News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

I ciklus - komentari

Started by Admin, October 09, 2014, 21:45:14

Previous topic - Next topic

Gabesz20

Poslato pa sta da bog...srecno svima

:38:

aca asceric

Shody

Admin

Da, 16 takmičara je prognoziralo kombinaciju 2 2 1 kada su padavine u pitanju.

kristian_zg

Nevjerojatna ujednačenost prognoza obzirom na broj scenarija  :03:

Admin

Dobar dio takmičara je igrao na "sigurno", odnosno da, prije svega, ne zaradi negativan poen. Vidjećemo koliko su u tome uspjeli.

dikile

Kako sam se ja zeznuo oko Žabljaka. dao sam previsoku temperaturu od 13.5C, valjda će uspeti da izgura sutra do 10C da ne zaradim negativan bod. Sto se tiče padavina to je lutrija..

Gabesz20

Mene ce vetar pojesti, pretero sam ga  :75:

skener

Quote from: dikile on November 05, 2014, 11:35:47
Kako sam se ja zeznuo oko Žabljaka. dao sam previsoku temperaturu od 13.5C, valjda će uspeti da izgura sutra do 10C da ne zaradim negativan bod. Sto se tiče padavina to je lutrija..

Nisam siguran da si se zeznuo, mislim da ces cak i osvojiti bod, sjutra ce biti toplije nego danas 2-3 stepena

AdriaticWeather

Ja sam dao vrlo visoke temperature, pogotovo minimalnu koja je najveća među takmičarima. Jutros je čini mi se bila oko 7, po modelima bi slično trebalo biti i sutra, ili nijansu toplije, ali po mom iskustvu po ovakvoj južini bude redovito toplije nego što modeli daju, iako sam s 10°C možda ipak pretjerao. Očekujem Tmin na Žabljaku i bitno će biti hoće li u tom trenutku biti i oborina. Svakako općenito će biti topliji dan i s jačim vjetrom nego danas pa vidjet ćemo, tko živ tko mrtav :)  A što se oborina tiče, živa lutrija, bez obzira na modele. Mogu zamisliti da sutra u većini krajeva CG veći dio dana bude uglavnom suho do večernjih sati, a i da cijeli dan bude kiše pa da neke od postaja uđu i u kod 3. Vrlo nezahvalno za precizirat što se oborina tiče u ovakvoj situaciji.

Gabesz20

Videcemo sta nam donosi sutra..bice vise nego zanimljivo.

I dalje nemogu da se pomirim zbog odigranog vetra, ali sta je tu je :116:

Kimi

Kako idemo dublje u noc tako i T rastu.

Zabljak 8,7C,Cetinje 13,8C,Herceg Novi cak 19,5 !!!

AdriaticWeather

Tmin 8.4, OPET promašaj 0.1 :78:

demijan

na ct i žb slaba kisa u vreme osmatranja.hn bez kise...

kristian_zg

I sve tri stanice bilježe laganu kišu...

skener

Tmin 8.4, opet promasaj  :75: 15 takmicara nije uzelo bod na ovom parametru

Shody

Ako sam dobro iščita iz onog stupčastog dijagrama, sva 3 grada su u kodu 1.

dikile

Svi su već u kodu 1. Dobar start za mene, tu su oba boda i ako je tmin visila, greska od 1.4C.

Biće danas veoma zanimljivo, posebno popodne koje bi trebalo da donese i ozbiljnije padavine na jugozapadu. Biće tu svasta sa kodovima. Jedino Žabljak ne bi trebalo da pravi ikakve probleme za padavine.

AdriaticWeather

Shody

Vjetar u 10h: 9
temperature rastu prema očekivanjima

Kimi

Probilo jugo konkretnije u HN,raste zbirni vetar.Najslabiji vetar ocekivano na Cetinje.

kristian_zg

Ne razumijem kako Žabljak stalno daje službeni podatak barem duplo manji po pitanju vjetra nego AMS?Nije danas bilo mjerenja ispopd 8m/s sa peakom od 18.8 m/s. Može to netko objasniti?

Admin

Shody

Admine, ili netko drugi, jel možete napisat trenutne količine oborina u mm ako nije problem

Kimi

Zabljak 1,8mm,Cetinje 4,6mm i Herceg Novi 0,1mm.