News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

April 2014.

Started by Cirius, March 31, 2014, 23:55:15

Previous topic - Next topic

Mađo

Ovamo i dalje provijava.Ne dá vjetar da krene išta ozbiljnije. T 1.4°

Cetinje je na svega 0.3° i tamo je moguće da pada lijepo.

Miloš

I dalje ima padavina u Crnoj Gori, ali uglavnom na krajnjem jugu (Bar i Ulcinj), u kojima se temperatura ranije jutros za vrijeme jačih padavina bila spustila na svega 6°C. Malo je falilo i da presniježi.
Na sjeveru je nastavio snijeg da pada u toku noći, pa su se povećale i visine sniježnog pokrivača, SH će nam bolje reći gdje su oboreni rekordi za ovu "zimu":

Žabljak 34cm
Rožaje 29cm
Kolašin 24cm
Andrijevica 22cm
Plav 20cm
Berane 12cm
Mojkovac 5cm
Šavnik 1cm
Pljevlja 1cm

U Srbiji je takođe palo svuda preko 500-600mnv.

Kopaonik 20cm
Crni vrh 6cm
Zlatibor 5cm
Sjenica 3cm

Admin

Quote from: zec on April 15, 2014, 22:58:38
Quote from: Bura on April 15, 2014, 16:12:25
U Baru nevrijeme uz jaku kišu i olujan vjetar koji duva sa udarima preko 67.6m/s!

Da li je zaista duvao toliko jak vetar? :07: Sumnjam da bi išta ostalo na zemlji od te brzine vetra...

Ne, to nije stvarna brzina vjetra.
Kada duva jak vjetar praćen jakom kišom javljaju se ovakvi "pikovi". Ustanovljeno je i zašto se to dešava, ali za sada ne i kako bi se takvi lažni podaci izbjegli. Naravno, naknadnom analizom njih je vrlo lako prepoznati.

Fraka

Na istoku jos ima snijega... i jos ce ga bit. Jutros u 8h
Zabljak 34 cm
Rozaje 29 cm
Kolasin 24 cm
Andrijevica 22 cm
Plav 20 cm
Berane 12 cm
Pljevlja i Savnik po 1 cm

SnowHunter

Bilans 24-h padavina izmjerenih jutros:

Prostorni raspored:

Rekordni snijeg za sezonu 2013/14 bilježe četiri stanice: Žabljak 34cm (prethodno 31cm), Kolašin 24cm (prethodno 18cm), Andrijevica 22cm (prethodno 16cm) i Plav 20cm (prethodno 12cm).

Danas mnogo manje padavina od očekivanih...

SnowHunter

Da dodam slike s web kamera s Bjelasice, Vučja i Studenog:

Bura

Hladno danas u Baru. Duva jak, čisti sjeverac srednje brzine 8m/s sa udarima od preko 15m/s.
Oblačno je, T 10.5°C, a subjektivni osjećaj 8°C.
Jutros se temperatura spustila na 6.0°C. Naša Rumija, Sutorman, Lisinj, Sozina i Vrsuta prelijepi pod bijelim pokrivačem kojeg ovako nije bilo još od kraja novembra. Jutros se za vrijeme padavina zabijelilo i brdo Derinac (761mnv).
Bolje gram nafake no kilo mozga.

Nikola

Prohladno,umjeren do pojacan sjever.
Na brdima ka moru vidi se da se nisko spustio snijeg,na oko 500mnv.

perob

Evo nekoliko slika iz Andrijevice od juce, autor Marko Guberinic kojem se ovim putem zahvaljujem, inace skinuto sa facebook-a

Fraka

Gledajuci satelitski snimak ne bi me cudilo da Rozaje izadje na pola metra do kraja dana  :109:

Andrijevica lijepa!  :105:

perob

Kaze mi sad rodjak da ga gore kod nas u selu ( iznad Andrijevice) ima sigurno 40-tak cm ( oko 960 mnm )

Calibraaa

Pao snijeg na behare  :11:

prenka

U glavnom gradu oblacno i suvo .T 10.8 c i duva istocni vjetar od 5 m/s  Zanimljivo vrijeme ove dva dana  :83:   
Barske ljepotice danas  :105:
Lisinj

Rumija

Sutorman

Južina

Ovamo čitav dan neki jad od kiše pada dok okolna brda sva iznad 900mnv su bila pod sniježnom zavjesom.Mislim da na vrh Obrova ima preko 20cm snijega.

Fraka

Lose u BP... Po srbiji je granica snijega dosta nize.. Ivanjica ima pokrivac, cak i Brus (430m), a polako se spusta i na 300 metara...

U Bg pljusti kisa satima, zaladilo dobro. 6.7 stepeni na Vracaru, samo 5.5 na Kosutnjaku

mecava

Sudeci po izgledu drveca na Obrovu gore je pao solidan snijeg, prosetacu u petak gore. BP je najgore prosle sto se tice ovog snijega.

SnowHunter

Žabljak je danas zabilježio ledeni dan (Tmax<0°C), ukupno 14. ove sezone. Ono što je zanimljivo je da je to najkasniji ledeni dan u ovom milenijumu, prije toga najkasniji je bio 15.04.2001. Godine 1978. Žabljak je zabilježio jedini ledeni majski dan.

Dusko

U Žircima (KL, ~1100mnv) večeras 50cm snijega. Kažu da je bio i visi, ali se tokom dana zbio. Inače, čitav dan mećavi. :79:

Fraka

U Pljevlja se rika cini zadnjih par sati.. Steta sto T nije u minus.. 0.3 je i pada jak snijeg, vec duze

Mađo

Quote from: Dusko on April 16, 2014, 22:11:26
U Žircima (KL, ~1100mnv) večeras 50cm snijega. Kažu da je bio i visi, ali se tokom dana zbio. Inače, čitav dan mećavi. :79:

Sjajno  :109: :109: Nevjerovatno s obzirom koji je datum  :52: :52:
-------
Ovamo ništa vrijedno pomena.T 3.8°

sanjin

Lokve, Berane 16.april 2014.
Foto: N. Labudović

Plav, juče
Foto: S. Vatić

mareeram

Najvise mi se dopadaju slike iz Rozaja u CG.. :)

A na ovo Miloshevo da dodam da je u Srbiji najveci izmereni sp bio jutros u Radarskom Centru Vlajna, na planini Kukavica kod Leskovca, na 1600 i nesto m.n.v. - 30 cm..mada je Kopaonik veceras prebacio sa 32 cm..videcemo sutra (odnosno vec danas) ujutru, sad imamo klimatoloske stanice koje salju podatke za sp ujutru.. :109:

A najniza stanica koja je zabelezila sp je Dimitrovgrad (545 m.n.v.) i to veceras u 19:00 - 1 cm

@SnowHunter

A Rozaje ove zime..kad je imalo vise od 29 cm i koliko je to bilo? :)

mareeram

Ovo je na Vodnu (1064 m.n.v.) iznad Skopja...

Postavio jedan momak iz Skopja na serbianmeteo forumu..

A ovo je prevoj Straza (1220 m.n.v.) na putu Gostivar - Kicevo, zapadna Makedonija..

I put vidim ciste, boli glava, nema sta! ahaha :05: :05:
---------
U Beogradu i dalje pada kisa, sad je to slaba..

SnowHunter

Quote from: mareeram on April 17, 2014, 02:02:40 A na ovo Miloshevo da dodam da je u Srbiji najveci izmereni sp bio jutros u Radarskom Centru Vlajna, na planini Kukavica kod Leskovca, na 1600 i nesto m.n.v. - 30 cm.

RC Kukavica je na 1438m nadmorske visine.

Quote from: mareeram@SnowHunter

A Rozaje ove zime..kad je imalo vise od 29 cm i koliko je to bilo? :)

Najviši snijeg ove sezone u Rožajama je izmjeren 27.11.2013. i to 34cm. Moglo bi ujutru ići i preko toga?  :78:

mareeram

@SnowHunter

Da, pogresio sam, izvini, pomesao sam sa Cemernikom, gledao sam danas slike sa Cemernika iznad Vlasine koji je 1600 m.n.v. i otud napisah..bio sam na Vlajni, dva puta sam se popeo na najvisi vrh..mnogo je lep radarski centar, i vojska je gore, uvek ima nekoga, fino je sredjeno..... :)