News:

Koristeći Profile, Modify profile i Look and Layout možete promijeniti izgled foruma, odnosno izabrati neku drugu temu.

Main Menu

Mart 2013.

Started by Cirius, March 01, 2013, 04:28:05

Previous topic - Next topic

mecava

Vedro. Temperatura oko nule.

Nikola

Poceo snijeg na Ct.

vanja

T 6.3 nebo crveno, vidi se na kola da je kisa malo poprskala

winter

Subjektivni osjecaj daleko manji ja mjerim 4,5 namoj termometar na AMS 6,3 inace nebo crveno kao da ce snijeg ali nema sanse za nesto tako naravno sorry za off

skener

Jutros ocekivano na CT i u NK pada snijeg i to jacim intenzitom, ali tamo je i najhladnije...takodje pada i na Zb i u KL i ta 3 grada su iymedju 0 i 1 C

PG 5.8   slaba kisa

Yeti

snijeg vlažan,promjenljivog intenziteta, ima ga dva do tri centa,nekad naidju baš fini talasi padanja
Listen to me carefully,I shall say this only once

SnowHunter

Juče je bio vedar dan, ovako je izgledao snimak iz satelita:

Do 07h ozbiljnije padavine bilježe Cetinje - 8mm i Šavnik - 6.1mm. Zasada je to snijeg, ali po visini imamo priliv toplijeg vazduha, Žabljak je već na 1.8°C. Satelit izgleda dobro, opet će biti obilnih padavina. Na Bjelasici i Vučju za sada trpa  :79: :79: :79:

SnowHunter

Žabljak bez padavina već na +4.3°C, u isto vrijeme na nižem Vučju i dalje pada snijeg:

Po pahuljama se vidi da su sve krupnije što govori o toplijem vazduhu iznad koji ih malo topi i lijepi, vjerovatno je pitanje trenutka kad će prekišiti...  :76:

Mađo

U Cetinje je palo jutros nekih 3-4 cm snijega pa je okrenulo na jaku kišu.
-------
Ovamo kiša od starta, T 6.7°

SnowHunter

Padavine od 07h do 13h:

Cetinje  46.0mm
Herceg Novi  26.0mm
Podgorica  14.0mm
Ulcinj  14.0mm
Budva  11.6mm
Nikšić  11.0mm
Kolašin  7.0mm
Bar  6.0mm
Šavnik  5.1mm
Žabljak  1.0mm

Cetinje skoro sigurno lovi još jednu ''stotku'', četvrtu u ovom mjesecu...

SnowHunter

Cetinje je već uhvatilo 100mm od jutros! Sa jačanjem padavina Vučje opet ima snijeg ili susnježicu:

Fraka

Koliko iznosi mjesecni rekord padavina na Cetinje... Izgleda da se stabilizuje uskoro, ali ko zna... Svakako ce bit jos padavina do kraja marta i to.. ihaha...

NK sve ce biti dobro

Lije kisa to sto moze, bas zestokim intezitetom sa vjetrom nedje od 5 popodne.
Sutjeska je naša dika, to je snaga pobjednika,
volimo vas mi smo s vama, vi ste radost Nikšićana!

Mađo

Jaka kiša s istočnijem vjetrom, što se rijetko dešava, pada i u Tivtu i cijeloj Boki i to vrlo jako,nesmanjenim intezitetom,od popodne.Subjektivno, rekao bih da je palo više nego kod mene, no ko to zna... prije ujutro svakako nećemo znat.Inače, aerodromska stanica brljavi u zadnje vrijeme sa padavinama... :23:
------
Umjerena do jaka kiša nošena pojačanijem vjetrom.Palo je dosta kiše.  :81:
Temperatura zraka:  7.8°C
Smjer i brzina vjetra:  SW 8.9 m/s
Relativna vlaga:  92%
Tlak zraka:  908.5 hPa
Oborine danas:  86.8 mm

Mjesec je već oborio rekorde što se tiče količine padavina za mart, naravno od kad ja mjerim.  :81:
Intenzitet oborina:  9.6 mm/sat
Neprekidne oborine:  86.8 mm
Oborine u ovom mjesecu:  623.0 mm

Najniža temperatura zraka:  0.4°C u 2:39
Najviša temperatura zraka:  8.0°C u 20:58

Najviša brzina vjetra:  11.6 m/s u 20:57
Subjektivi osjećaj je niži od izmjerenog, zbog vjetra.
Osjet hladnoće:  5.8°C

Bura

I u Baru umjerena do jaka kiša uz jak SE, što je isto rijetkost, i to čitav dan tako. Trenutna T 11.4°C .
Bolje gram nafake no kilo mozga.

SnowHunter

Quote from: Fraka on March 18, 2013, 20:44:30
Koliko iznosi mjesecni rekord padavina na Cetinje...

U periodu 1949-1979 najviše padavina u martu je palo 1962 - 955mm. Da li je prije ili kasnije bilo više, ne znam.  :78: Cetinje u zadnjem satu ide preko 20mm, do ujutru će to vjerovatno biti preko 800mm na mjesečnom nivou, pa ovih 955mm izgleda dostižno.

Fraka

Ma da.. lije u Kotor isto, vas dan.. a eo i u novi...

Ovamo u Bg.. ovo je strasno sto se cini od vjetra raspaloga :34: :14:

Super SH  :45: Itekako dostizno  :23:

prenka

mecava

Kredarica (2515 m.n.m) u 19h mjeri 410cm snijega. Za 12 sati je palo 54 cm novog snijega.  :79:

Fraka

A sto se cini na cetinje od kise, sto je ovo...  :58:

Cirius

Ovamo takođe pada umjerena do jaka kiša uz umjeren do jak jugo na udare,  mada to nije rijetko ovđe ...   10,7'C,  1,3 mm/10min.

Mađo

Vjetar, kiša, pljuskovi... udari do 14 m/s(dosta s obzirom kolko je nisko anemometar)  :01:

Fraka

trebao u toku noci jedan blagi ladni front da prodje... presnijezice u vise predjele

skener

Centralni predjeli razbijaju od kise, vjetar jak u NK cak 11 m/s sa udarima od 26 m/s !!!

EDIT   29 m/s u nk   :29:

Nikola

Sad najjaci pljuskovi kise uz umjeren povremeno jak jugo  :103: RR Pg 1.7 Ct 4.1