News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Primjedbe, predlozi...

Started by Admin, October 10, 2013, 22:26:44

Previous topic - Next topic

Admin

Molim Vas da na ovom mjestu iskažete svoj stav prema svemu vezanom za takmičenje, zatražite objašnjenje. Nadam se pomoći od iskusnih takmičara.

Dejo

Navikli smo na promašaje temperature za 1.5 stepen ili 1.6  :57: ali se tada dešava da dosta igrača sve do poslednjeg kola imaju jednak broj bodova. Moja ideja je da se ovaj kriterijum pojača, ako se i drugi slažu, pa bi oni najprecizniji bili nagrađeni (mada ja nisam  među njima, često imam promašaj za 1.5  :05:)

Admin

Koliko sam shvatio hoćeš da kažeš da nije svejedno da li je neko pogriješio za 1.6 ili za 3.5 stepeni, a u oba slučaja se osvaja 0 bodova!
Slažem se.
Malu, simboličnu, korekciju bi mogli napraviti tako što na kraju ciklusa ili cijelog takmičenja ne bi bilo diobe mjesta u slučaju istog bodovnog salda. Prednost ima takmičar koji je tokom ciklusa ili cijelog takmičenja napravio manju ukupnu grešku prognozirajući Tx i Tn. To bi bila kao neka gol-razlika.
Da li mislite da bi ovo mogli unijeti u propozicije?

Fraka

Dejo

Može i tako, samo ne znam koliko će ti dodatno otežati pravljenje tabele. Prva ideja mi je bila da se granica pomeri sa 1.5 na 1.0, sledeća na 3.0 a ostale mogu ostati. Mislim da će to napraviti razliku, ako ne može da se gleda ukupni promašaj  :03:

Admin

I takvo pomjeranje bi nosilo isti "defekt". Jednako bi bili kažnjeni, odnosno nagrađeni pri promašaju od 1.1 i 3.0 C.
Ja sam već u tabelu "ugradio" vođenje evidencije o sumi apsolutnih grešaka Tx i Tn tako da to neće biti problem.

Admin

dikile

Admin

Lijepo Dikile.
Prijaju pohvale i crnogorskom zavodu kao jednoj od rijetkih institucija koja pokazuje uvažavanje prema ljubiteljima meteorologije, a naravno i meni koji se trudi da dio svog vremena posveti zaljubljenicima u meteorologiju.
Članovi Crometeo i Serbianmeteo foruma (i portala), kao i sve brojniji takmičar iz BiH daju ovom takmičenju posebnu draž.

Xenia

Admin

Na prvi zadatak ste ovaj put malo duže čekali.
Obavezno pročitajte propozicije takmičenja i novinu vezanu za određivanje redosleda u slučaju osvajanja istog broja bodova.

Jocko

Možda mi je negde to promaklo, ali ne bi bilo loše da ponovo imamo onu "prosečnu prognozu" koju dobijamo sabiranjem svih vrednosti (posebno) / broj takmičara, odnosno kombinacija.