News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Novembar 2013.

Started by Miloš, October 26, 2013, 09:39:32

Previous topic - Next topic

sanjin

Nikola

Od 5-15cm u Pg po Papuku,nista vise.  :67:

Gfs 18h potvrdio danasnje izlaze.

sanjin

Nije to Podgorica nego centralni dio CG, u prosjeku.

Al3k5aNd4R

Ima li više na onaj sajt sat24 prognoze kako će temperature da se kreću? ne mogu tu mapu nikako da nađem.
❄❄❄ --> Podgorica <-- | ❄❄❄ |My gallery on 500px | Mačka mala | ❄❄❄

Dzoni

Daj boze da grijesim, ali misljenja sam da se u Podgorici u najboljem slucaju moze ocekivati provijavanje snijega/susnjezice uz ovako jak sjever,a moze biti i da ne bude padavina.
O pokrivacu ni govora. Ulcinj u ovim situacijama ima bolje sanse ako bude bilo iole znacajnijih padavina.
Sacekajmo sjutrasnje izlaze.

mirko

Evo promijenise prognozu na HMZ CG, u Podgorici a i na jugu snijega nece biti ne vjerujem ni provijavanje, ne može to kad je sjever,  ipak nas tako uči iskustvo. Jedno su nase želje, drugo je realnost.  :80:

Fraka

Gfs je presusio za jug potpuno. E sad.. to je manje bitno.. ec je ok ali cekamo wrf nmm. Srbijanski wrf nmm je vrhunski.

Miloš

Meni ovo liči na one situacije sa jakim sjeveroistočnim vjetrom, kad samo Bar i Ulcinj imaju konkretnije padavine, a već sa druge strane planina znatno manje. Ne znam možete li da se sjetite nekih takvih situacija u prošlosti, ali mislim da Ulcinj ima najveće šanse da vidi koju pahulju sjutra od gradova na jugu i primorju. Čak i modeli bolje rezolucije naziru nešto tako.

Fraka

Znam te situacije, ali ne sjecam se da je skoro bilo toga.. al svakako si u pravu. Padavine ce ovamo vjerovatno prije prestat nego dolje.. samim tim i sanse da presnijezi. Ja bi bio zadovoljan ako proleti koja pahulja. Proslogodisnji snijeg mi je jos u dobrom sjecanju, tako da ne treba i ove da pada haha.

Nikola

T ode visoko,tesko ce se spustit 3-4c pa da je padavine spuste na nize,vjerujem da ce na pocetku padavina biti 5-6c

Stefan600

Nema nista odn snijega u Pg.
u Dg mozda.. pg ne sigurno
Februar 2012. :)

Dzoni

Eto,ispostavise se moje slutnje tacnim. U 99% slucajeva je nemoguca misija imati snijeg u Pg uz ovako jak sjeverac pa je po malo glupo I nadati se tome. Ono sto je prosle godine bilo na kraju ciklona ja sam vidio svega 2put za zivota.

sanjin

Pa ja ne znam sta ste ocekivali u vezi T kada su modeli pokazivali da ce u najtoplije doba dana biti 11-12 stepeni.

Stefan600

A ne znam.. Pije vodu ona prica koju smo razvukli sinoc da ce samo u nizim slojevima biti.sjeveroisticnog strujanja te da tako nece uticati na padavine.
Jutros Gfs presusi, tako da sam ja zbog toga a i zbog vrlo visoke  trenutne temperature jako skeptican i mislim da necemo ni susnjezicu nocas valjanu zakucit haha no evo.. Sacekajmo
Propraticemo i ovo ka i sve do sad..
Za temp sam se NADAO da ce se drzati tu do 10 stepeni. Ali evo, ode ona 2-3 stepena vise.

Fraka

Iz mog iskustva t u toku dana ne znaci nista ako su padavine dovoljno jake. Nazalost sjutra padavine nece bit dovoljno jake za to. Prosle godine kad je u Kotor pao bilo je 10 stepeni skoro kad je naiso konvektivni oblak i t je odma pala na nulu. Ali to su konvektivne padavine.. tako da.. sjutra neko provijavanje je realno.. sve preko toga bonus. Rano je jos, ima kad.

petar

Znaci ipak nista od pahulja veceras, al dobro jos nije ni decembar bice vremena. Ulcinj ima solidne sanse da vidi snijeg veceras

Stefan600

Naravno. Upravo to sam i rekao. Temperatura je otisla  danas previsoko a nema jacih padavina po modelima koje bi je oborile. DG moze da ima padanje snijega neko vrijeme, nekim cudom, a Pg vrlo tesko.

Nikola

Nema ovo veze toliko sa vjetrom koliko sa tim da je prvo zahladjenje i da se teren nije pripremio temperaturno za snijeg,vidjecemo koliko brzo ce T ici dolje.

Dzoni

Opet poslastica za ynrovce, vrnuse snijeg  :05:  :110:

Fraka

Opet malo bolji gfs haha. Al nema tu vise gledanja modela.. sto bude da bude.. valjda prodje koja pahulja

Stefan600

Od sada se bataljuju prognoze i selimo se u Aktuelne haha

Fraka

Yr no nenormalan.. 10 cm za kotor

Fraka

http://m.yr.no/place/Montenegro/Other/%C5%A0kaljari/long.html

Hahah jbt... bolest. Najbolji izlaz otkad sam ziv za moj grad. Naravno, sanse za ovo su 2%

Nikola

http://www.ilmeteo.it/meteo-europa/Podgorica?c=8148

Pogledajte desno gdje pise Quota 0c,data je nadmorska visina na kojoj je T 0c i ispod na kojoj visini pada snijeg.Npr. u 04h ujutro visina na kojoj ce padati snijeg je 150m iznad Podgorice a kasnije se snijezna granica spusta do tla,bas da testiram ovo.

EagleS

Quote from: nikolA on November 25, 2013, 22:23:37
http://www.ilmeteo.it/meteo-europa/Podgorica?c=8148

Pogledajte desno gdje pise Quota 0c,data je nadmorska visina na kojoj je T 0c i ispod na kojoj visini pada snijeg.Npr. u 04h ujutro visina na kojoj ce padati snijeg je 150m iznad Podgorice a kasnije se snijezna granica spusta do tla,bas da testiram ovo.

prema njihovoj prognozi sjutra će većim dijelom dana da pada snijeg i susnježica  :120: čak sve do srijede ujutro
The absence of evidence is not the evidence of absence