News:

Omogućen je pristup forumu TAPATALK-om

Main Menu

Jun 2013.

Started by Cirius, May 29, 2013, 01:21:50

Previous topic - Next topic

Cirius

Prostrana low polja nastavljaju da se vrzmaju Evropom i Mediteranom,  po sadašnjem prognostičkom materijalu EC-a prvih par dana juna će vjerovatno proteći uz povremene padavine i temperature niže od uobičajenih za ovo doba godine.

mirko

Ima li naznaka smirivanja vremena u skorije vrijeme ?  :78:

zec

Nema, ima porasta temperature, ali stižu pljuskovi i grmljavine. Strujanje ce biti slabo, pa ce biti lokalno obilnih padavina. Sledece sedmice nov ciklon. Sve u svemu vlažan period je pred nama, kako kod nas tako i u vecem delu Evrope. To i nije sasvim dobro, ali ni prošlogodišnja suša nije bila dobra.

Nikola

U ponedeljak popodne/vece prolazak fronta koji ce pratiti pljuskovi i grmljavina.U utorak i srijedu promjenjivo oblacno na jugu sa lokalnim nestabilnostima a na sjeveru sa kisom.Svjezije vrijeme u utorak i srijedu,zatim porast T.Vjetar od utorka sjeverni.

edit: Modeli pojacali padavine u utorak,malo duza stabilizacija na jugu dolazi od cetvrtka.

Cirius

nmm večerašnji daje već śutra tokom dana pljuskove ...  sa ovom nadolazećom visinskom dolinom sasvim je moguće da dnevno zagrijavanje pokrene dobre konvekcije.  Zatim ide par svježih, prijatnih dana i onda, sudeći po EC 12 Z, dolazi lagano Afrika    :14:   usijana saharska masa u poznatom, ružnom prelasku centralnog Mediterana ...  i crvena zona se nazire, prve 20-ice na 850 hPa     :28:

Miloš

Od petka nam definitivno stižu prave ljetnje vrućine.   :06: Ne znam ni šta su čekale do sad.
Da ne kukaju više kako nema ljeta ove godine...  :31:

Južina

Quote from: Miloš on June 11, 2013, 10:26:13
Od petka nam definitivno stižu prave ljetnje vrućine.   :06: Ne znam ni šta su čekale do sad.
Da ne kukaju više kako nema ljeta ove godine...  :31:

Vole ljudi da udišu onaj dim  od zapaljenih šuma.
Još 2,5 mjeseca, izdržaće se nekako.

sanjin

Vrijeme je bilo. Ne mogu da shvatim da neko voli kisu i hladnocu u sred juna.

Južina

Quote from: sanjin on June 11, 2013, 13:02:25

A ja da neko voli 40 stepeni u hlad.
Tu do 30 je prihvatljivo sve preko je očaj.

U Bp kad upekne ko u Podgoricu, samo što su noći i jutra dosta svježi.

skener

Quote from: Južina on June 11, 2013, 13:06:25
Quote from: sanjin on June 11, 2013, 13:02:25

A ja da neko voli 40 stepeni u hlad.
Tu do 30 je prihvatljivo sve preko je očaj.

U Bp kad upekne ko u Podgoricu, samo što su noći i jutra dosta svježi.

Pa nekako je logicno da ljeti bude 40 a ne da pada kisa

Južina

Ne zamjerite od onakve zime sam pun neke gorčine.

Calibraaa

Oce li se popet temp do 33?  :107:

Fraka

GFS vec za 7 dana vidi 22-3 stepena na 850.....

To je 37-8 ko nista... uh..  :13:

Miloš

Ma ovo je užas, ali šta ćemo, nije moglo ovako prijatno vrijeme do kraja juna nikako.
Ja mogu danju da podnesem nekako vrućine, ali noću nikako. A u Beogradu čim dnevne pređu 32°C, noći postaju nepodnošljive, ne može da se spava...
Još tri dana za mene lijepog vremena. :08:

Fraka

GFS ne odustaje od vreline, cak i povecava to  :58:
Nije iskljucena i prva cetrdesetica polovinom juna  :17: :14: :14:

Blade Runner

Kakva je prognoza za strujanje vjetra u Ulcinjskoj opštini, za ovaj vikend? I eventualni UV index?

Otvorio bih sezonu kupanja na Adi, a ne bih da izgorim odmah na početku :03:

Fraka

Vjetar uglavnom slab, promjenjivog pravca, mada zna na Adu vazda da duva. Izgoreces 1/1 ako se ne zastitis. Ja sam pocetkom maja izgorio vas  :28: Temperatura oko 30 vjerovatno... mozda stepen nize

Blade Runner

Fraka, puno hvala! :45:

Cirius

Afrički talas će dominirati sredinom i krajem sljedeće sedmice, upravo u periodu kad je najintenzivnija godišnja insolacija   :36:    ne znam da li ćemo ić' baš do 40'C, ali će biti vreli dani i vrele, kratke noći   :13:

Fraka

GFS dovodi 26 na 850 hPa iznad Cg  :37: :36:

kuku...  :07: :07:

Nikola

Tmax na 850mb kretace se od 20 do 23c iznad Cg,tako da Tmax ide  do 38-40c.

dugo toplo ljeto

Pozdrav svima.

Ne znam što se plašite vrućina a zimi se radujete hladnoći i kijametu. Ljeto je najljepše godišnje doba. Samo neka grije.

Fraka

Zdrao bio  :47:

Pa znas kako.. cudna smo ti mi sorta. Ja volim ljeto, ali bez ekstremnih temperatura. Tu do 35 stepeni je dobro, jer more mi je zivot, manje-vise...
A sto se nas tice, generalno odreda svi vole periode koji obiluju nekim vremenskim neprilikama, jer to prosto volimo. S te strane ljeto je dosadno. Zato svi cekamo zimske izlaze za snijeg i kisu ili eventualne proljetne nestabilnosti  :03:

ON: Dobro je... ipak ce ovo biti pravi ljetni period pred nama, bez ekstremnih temperatura.. Bio sam se prepao  :11:

Južina

GFS uporan što se tiče pada temperature.

Calibraaa

Koliko ce biti maksimalac od prilike?