ce biti i nize a negdje malo vise od jutarnjih.
Cini mi se da niko nije obratio paznju na ovo sto je nikolA napsao. Sjutra popodne postoje lijepe sanse za provijavanje snijega u PG-DG.

Dzoni

Znas i sam da je to ispricana prica za PG, mnogo puta, zato se ja ne nadam sjutra nicemu.

Стенли

E bgm da vam kazem iskreno ja sjutra ocekujem nestoo  :15:  bice zanimljivo za pratiti.. Ni ne razmisljam mnogo o nedelji, realno je da pri ovakvim ciklonima predje snijeg u kisu, svjedoci smo toga bili masu puta. Vidjecemo izlazi nisu rekli dovoljno. Uvece nek prodrma sjever, malo suvog snijega kao slag na torti i ledara moze da pocne.   :37:

vanja

Quote from: Dzoni on December 26, 2014, 00:44:43
Znas i sam da je to ispricana prica za PG, mnogo puta, zato se ja ne nadam sjutra nicemu.

ali ne i za DG...mozda stvarno tamo bude nesto. Garac je cudo dok smo mi na cistini i ovdje odmah razbije vjetar oblake. U DG vjetar cini mi se uvjek dodje kasnije...

Admin

Quote from: sanjin on December 26, 2014, 00:40:20
Sjutra ce minus po visini preko cijele drzave biti oko podne.Zanimljivo je da ce Bjelopavlicka ravnica uci sa T<4c u zahladjenje,vec iza 9h ce imati oko -2 po visini i ukoliko tada bude padavina bice i sunjezice,a kasnije i snijega.Dnevene T se nece mnogo razlikovati od jutarnjih,negdje ce biti i nize a negdje malo vise od jutarnjih.
Cini mi se da niko nije obratio paznju na ovo sto je nikolA napsao. Sjutra popodne postoje lijepe sanse za provijavanje snijega u PG-DG.
Samo provijavanje?
Ja očekujem, kao nekad u stara dobra vremena, da se razvije živa diskusije gde je palo više pahulja i na čijem travnjaku je počeo snijeg da se prima.

Dzoni

Quote from: Admin on December 26, 2014, 00:55:40
Quote from: sanjin on December 26, 2014, 00:40:20
Samo provijavanje?
Ja očekujem, kao nekad u stara dobra vremena, da se razvije živa diskusije gde je palo više pahulja i na čijem travnjaku je počeo snijeg da se prima.
:05: :05: :05: :05: :05:

Dzoni

Quote from: vanja on December 26, 2014, 00:54:55
Quote from: Dzoni on December 26, 2014, 00:44:43

ali ne i za DG...mozda stvarno tamo bude nesto. Garac je cudo dok smo mi na cistini i ovdje odmah razbije vjetar oblake. U DG vjetar cini mi se uvjek dodje kasnije...
Kamena je to razlika Vanja, no nekad je zaista bude. Ostaje da posvjedocimo sjutrasnjim danom.

Admin

Kad već zamre diskusija utrči Džoni sa informacijom o stanju u Kučima sa naglaskom na Uble.  Malo ko ostaje ravnodušan, ali i onih nekoliko koji iskuliraju bukvalno poskoče iz stolice kad stigne vijest da su bez obzira na T od 4 stepena uočene velike pahulje kod Sat-kule.
---
Šalu na stranu, nije lišeno razuma očekivati poneku pahulju i u ovim našim krajevima.

bole

Ovi sto imaju travnjak na Marezi najbolje ce profitirat sjutra  :05:

Dzoni

Quote from: Admin on December 26, 2014, 01:05:17
Kad već zamre diskusija utrči Džoni sa informacijom o stanju u Kučima sa naglaskom na Uble.  Malo ko ostaje ravnodušan, ali i onih nekoliko koji iskuliraju bukvalno poskoče iz stolice kad stigne vijest da su bez obzira na T od 4 stepena uočene velike pahulje kod Sat-kule.
---
Šalu na stranu, nije lišeno razuma očekivati poneku pahulju i u ovim našim krajevima.
Tako je !  :62:
Inace Sahat Kula vuce ta prohujala hladnija vremena pa nije ni cudo  :63:

By the way, nesto slabo pada temp u Pg, tesko ce ujutru bit <4c (dakle oko 3c), nekako mi se cini da ce na 5c ostat.

Стенли

Presmijah se na adminov post o travnjaku. :05: Ipak, mislim da plocice na terasi prednjace kad je u pitanju primanje snijega :05:

Vanja, mozda ne bi trebali pisati o tome odje, kasnije neka isciste stranicu i prebace postove tamo dje im je mjesto. Ne znam bas, kamene su te razlike sto kaze Dzoni, isto je to sve i odje zna sjever da dere bas dobro. Front dolazi sa sjevero-zapada tako da smo mi prije vas na udaru. Nego eto dovoljna je ta razlika u samoj temperaturi od 1.5c 2c, da prebaci na snijezne padavine kad je granicna situacija kisa/snijeg.